19 december 2023  Peter’s Corner 16

Geplaatst op 19 december 2023 • 11:52 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner 16

Voor u ligt de laatste corner van dit jaar. We gaan niet terugblikken we worden al zo overvloedig overspoeld met jaaroverzichten. Geniet er maar van zou ik zeggen. Deze week bij Maurice Verbunt op bezoek geweest en warm ontvangen.  Leuk gezin lees het vlak voor Kerst als het ook op deze site wordt gepubliceerd. Blauw Geel’38/Jumbo -1 sloot het jaar uitstekend af door met 3-1 te winnen van TOGB uit Berkel en Rodenrijs. Vooral de tweede helft gaf stralende momenten. Lees het verslag van Freek verder op deze website en natuurlijk de mooie foto’s van Gerard.

Door: Peter Kuijpers

De krentenmik van Toon van Beek
Om toch in de sfeer te blijven nog een klein kerstverhaal. In het seizoen 63-64 strikte Blauw Geel’38 Toon van Beek als trainer. Van Beek volgde Miel d’Hooghe op, voormalig speler van PSV die het maar één jaar volhield in Veghel. Toon van Beek was een oud speler van BVV uit Den Bosch die in het betaalde voetbal speelde. Blauw Geel’38 trainde die periode op een extra veld dat zich bevond op het industrieterrein aan de Kennedylaan. Wat Toon verdiende weet ik niet, maar hij had wel bedongen dat hij op dinsdag voor de training kon gaan eten bij Piet Hutten. Soms was Toon een wat wazige man met een apart gevoel voor humor en een borreltje was hem ook niet vreemd. Op Kerstavond, dinsdag 24 dec 1963, stond hij aan de gesloten deur bij Hutten. De herberg (Ria en Piet) was op Kerstavond gesloten. Toon is toen naar allesregelaar bij Blauw Geel’38 Theo Willems gelopen, schuin tegenover Hutten. Daar werd hij liefdevol opgevangen. Na het drinken van een kop koffie en stuk eigengebakken Krentenmik is hij weer naar Den Bosch is afgereisd. De vraag bij dit mysterie: wat doet een trainer op (dinsdag) Kerstavond in Veghel? Kerstavond was Toon even ontgaan. Wat ik me nog wel herinner van hem was zijn geweldige wreeftrap. Zag hem op de training driemaal achtereen Keeper Peter Raaymakers strak in de linker- en rechterbovenhoek snoeihard passeren. Toch liepen de sportieve zaken rond de Bosschenaar niet lekker. Later in het seizoen, na de 2-5 thuisnederlaag tegen Vlijmense Boys, kreeg Toon zijn congé. Theo Willems zat ongetwijfeld in de commissie die Toon deelgenoot moest maken van deze bestuurlijke beslissing. Het gaf aan het pluche gevoelsmatig een ander sfeertje dan de koffie en krentenmik op Kerstavond. Theo kennende pakte hij ongetwijfeld feilloos zijn rol. Een geweldige man die niet meer onder ons is. Hij mag het hierboven aan de heer zelf allemaal uitleggen.

Het voetbal wat ons nog  rest
JO 19-1 speelt komende woensdag voor de beker uit naar Prinses Irene. Of hoofdtrainer Maurice er voor naar Nistelrode komt valt te betwijfelen, maar vorige week voor het thuisduel met TSC uit Oosterhout deed hij dat wel en werd er met 2-1 gewonnen van de nummer twee uit de lopende competitie. JO 19-1 won onlangs ook al van de ongenaakbare koploper SC ’t Zand. Dus na woensdag is het voor deze groep dan ook eindelijk winterstop. JO 14 won afgelopen dinsdag  thuis voor de beker van de leeftijdsgenoten van Gemert.

Eer
Afgelopen zondag voorafgaande aan het duel met TOGB werd ik samen met nog 14 decorandi gehuldigd in mijn geval voor mijn zestigjarig lidmaatschap. Dank aan de club waar ik dat voor mocht doen. Vond mijzelf wel een vreemde verschijning omdat ik de enige in het gezelschap was, inclusief preses Gerard de Kock, die nooit bij deze club of elders gevoetbald of überhaupt gevoetbald heeft. Het was een leuke middag met heerlijk knapperende broodjes en mooie verhalen opgehaald.
Tot slot. Dit was de laatste corner van 2023. Ik wens eenieder een Zalig Kerstfeest en veel sportief geluk en gezondheid in 2024.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO