23 januari 2024  Peter’s Corner 18

Geplaatst op 23 januari 2024 • 21:29 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner 18

Koning winter liet zich afgelopen week behoorlijk gelden en wij wonen niet eens in Zuid- Limburg. De afgelastingen waren dan ook navenant. Eigenlijk te veel om op te noemen. Ook in Wijchen ging het duel voor ons vaandelteam bij AWC niet door. Quick – SteDoCo was het enige duel wat wél doorging waar de koploper haarscheurtjes vertoonde en met 1-0 verloor. Barendrecht staat nu op twee punten van koploper SteDoCo.

Senioren voetbal
Voor de mannen van JO 23 begon zaterdag de voorjaarscompetitie. Helaas gingen er van de vier wedstrijden maar een duel door. Blauw Geel, dat uit zou moeten spelen naar ASWH, bleef de lange reis naar Hendrik-Ido-Ambacht. Wellicht bij wat betere weersomstandigheden. Zaterdag spelen de mannen van onder de drieëntwintig uit naar Unitas’30 in Etten-Leur. De vrouwen senioren spelen komende zondag thuis tegen Nulandia. Alles natuurlijk ijs en weder dienende.

Jeugd jongens
JO 19-1 is de voorjaarscompetitie goed begonnen. In Den Haag werd met 1-2 gewonnen bij HBS. Heerlijk gevoel want als je dan zo ver weg moet kun je het beste maar winnen. Komende zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen BVCB uit Bergschenhoek. Deze club mag zaterdag 105 kilometer rijden om zich om 15.00 uur te melden aan de aftrap tegen Blauw Geel’38. Het is zijn voor Michiel en Angelo en natuurlijk de ouders en het team behoorlijk wat kilometers dit seizoen. Veel onbekende tegenstanders en dat is dan weer leuk. Ik heb ze voor u op een rijtje gezet:

HBS Den Haag 126 km
Olympia Gouda 100 km
BVCB Bergschenhoek 105 km
Kozakken Boys 52 km
OJC Rosmalen 20 km
Forumsport Voorburg 122 km
Spirit Ouderkerk aan de Amstel 100 km
Een slordige 625 kilometer zal er op 25 mei achter de wielen liggen.

JO 17-1 start pas op 3 februari met een uitduel tegen OSS’20 op de Rusheuvel in Oss. JO 15-1 bekerde deze week tegen Tivoli en begint de voorjaarscompetitie op zaterdag 3 februari uit bij DIO in Afferden.  JO 14-1 verloor zaterdag met 2-0 bij OJC Rosmalen. De andere drie wedstrijden in die poule werden afgelast. Zaterdag een thuiswedstrijd tegen Berghem Sport. JO 13-1 tot slot opent de voorjaarscompetitie al op maandag 29 januari met een thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Gemert.

Jeugd meisjes
MO 17-1 begon met een vrije zaterdag waar van de reguliere drie wedstrijden er slechts twee doorgingen. Zaterdag start voor dit team de voorjaarscompetitie met een uitduel naar SVO/SJO Vianen in Beers (nb) In de klasse van MO 15-1 ging er slechts één wedstrijd door. Blauw Geel’38 MO 15-1 zag het duel bij EGS in Escharen letterlijk in het water of de sneeuw vallen en behoorde tot een van de vele afgelastingen. Zaterdag nieuwe kansen nieuwe ronde met het thuisduel tegen SV De Braak. MO 13-1 kreeg een flinke tik en verloor met 0-5 van SV De Braak. Op 3 februari week volgt het uitduel naar ST JVC/SIOL in Cuijk.

In memoriam Tiny van Os
Afgelopen woensdag was er de crematie van Tiny van Os. Hij behoorde tot de ‘dynastie’ voetballers van de familie van Os waarvan zijn broers Harrie † Theo en Jan de meest bekenden zijn. Allen speelden in het eerste team waar de rol van Tiny meestal in het tweede team was. Ze kwamen allen uit de Margrietstraat in de Oranjewijk. Een wijk die destijds ‘hofleverancier’ was van de Blauw Geel’38 selectie. Tinie verhuisde later naar Cuijk waar hij mede-eigenaar was van de technische groothandel Oskaro. Tiny van Os werd 85 jaar.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO