10 april 2022  ONGESLAGEN THUISSTATUS TEGEN HSC’21 GEHANDHAAFD

Geplaatst op 10 april 2022 • 19:47 • NieuwsClubnieuws

ONGESLAGEN THUISSTATUS TEGEN HSC’21 GEHANDHAAFD

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  —  H.S.C.’21 (1-0)  2-0.  Na het midweekse programma van afgelopen woensdag en “de pak op de broek in eigen huis” tegen Gemert mocht men vandaag, Zondag 10 april, weer thuis aantreden. Op bezoek kwam het Haaksbergse HSC’21. Afgelopen woensdag konden de groenwitten in eigen huis het dolend OFC op een 1-1 houden. Maar de punten zijn duur vooral voor de ploegen onderin en voor beide kemphanen geldt, dat ieder punt nu telt.  Blauw Geel 12e met 27 punten uit 23 duels, HSC’21 13e met drie punten minder, maar ook een duel minder gespeeld. Een zes punten duel dus. HSC had voor dit seizoen nog nooit ook maar 1 punt tegen Blauw geel kunnen halen maar daar kwam in de thuiswedstrijd op 31 oktober afgelopen jaar verandering in. In eigen huis kon HSC’21 met 4-2 winnen. Ze zouden dus maar graag ook in Veghel verandering willen brengen in deze statistieken en de louter nederlagen tegen Blauw Geel uit de boeken spelen. Klein probleem voor de Haaksbergers: uit wil het maar niet vlotten met punten verzamelen en de laatste zes duels eindigden dan ook allen in verlies. Belangrijkste voor vandaag voor beide is drie punten voor deze competitie bijschrijven. Trainer Niels v Casteren kon geen beroep doen op Vince Duits. Hij zat op de tribune. Wel weer op de reservebank zat Ymanuel Hurkmans. De trainer voerde geen wisselingen door t.o.v. de basis-elf die tegen Gemert begonnen.

Mooi weer, zonnig en aangename temperaturen, prime voetbal weer dus voor dit belangrijke duel onderin deze derde divisie. Blauw Geel begint weer prima aan het duel. In de derde minuut komt men al op voorsprong. Mark Dobbelsteen stuurt de bal via de flank naar Ben van den Nieuwenhof. Vlak voor de achterlijn zet hij de bal laag voor maar deze lijkt door geen Blauw Geler te kunnen worden ingetikt. Helaas voor HSC’21 aanvoerder Caglar Uguz glijdt hij de bal wel over de doellijn en biedt hij een onbedoeld een helpende hand aan Blauw Geel: 1-0. Vijf minuten later kan Migiel Zeller voorkomen dat een HSC speler kan uithalen en misschien de gelijkmaker al had kunnen produceren. Een prima aanval van HSC eindigt derhalve tot corner. Deze corner wordt over gekopt via een Blauw Geler en de nieuwe corner levert HSC ook geen resultaat op. In de 10e minuut verliest Koen van der Zanden een fysiek duel binnen de beruchte lijnen  maar scheidsrechter Krop ziet er terecht geen strafschop in. Beide ploegen houden elkaar verder prima in evenwicht met net iets meer gevaar van Blauw Geel. In de 14e minuut kan doelman Bob Peterman met een prachtige redding de pegel van Jay van Boxtel uit het doel houden. In de 23e minuut weer een dreigende standaard situatie van de gasten, wederom een corner. Ditmaal gaat de inzet bij de eerste paal net naast. Twee minuten later een snelle ingooi van Blauw Geel. Lars Loermans geeft de bal goed mee aan de opgekomen Sjaak Egmond. Sjaak legt de bal vanaf de achterlijn prima terug op de geheel vrijstaande Ben van den Nieuwenhof. Helaas is zijn inzet recht in de handen van de HSC doelman. Twee minuten later komt Niels Wouters in balbezit en geeft goed mee aan Ben van den Nieuwenhof. Hij lijkt in een prima scoringskans te staan maar i.p.v. een schot op doel wil hij de bal breed leggen op de ook niet slecht staande Koen van der Zanden. Helaas zit er een verdediger tussen die de bal tot corner kan werken. In de 31e minuut zowaar een kans voor HSC’21, Juul Stokkers, maar Tom Dekkers zit er nog prima tussen en de bal gaat dan ook naast het doel. In de 34e minuut veert de Blauw Geel bank op als Mark Dobbelsteen geheel vrijstaand bij de penaltystip de bal krijgt toegespeeld. Helaas rakt de Blauw Geel aanvoerder de bal compleet verkeert en deze hobbelt dan ook naast het doel. Een minuutje later ziet Juul Stokkers dat Aria Hashemi wat ver voor het doel staat. De afstandspoging gaat net over het Veghelse doel. Het is de 36e minuut als na een Veghelse corner de bal door Wouter op den Camp kan worden opgepikt. Hij kan de achterlijn bereiken en zet de bal laag voor richting eerste paal. De verdediger in de rug van Niels Wouters kan erger voorkomen en het levert Blauw Geel slechts een nieuwe corner op. Het was het laatste wapenfeitje voor de rust en beide teams komen niet meer tot noemenswaardige acties.

Trainer Daniel Nijhof van HSC’21 wisselde in de rust. Hij wilde het tij keren. De eerst grote kans was echter weer voor de huisheren. Ben van den Nieuwenhof gaat de diepte in en legt vervolgens prima af op de geheel vrij staande Koen van der Zanden. Hij heeft een quasi leeg doel voor zich maar jaagt de bal huizenhoog over het doel. De kans om het duel op slot te gooien. Vier minuten later twee mogelijkheden binnen een minuut. Eerst pikt Niels Wouters de bal op. De voorzet in het strafschopgebied is helaas niet op maat voor Koen van der Zanden. Daarna Krijg HSC de bal niet weg en een tweede voorzet vanaf de flank, ditmaal van Lars Loermans gaat voor het doel langs en nu komt Koen van der Zanden centimeters te kort om de bal in te koppen. HSC probeert het wel maar komt amper tot gevaarlijke acties. In de 59e minuut gaat een afstandspoging ver naast het doel en in de 62e minuut wordt een prima voorzet vanaf de flank door Wessel Witbreuk over geschoten. HSC is wel meer op de Veghelse helft te vinden maar echt grote kansen weet het ook niet te creëren. De ploeg krijgt daarna  twee vrije trappen op de rand van het Veghelse strafschopgebied binnen twee minuten. De eerste levert geen gevaar op, de tweede wordt door Aria Hashemi over de lat getikt maar uit de corner volgt een aanvallende fout op de Blauw Geel doelman en dus ook daar volgt geen doelpunt uit. Het is wel enigszins zorgwekkend dat het spelgebeuren veel op de helft van Blauw Geel afspeelt en omdat de marge maar een doelpunt is kan een gelijkmaker ook zo maar ineens op het scorebord verschijnen. In de 72e minuut moet Aria Hashemi dan ook vol aan de bak. Yannik de Vries Haalt uit en de HSC bank zag de bal al in het net liggen. De Veghelse doelman pareert prima en voorkomt de gelijkmaker. HSC probeert de druk nu nog verder op te voeren. In de 74e minuut komt Blauw Geel er eindelijk weer eens goed uit. Lars Loermans snijd vanaf de linkerflank naar binnen en komt tussen twee verdedigers als hij het strafschopgebied binnen komt. Een van de twee haakt de Blauw Geel speler overduidelijk en scheidsrechter Krop die er kort bovenop zat is resoluut en wijst naar de penalty stip. Ben van den Nieuwenhof moet het vonnis voltrekken en doet dat uiterst beheerst en koelbloedig: 2-0. Het duel lijkt nu gespeeld, HSC is niet bij machte om echt gevaarlijk te worden, Blauw Geel kan ook niet meer beter. In de 80e minuut nog een voorzet van de ingevallen Danny Verbakel. De bal gaat helaas via de kluts met Ben van den Nieuwenhof achter. Een minuut later een prima afstandspoging van Wouter op den Camp en die bal gaat rakelings over het doel. Met nog twee minuten op de klok nog maar eens een diepe bal voor Ben van den Nieuwenhof. In plaats van zelf eens op doel te schieten legt hij de bal breed maar zonder succes. Wel wordt de al nog door een Blauw Geler opgepikt maar wordt de nieuwe voorzet door Wouter op den Camp over gekopt.

Blauw Geel wint het belangrijke duel tegen een concurrent met 2-0. Het doet daarmee vooral goede zaken. Maar de competitie is nog lang en wekelijks kan men in deze derde divisie stijgen of dalen op de ranglijst. Het duel was van een matig niveau met weinig hoogstand voetbal en mooie en snelle aanvallen. Maar de winst is binnen en dat telt.

Komende week een dubbel voor Pasen. Op donderdag wordt Blauw Geel verwacht in Oss bij OSS’20. Zij wonnen deze zondag met 1-3 in Naaldwijk bij Westlandia, ook een prima resultaat voor Blauw Geel. Inmiddels bezeten zij weer de 6e plaats op de ranglijst met 10 punten meer. Eerder dit seizoen leed Blauw Geel een 0-2 nederlaag. Tijd voor revanche?

Op paas maandag dan weer een thuiswedstrijd en wel tegen rode lantaarndrager Westlandia.

In Naaldwijk werd eerder met liefst 3-0 verloren en het duel geëindigd met een man minder. Ondanks de uitslag van het duel donderdagavond geld voor dit duel dat met minder dan winst geen genoegen genomen mag worden. Thuis winnen is in strijd voor klasse-behoud dan een must zeker als de nummer laatste op bezoek komt. Betekend overigens niet dat het een makkie zal worden maar het resultaat zal winst moeten worden/zijn……

Doel:  Aria Hashemi,

Achterhoede:   Sjaak Egmond,  Migiel Zeller,  Tom Dekkers,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Wouter op den Camp (89e min. Ymanuel Hurkmans),  Mark Dobbelsteen, Lars Loermans (89e min. Hadi Barglan),

Voorhoede:  Koen van der Zanden (68e min. Robin Voets),  Niels Wouters (77e min. Danny Verbakel),  Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. M. Krop,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. J. Eimers en Dhr. D. Kusters

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  66e min. Sjaak Egmond