4 oktober 2020  PAK OP DE BROEK IN GORINCHEM

Geplaatst op 4 oktober 2020 • 19:46 • NieuwsClubnieuws

PAK OP DE BROEK IN GORINCHEM

gvv Unitas  —  sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  (0-1) 4-1.  Zondag 4 oktober: De coronapandemie is weer opgelaaid, maatregelen zijn noodzakelijk en dus geen toeschouwers meer, voorlopig voor drie weken, bij het voetballen. Blauw Geel’38 reisde af naar Gorinchem. Gastheer gvv Unitas dat als promovendus vorig weekend een eerste overwinning in de derde divisie mocht laten noteren in een uitwedstrijd. Het was een eerste winst überhaupt op dit niveau voor de club. JOS Watergraafsmeer was het slachtoffer van de ploeg van Jeroen van Bezouwen. Uiteraard smaakt dat naar meer en dus zou een eerste thuis overwinning vandaag tegen Blauw Geel al gepakt willen worden. Blauw Geel’38 speelde vorig weekend thuis tegen het stugge EVV en kwam niet verder dan een puntendeling. Zaak om te proberen de winst-trein weer op gang te krijgen….. ! Trainer Niels van Casteren kon vandaag nog geen beroep doen op Lars Loermans vanwege quarantaine en natuurlijk is Mark Dobbelsteen nog geblesseerd. Tim Rerimassie mocht weer op de bank plaatsnemen en voor Jari Koenraad was er een basisplaats net als voor Ymanuel Hurkmans die ook vorige week al een basisplaats had.

Het was dus leeg op sportpark Molenvliet. Slechts drie bestuursleden per club mochten aanwezig zijn net als een waarnemer van de KNVB en de schrijvende-, socialmedia-, fotograferende- en radio of tv media. Gelukkig een zonnetje maar ook een straffe wind. Unitas mocht de aftrap verrichten met die straffe wind vol in de rug. Het trok ook meteen ten strijde naar het Veghelse doel. Blauw Geels’ eerste uitbraak liet niet lang op zich wachten. Jari Koenraat speelt Ben van den Nieuwenhof aan en deze kan slecht met een overtreding op de rand van het strafschopgebied worden gestopt. De vrije trap wordt door Danny Verbakel genomen maar de bal gaat hoog over het doel. In de 7e minuut gevaar bij het Blauw Geel’38 doel maar de Unitas aanvaller lobt de bal op het dak van het doel. In de 12e minuut lopen twee Unitas verdedigers elkaar in de weg waarbij er een de bal vol op zijn gezicht krijgt en neer gaat. Blauw Geel blijft in de aanval en Ben van den Nieuwenhof schiet de bal richting de korte hoek waar de Unitas doelman een corner moet weggeven. Unitas blijft optisch het spel bepalen zonder echt gevaarlijk te worden en in de 15e minuut kan het wel een geode voorzet geven maar de bal wordt vervolgens door alle aanvallers gemist. In de 16e minuut wordt doelman Jordy Zielschot in een lastig pakket gebracht door een vroeg storende aanvaller waardoor hij de bal tegen de Unitas speler aanschiet. Gelukkig kan hij daarna de bal pakken. Meteen leid hij een Blauw Geel aanval in en het is uiteindelijk Jay van Boxtel de die schiet. De Unitas doelman redt ten kosten van een corner. Uit deze corner, inmiddels in de 17e minuut, tast de doelman mis en kan Max Verkuijl de bal binnen koppen: 0-1. Direct na de aftrap van de gastheren komt Blauw Geel al weer in bal bezit. Sander Egmond speelt de bal naar Ben van den Nieuwenhof. Ben kan een voorzet afgeven maar deze is zowel te hard als niet op maat en Unitas kan ternauwernood uitverdedigen. Hier had al meer ingezeten mits preciezer was gespeeld. In de 19e minuut weer Veghelse dreiging. Niels Wouters mag randje buitenspel door maar een afronding laat veel te wensen over. Unitas is soms ook dreigend maar slechts met voorzetten vanaf de flank en die worden telkens door jan en alleman gemist, zo ook in de 20e minuut. In de 24e minuut een honderdprocent kans voor Blauw Geel’38. Danny Verbakel wordt gevloerd halverwege de helft van Unitas. Hij is slim en neemt de vrije trap snel op de geheel vrijstaande Ben van den Nieuwenhof. De jongeling komt oog in oog met de Unitas doelman maar kan de bal niet voorbij hem krijgen en hij schiet de bal recht op de doelman die dan bal vervolgens tot corner ziet verdwijnen. De corner levert niets op. In de 29e minuut krijgt de rechtstreekse tegenstander van Jay van Boxtel iets te veel ruimt en komt naar binnen. Hij stuurt de bal snoeihard naar de verre paal en nu zwijnt Blauw Geel want de bal komt op die paal. De bal komt wel in de voeten van een medespeler maar die schiet de bal vervolgens rakelings voorlangs. Twee minuten later weer gevaar voor het Gorinchemse doel. Jay van Boxtel is weer goed mee opgekomen en in plaats van zelf te schieten, wat een reële optie was, zet hij voor en dat leidde helaas tot niets. Voor de rust nog een kans en wel voor de gastheren. Uit een voorzet wordt bij de eerste paal net over gekopt. Een boeiende eerste helft eindigt met een magere 0-1 voor Blauw Geel.

Na de thee direct een fel aanvallend Unitas. Blauw Geel raakt meteen onder druk door de ploeg van Jeroen van Bezouwen die een dubbele wissel toepaste. In de 48e minuut moet Tom Dekkers de bal al tot corner koppen om erger te voorkomen. Inde 50e minuut valt dan al de gelijkmaker. Uit een corner kopt Mekonen Kibrom binnen: 1-1. Vijf minuten later volgt de verdiende voorsprong. Medhanie Habtemarian ontdoet zich van Max Verkuijl en schiet onhoudbaar hoog binnen: 2-1. Blauw Geel is geen schim meer van voor de rust of is Unitas geen schim meer van voor de rust. Misschien van beide wat maar de gastheren zijn inmiddels heer en meester. In de 58e minuut nog een speldenprik van Blauw Geel maar de corner blijft zonder gevolgen. In de 65e minuut voert trainer Niels van Casteren een wissel toe en vervangt hij de onzichtbare Niels Wouters. Koen van der Zanden is zijn vervanger. In de 68e minuut een aanval van Blauw Geel die weer ergens op leek. Danny Verbakel schiet de bal in de korte hoek waar de doelman goed geposteerd is. Het was het eerste schot op doel na de rust. Daarna is het weer aan de gastheren. De 69e minuut kan Jaouad Chraou  de 3-1 aantekenen. Hij kopt een voorzet bij de tweede paal binnen nadat op de rechterflank met snel tik en combinatie spel de defensie en middenveld van Blauw Geel al was weggespeeld.

In de 75e minuut een dubbele wissel bij Blauw Geel om te kijken of er nog een beter resultaat mogelijk was. Helaas de gifbeker moet tot op de bodem leeg. In de 86e minuut wil Tom Dekkers, onze rots in de branding, in extremis ingrijpen maar hij tikt de bal over Jordy Zielschot heen, en eigen doelpunt dus: 4-1.

Blauw Geel is weer met beide benen op Brabantse grond. In een redelijk gelijk opgaande eerste helft waren beide ploegen dus aan elkaar gewaagd. Als, maar als telt niet, Ben de 0-2 had gemaakt was het waarschijnlijk een ander duel geworden. Unitas had een bal op de paal daarna en het had dus ook al gelijk kunnen staan met rust. Op basis van de tweede helft is de winst terecht naar de thuisclub gegaan. Blauw Geel’38 kwam er geen moment meer aan te pas. Unitas was sneller, combineerde beter en was creatiever. Kortom: uithuilen en op nieuw beginnen…..

Opnieuw beginnen is dan al volgende week. Op bezoek komt het voor Blauw Geel’38 altijd lastige vv Dongen. Dongen verloor dit weekend in eigen huis in blessuretijd met 0-1 van Gemert. De Geel-Blauwen, de Kanaries, uit midden Brabant laten in de statistieken zien dat het Blauw Geel de baas is: meer gewonnen dan verloren. De laatste winst voor Blauw Geel op het eigen Prins Willem Alexandersportpark dateert uit het seizoen 2014-2015. Dongen zal de ongeslagen reeks vanaf het seizoen 2015-2016 willen doortrekken, zeker ook omdat men dit weekend dus (ook) verloren heeft. Aan Blauw Geel’38 de taak om in eigen huis de punten te gaan houden na deze nederlaag in Gorinchem en ook om een einde te maken aan de serie van geen winst op Dongen…….. Maar het zal een hele klus worden!!!!

Doel:  Jordi Zielschot,

Achterhoede:   Sjaak Egmond,  Max Verkuijl,  Tom Dekkers,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Ymanuel Hurkmans (75e min. Tim Rerimassie),  Sander Egmond,  Jari Koenraat,

Voorhoede:  Danny Verbakel (75e min. Hadi Barghlan),  Niels Wouters (65e min. Koen van der Zanden), Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. Puts

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. De Koning en Dhr. Van Dijk