30 oktober 2023  Peter’s Corner 10

Geplaatst op 30 oktober 2023 • 11:29 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner 10

Het vaandelteam won zaterdag keurig met 1-4 bij OJC Rosmalen. Vooral de tweede helft was het team van trainer Maurice Verbunt ‘Heer en Meester.’ Tweemaal Ben en Koen en Robin bepaalden de 4-1 eindstand.  Volgende week komt Gemert naar Veghel dat weinig moeite had met Barendrecht en met 4-1 won. Nu we het toch over 4-1 hebben afgelopen seizoen won Blauw Geel’38 in april ook al met 4-1 van Gemert. Een naar bruggetje dan maar… Triest was het bericht van het overlijden van Tiny Heesakkers een gewaardeerd vrijwilliger. Ken hem persoonlijk van mijn voormalige werkgever Zanten waar hij voor Van Heeswijk Voeders als monteur wel eens spullen kwam halen. Heerlijke man met vaak leuke humor. Tiny zijn overlijden is prachtig verwoord in de necro op deze site. Rust zacht kerel

Door: Peter Kuijpers

Als je deze corner leest (dank daarvoor) verblijf ik New York. NY Stond al heel lang op mijn ‘to do lijstje’. Slecht gepland dat weer wel. Mis hierdoor jammerlijk de jaarvergadering en natuurlijk de inauguratie als nieuwe voorzitter Gerard de Kock. Ik dank namens deze corner scheidende voorzitter Edwin voor de afgelopen zes jaar. Prima werk laat je achter je Edwin, te veel om op te noemen. Daar kan je met trots op terugkijken. Zal je vrolijke witte sneakers en jeans missen. Je was er altijd en immer aanspreekbaar! Welkom Gerard in een klimaat wat bol staat van veranderingen, hele grote veranderingen zelfs. Blauw Geel’38 is geen club waar het geld tegen de plinten klotst, bij weinig clubs overigens. Nee zeker niet en hoe zal het er over zes jaar uitzien als jouw periode erop zit? Zijn er nog voldoende vrijwilligers? Wonen we dan nog hier op het vertrouwde sportpark? Of leven we dan in een Omni-sportpark samen met Hockeyers van Geel-Zwart. Waarvan Youp ooit zei: ‘Hockeyers die om halftien in de morgen naar een langspeelplaat van Jacques Brel luisteren.’ We onderhouden met Geel Zwart een prima band, niks mis mee. We gaan het zien en laten het tot ons komen. Heel veel succes gewenst Gerard. Meer dan dat zelfs.

Derby’s
Deze week las ik op X een grappig voorval. Door Uden reed onlangs een wagen met aanhanger en daarop een aankondiging van de wedstrijd Blauw Geel’38/Jumbo – VV Gemert aanstaande zondag hier in Veghel. Een ludieke grap van een van de sponsoren vermoedelijk. Laten we zeggen dat er gemengd enthousiast op werd gereageerd in Uden. Ach, de twee clubs kennen elkaar van haver tot gort en leven in vrede. Dat is vroeger wel eens anders geweest. Tijden dat het voetbalpubliek nog drie rijen dik het veld omzoomde. Om er een paar te noemen: Gemert – Sparta’25 was een echte kastkraker. In een beslissende fase trok het duel in Beek en Donk ooit 4000 toeschouwers. En wat te denken van Schijndel – Avanti’31 of Nooit Gedacht – DAW waar de Geffenaren met de kampioenskar door Schaijk reden en dat liep maar net goed af. Maar de duels tussen UDI’19 en Blauw Geel’38 waren eveneens echte publiektrekkers en dan heb ik het over de begin jaren zeventig. Zelfs na het seizoen als er op het oude veld van SCMH gespeeld werd tegen UDI’19 met als inzet de onvermijdelijke Jan van Lee cup gaf dat nog ruim 1500 toeschouwers. Het zou nu niet meer kunnen helaas. De tijdgeest heeft het voetbal qua publieksaantallen ingehaald. Max Verstappen en live voetbal op TV zijn een van de oorzaken. Het hoort bij deze tijd al is het voetbal langs de lijn nog altijd het mooist vind ik dan.

Voetbal Senioren
JO 23-1 ging thuis opvallend hard onderuit tegen het bezoekende Kloetinge. De Zeeuwen dachten als we nou toch zover moeten rijden kunnen we er ook maar het best omspelen. Dat is de Zeelanders aardig gelukt en wonnen met 0-4. Hier het verhaal van Vincent: “We startten goed aan de wedstrijd en creëerden een aantal kansen maar in de eindfase was het net niet goed genoeg. In de 28e minuut maakte Kloetinge de 0-1 vanuit een corner. De 0-2 volgde snel daarna.  Na rust creëren we nog wel wat mogelijkheden maar kwamen niet tot een doelpunt. Kloetinge scoorde nog de 0-3 en een hele knappe 0-4 Een teleurstellend resultaat dat wel. Volgende week uit naar EVV Echt.” De vrouwen verloren in Lith nipt van NLC’03 met 4-3. Dat geeft een negende plek op de ranglijst. Koploper zijn hier de reserves van Nooit Gedacht die de lijst aanvoeren. Olympia’18 staat daar één puntje achter en de ploeg uit Boxmeer komt komend weekend naar Veghel en is dan de tegenstander van de Blauw Geel’38 vrouwen.

Voetbal junioren jongens
Consul Pierre van Wanrooij gooide alle wedstrijden op gras eruit zaterdag. Het was een natte bedoeling op ons sportpark. Alleen de wedstrijden op kunstgras gingen wél door. JO 13- tegen BLC was op gras gepland en ging er om die reden ook uit. JO 14-1 verloor bij UDI’19/CSU met 3-0. De ploeg die vorig seizoen overwinning na overwinning behaalde gaat het nu wat minder voor de wind. Met twee punten op de onderste plek is mager. Kom op mannen. Wie weet na volgende week, maar dan is de tegenstander Quick 1888 dat samen met Tivoli een van de twee koplopers is. JO 15-1 won met 0-2 uit bij Nuenen. Een prima begin van de nieuwe winter-competitie voor dit team. Komende zaterdag komt Volharding/Sambeek naar Veghel. JO 17-1 won ruim met 4-1 van OSS’20. Het team ging nu in de stand over OSS’20 heen en staat keurig vijfde met acht punten. Beuningse Boys is de onbetwiste koploper met 15 uit 5. Volgende week gaat de reis naar Noord-Limburg waar MMC Weert de tegenstander is. JO 19-1 verloor met 3-0 bij RKSV Nuenen. Blauw Geel’38 draagt inmiddels de rode lantaarn, maar de verschillen bij de onderste vier zijn gering. Volgende week bezoek uit Midden-Limburg en komt EVV Echt naar Veghel.

Voetbal junioren meisje
Alle wedstrijden van de meisjes-1 op gras werden afgelast in de gloednieuwe competitie. MO 13-1 speelt zaterdag uit naar HVCH, MO 15-1 gaat zaterdag naar Boxtel en MO 17-1 speelt eveneens uit naar Volharding/Sambeek combinatie.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO