5 december 2023  Peters corner-14

Geplaatst op 5 december 2023 • 9:42 • NieuwsClubnieuws

Peters corner-14

Een late surprise kreeg het vaandelteam afgelopen zondag in het duel met Groene Ster. Zag dat het arbitrale trio oortjes in hadden. Wellicht dat dit heeft mee geholpen om de 1-0 van Robin te rechtvaardigen. Lees het leuke verslag van Freek en de mooie plaatjes van Gerard. Het was naar verluidt nog lang gezellig in het Blauw Geel’38/Jumbo clubgebouw. We maken ons op voor de winterstop en geven de velden een klein beetje rust. Leuk bericht dat het traditierijke  Olliebollentoernooi zijn déjà vu beleeft. Alle vrijwilligers kunnen zich hiervoor opgeven. lees het verdere info op deze site en geef je op.

Door: Peter Kuijpers

Ik mag hopen dat de goede Sint eenieder heeft gebracht wat op je verlangbriefje stond. We maken ons op voor de winterstop. Koning Winter kondigde zich de afgelopen dagen al aan met lichte vorst en sneeuwval. Een last call voor de nog koppige blaadjes om alsnog de boom te verlaten. De kalender hier in de redactieruimte is nog een één vel van het grijze lege karton verwijderd. Het vaandelteam speelt nog twee wedstrijden. Aanstaande zaterdag uit naar TEC en een week later sluiten we af met thuisduel tegen TOGB. De poorten van veel sportparken gaan op slot en de Kerstman zal het metier bepalen. Op 31 december knallen we het nieuwe jaar in zover dat vuurwerk nog is toegestaan. Op 1 januari schudden we elkaar traditioneel de hand op de Nieuwjaars- receptie. Een mooie traditie die we er zeker in moeten houden. Het maakt het clubgevoel een stuk rijker. Nog twee corners en dan trekken we hier ook even de handrem aan. Op 13 januari 2024 wordt de competitie voor het vaandelteam hervat met een thuiswedstrijd tegen het Zeeuwse Kloetinge. IJs en weder dienende natuurlijk.

Senioren voetbal
Het team 023 verloor zaterdag van kampioen Kozakken Boys met 1-3 Vincent: “klopt 1-3 verloren. Wij spelen volgende week de laatste wedstrijd tegen OJC Rosmalen voor de derde plaats. Kozakken Boys maakte direct uit de eerste aanval in de zevende minuut de 0-1. Wij voetbalden goed en creëerden een aantal mooie kansen maar we scoorden niet. Voor rust maken we nog 1-1 door Ferhat op aangeven van Hadi. Na rust zijn we de betere ploeg en creëren ook goede kansen maar helaas. In de 75e maakt kozakkenboys uit een vrije trap de 1-2 en snel daarna de 1-3. Jammer qua resultaat maar we hebben goed weerstand geboden en een groot deel van de wedstrijd waren we beter. Volgende week naar Rosmalen waar we gaan strijden voor de derde plek,” ,aldus trainer Vincent. De vrouwen van Blauw Geel’38 wonnen keurig met 3-1 van UDI’19-2.  Volgende week ligger er opnieuw kansen met het uitduel naar de nummer laatst de Oss20/Margriet combinatie. De wedstrijd wordt gespeeld op de Amstelhoef de thuishaven van Margriet.

Jeugdvoetbal jongens
JO 13-1 ging zaterdag thuis tegen Quick’1888 met 0-6 onderuit. Het geeft voor Blauw Geel’38 een voorlaatste plek voor laatste Baronie. Koploper is OJC Rosmalen. Komende zaterdag uit naar Werkendam waar DOVO de tegenstander is. Daarna geeft de KNVB geen wedstrijden, dus winterstop.
JO 14-1 speelde niet en eindigt de competitie met een laatste plek. Op dinsdag 12 december volgt het bekerduel met Gemert hier op het eigen sportpark. JO 15-1 klopte met een zevenklapper 0-7 SV De Braak in Helmond. Blauw Geel’38 is koploper en zaterdag komt Sparta’18 naar Veghel dat derde staat. JO 17-1 won keurig met 4-1 van Sportclub Jekerdal. Het team staat nu vierde waar OSC de koploper is. Volgende week uit naar het lager geplaatste Someren op het rustieke sportpark De Potacker natuurlijk in Someren. Voor JO 17-1 start na zaterdag de winterstop althans de KNVB geeft geen programma meer. JO 19-1 leefde wellicht nog in de euforie van de winst in Tilburg op koploper SC ’t Zand vorige week. Gemert had daar geen boodschap aan en won met 3-0. Zaterdag komt de nummer twee TSC naar Veghel. Een mooi duel om de winterstop goed in te zetten.

Jeugdvoetbal meisjes
MO 13-1 verloor thuis met 1-3 van het Osse Margriet. Het team staat momenteel vierde. Volgende week gaat de reis naar koploper HRC’14 in Hurwenen in de polder dicht bij rivier de Waal. Op maandag 11 december de laatste wedstrijd voor de winterstop en wel thuis tegen SV BLC uit Den Bosch. MO 15 speelde niet en was vrij. Komende zaterdag gaat de reis naar Helmond waar de tricolores van Stiphout Vooruit de te kloppen tegenstander zijn. Blauw Geel’38 staat tweede en virtueel op drie punten van koploper Boxtel. Datzelfde Boxtel won eerder met 8-2 van Blauw Geel’38, maar de Boxtelse vrouwkes moeten nog naar Het Prins Willem Alexander Sportpark komen. MO 17-1 verloor thuis met 0-4 van koploper OJC Rosmalen en staan laatste. Woensdag 6 december gaan de meiden inhalen bij Schaesberg in Landgraaf.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO