9 juli 2024  Peter’s Corner-1

Geplaatst op 9 juli 2024 • 13:08 • NieuwsClubnieuws

Update:
Eigenlijk zijn het 8 nieuwe gezichten komend seizoen en zien we Goes ook weer terugkeren. Uit Katwijk komt Rijnvogels dat is overgeheveld uit het noorden. Kozakken Boys is natuurlijk ook nieuw, maar troffen we al tweemaal in de nacompetitie. Het is tevens de eerste tegenstander in de competitie.

Peter’s Corner-1

Hoogste tijd voor een tussencorner na onze vakantie. Indelingen zijn inmiddels bekend waar het eerste elftal maar liefst vijf nieuwe teams begroet. In een interview met Kliksport verwoordde trainer Maurice het al, dat de competitie zwaarder is geworden. ‘De zwakke broeders zijn eruit waar hele sterke ploegen voor terug gekomen zijn’ ,aldus de hoofdtrainer die al weer een dag of tien de groep trainde. Eind deze maand komen de mannen weer terug en gaan we ons voorbereiden op de competitie. We kijken nog even naar de jeugd jongens en JO 23. En natuurlijk zoals beloofd de statistische gegevens van afgelopen seizoen.

Door: Peter Kuijpers

We hebben het hele schema nog eens doorgezaagd en opnieuw bekeken. Dan blijkt toch dat Ben de meeste doelpunten heeft gemaakt. Met één doelpuntje meer komt hij op 20 treffers net boven Koen die er 19 inprikte. Beiden waren goed voor 39 doelpunten van de 77 treffers en dat is iets mee dan de helft. Overigens zijn het alleen treffers uit de competitie en nacompetitie. Barendrecht werd nipt kampioen en zien we terug in de Tweede Divisie. Van de drie periode winnaars SteDoco, Blauw Geel’38/Jumbo en TEC promoveerde niemand en deed het ons vaandelteam nog het beste. ,maar ook Genemuiden ging later met 3-1 en 3-0 kansloos ten onder tegen Excelsior Maassluis dat het Tweede Divisie-schap veilig stelde. AWC en GVV Unitas moesten promotie/degradatie wedstrijden spelen en sneuvelden beiden. Groene Ster en Baronie degradeerden rechtstreeks. We zien een vijftal nieuwkomers. Promovendus ASWH werd kampioen in de vierde divisie een komt uit Hendrik-Ido-Ambacht. FC Gravenzande promoveerde via de nacompetitie. Gravenzande ligt naast Hoek van Holland en Naaldwijk onder de rook van Den Haag. FC Lisse is onze ‘angstgegner’ en vaste KNVB beker opponent die uit de Tweede Divisie degradeerde. Smitshoek is een naam die zo uit een Suske en Wiske boek zou kunnen komen. “Suske en de draak van Smitshoek” zou van de hand van schrijver Willy Vandersteen kunnen zijn. Smitshoek werd samen met Gravenzande en Westlandia periode kampioen in de vierde divisie waar ASWH kampioen werd. Smitshoek en Gravenzande promoveerden. Smitshoek komt uit Barendrecht met een kleine 50.000 inwoners. Ten slotte een oude bekende VVSB uit Noordwijkerhout. De Noord-Hollanders zijn overgeheveld uit de derde divisie Oost. In het seizoen  2022-2023  was het al een tegenstander voor Blauw Geel’38/Jumbo. De verhouding was in balans met een maal winst een maal verlies. We gaan het zien waar we reikhalzend uitkijken naar de start en voorbereiding. De verwachtingen zijn hoog, zeker na het fraaie en spannende competitie-einde.

Nog een paar feitjes uit de afgelopen competitie.
De grootste zege werd behaald op OSS’20 waar op 12 november 2023 met 1-5 gewonnen werd. Voor het overige werd het een regelmatig seizoen zonder echt zwakke momenten. In vergelijk met het seizoen 2022-2023 waar voor het eerst zonder zorgen naar boven gekeken kon worden. Maar afgelopen seizoen is tot nu het beste seizoen ooit met een periode titel en twee ronden in de nacompetitie. Het programma is inmiddels ook bekend en Blauw Geel’38/Jumbo start op zaterdag 17 augustus met een thuiswedstrijd tegen een bekende namelijk Kozakken Boys. De KNVB beker wordt gespeeld als midweek in week-30. Gemert zien we voor het eerst op zondag 27 oktober in een uitwedstrijd op Sportpark Molenbroek.

JO 23 treft veel nieuwkomers
Van de acht teams in de komende voorjaarsklasse bleven er in vergelijk met de recentelijke voorjaars competitie slechts twee teams over. Alleen Blauw Geel’38 en OJC Rosmalen zijn hier de blijvers de rest is nieuw. AWC uit Wijchen is een oude bekende. Veenendaal is met maar liefst drie clubs vertegenwoordigd. GVVV, VRC en DOVO zijn nieuw. Johnatan komt uit Zeist en Roda’46 is een club uit Leusden bij Amersfoort.

Jeugd kent ook leuke indelingen
JO 19-1 zit in Divisie 6 najaar in een mooie maar sterke klasse. Met de Treffers, Gemert, MVV, UDI’19 en UNA dan weet je het wel. MVV uit Maastricht en Echt zijn hier de verste. JO 17-1 start in de Divisie 5 H Najaar samen met nog acht teams dus negen in totaal. DIA uit Teteringen lijkt hier de verste. JO 15-1 is ingedeeld in Divisie 5 G Najaar. Hier zien we wel wat grotere afstanden onder anderen richting Arnhem met AVW en DTS  uit Ede. Maar ook Sparta Nijkerk is een verre. JO 13-1 bevindt zich in Divisie 4 F Najaar. De grotere afstanden zien we hier bij Scharn in Maastricht en FCV- Venlo. De derby’s zijn natuurlijk Gemert, UDI’19 en Rhode/VSB. ‘let the games begin’ sprak Muhammad Ali ooit toen hij in Atlanta 1996 de Olympische spelen opende. Wij kijken er ook naar uit, maar eerst maar eens vakantie.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO