12 december 2023  Peter’s Corner 15

Geplaatst op 12 december 2023 • 15:58 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner 15

Het vaandelteam speelde zondag niet. Rond 14.00 kwam het bericht uit Tiel dat de regen zo overvloedig was gevallen dat spelen op Sportpark De Lok in Tiel niet mogelijk was. De wedstrijd is inmiddels verzet naar zondag 10 maart 2024. JO 23-1 verloor met klein verschil van 3-2 bij OJC Rosmalen. Terugkijkend was het geen onredelijk seizoen voor de youngsters van Blauw Geel’38/Jumbo. We maken ons op voor de finale van 2023 zondag de afsluiter tegen TOGB. Tot slot zag in mijn dagboek dat het vandaag (9-12) alweer elf jaar geleden was dat er op die zondag niet gevoetbald werd. De reden was het door fysiek geweld om het leven gekomen grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Een advies het artikel op deze site: ‘Ons voetbal is van iedereen’, goed door te lezen. En tot slot lees ook vooral het stukje over ons G-team!

Door: Peter Kuijpers!

Boxing Sunday
Als deze corner op de Blauw Geel’38 site verschijnt zijn we nog een dag of twaalf verwijderd van Kerstmis. Het voetbal in Nederland maakt dan even een pas op de plaats. Voor menigeen een goede gelegenheid om de familieband weer op niveau te brengen. Even weg van het voetbal in een serene rust bij een fraai verlichte kerstboom. Toch is dat wel eens anders geweest. In Engeland, de bakermat van het voetbal, wordt wél gespeeld rond de kerst. Voetbal is tenslotte de grootste amusementsindustrie van de wereld. Dat wordt beweerd en vooral in Engeland mag voetbal dus niet stoppen. Tweede Kerstdag, beter bekend als Boxing Sunday, heeft bijna een vol programma. In Nederland is dat ook wel eens gebeurd. De laatste competitiewedstrijden die hier rond de kerst werden gespeeld zijn van 2008. Feyenoord bijvoorbeeld speelde op Tweede Kerstdag in de Kuip tegen NAC. Marketeer Chris Woerts, bekend van Vandaag-Inside, heeft al eerder geprobeerd voetballen met kerst aan te slingeren. Het stuitte op heel veel verzet. Coaches lieten hun clubs weten het te ingrijpend te vinden, ook qua privéleven. Voor onze Islamitische voetballers zou dat geen probleem zijn. In hun religie wordt Kerst niet gevierd. Van de omringende landen speelt alleen België door met Kerst. Het amateurvoetbal heeft nooit een -Boxing Sunday- gekend zover ik weet. In de rooms-katholieke traditie valt op 26 december het feest van Sint-Stefanus. Niet bepaalt een dag om de veters eens aan te trekken.

Het G-team
We lezen er niet veel over, maar ze zijn er nog wel degelijk en terecht. Een leuke groep spelers die aanstaande zaterdag tegen UDI’19 kampioen gaan worden. Het team dat in het najaar een prima prestatie heeft neergezet in de competitie met DAW, Rood Wit, Schijndel en Udi’19. Blauw Geel G1 staat samen met Rood Wit’62  bovenaan met 12 punten. Blauw Geel G1 heeft een beter doelsaldo, dus het kampioenschap is zaterdag waarschijnlijk een feit. De G-teamspelers zijn toe aan een nieuw tenue. Diverse spelers groeien uit hun jasje en zouden gaarne een nieuwe outfit wensen. Deze groep, die toch ook belangrijk zijn in onze vereniging, willen de samenleving vragen enige sponsoring de komende jaren. Uw bijdrage wordt voor deze groep met een beperking zeer op prijs gesteld. Tot slot als de leider van dit team mij na de wedstrijd twee regeltjes opstuurt gaan we daar zeker aandacht aan besteden. Dus zeg ik: deal.

Voetbal Senioren
JO 23 kwam in Rosmalen niet tot winst. Het was de laatste wedstrijd van 2023. Vincent van den Broek hield er geen goed gevoel aan over en vond het jammer: “Inderdaad. Jammer van het resultaat. We starten niet sterk en komen al snel op een 1-0 achterstand. Vanaf de 30e min worden we steeds gevaarlijker en maken we door een geweldige vrije trap van 30 meter de 1-1 doelpunten maker Halil. De tweede helft creëren we een aantal goede kansen maar wil de bal er niet in. In de 80e min maakt OJC Rosmalen de 2-1 vanuit een standaard situatie. Twee minuten later krijgen ze een penalty 3-1. En maken wij nog de 3-2 uit een prima aanval. We eindigen deze competitie vierde met 22 punten. Voor de degradanten AWC en EVV komen waarschijnlijk in de plaats Unitas’30 en Nuenen. Voor de kampioen Kozakkenboys zal ASWH in de plaats komen. Dit zal de komende weken bekend worden. We starten op 20 januari weer met de competitie.” ,aldus Vincent die we tevens bedanken voor zijn wekelijkse inbreng.  De vrouwen van Blauw Geel’38 hadden aan één treffer genoeg om met drie punten terug te keren van de Amstelhoef in Oss. Er werd met 0-1 gewonnen van de OSS20/Margriet combinatie. Het team schuift weer bij onder in de middenmoot. De vrouwen van Nooit Gedacht uit Geffen gaan hier stevig aan de leiding in de winterstop die nu is ingegaan.

Voetbal junioren jongens
JO 13-1 verloor in Veenendaal op Sportpark Panhuis met 3-0 van DOVO. In de slotstand eindigde Blauw Geel’38 op een voorlaatste plaats. JO 14-1 heeft winterstop, maar speelt nog voor de beker. Dinsdag 12 december uit naar Gemert. JO 15-1 speelde wel en won thuis met 3-1 van Sparta’18 uit Helenaveen. Het team eindigde op de eerste plek en speelt komende zaterdag nog uit naar JO 14-1 van UDI’19. JO 17-1 won met 0-2 uit op De Potacker in Someren. Het team sluit het jaar af met een vierde plek. JO 19-1 kende een sterk eindschot. Zaterdag werd er met 2-1 gewonnen de nummer 2 TSC uit Oosterhout. Volgende week zaterdag wordt het aantreden op Sportpark De Schellen in Nistelrode voor de bekerwedstrijd met Prinses Irene.

Voetbal Junioren meisjes
MO 13-1 verloor met 5-1 bij koploper HRC’14. Maandag 11 december wordt er nog gespeeld thuis tegen BLC uit Den Bosch. MO 15-1 daarvan gaf de KNVB geen uitslag. Het team staat derde op grote afstand van koploper Boxtel. Voor 16 december staat het duel thuis tegen Someren op de rol. MO 17-1 is al in diepe winterslaap wel eindigt 2023 met een dikke eerste plaats. 18 punten uit zes wedstrijden. Hulde!

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO