18 maart 2018  ONDANKS LANGE ONDERTALSITUATIE TOCH WINST

Geplaatst op 18 maart 2018 • 22:31 • NieuwsClubnieuwsSenioren

U.N.A. — sv Blauw Geel’ 38/JUMBO (0-1) 0-1

ONDANKS LANGE ONDERTALSITUATIE TOCH WINST

Koud en Guur, mede door een harde wind, maar het voetbal in de derde divisie kon doorgaan en Blauw Geel moest gaan aantreden op deze zondagmiddag de 18e maart in Zeelst(Veldhoven) bij titelkandidaat UNA. Blauw Geel verloor afgelopen week thuis met liefst 1-5 in een ander Brabants onderonsje van JVC Cuijk. UNA speelde voor de tweede week op een rij gelijk. De Zeelster ploeg kwam in Oldenzaal tot een 1-1 puntendeling. UNA staat tweede, maar met slechts twee punten minder en twee duels minder gespeeld de virtuele koploper. Blauw Geel staat keurig zevende. Eerder in dit seizoen verloor Blauw Geel van UNA in Veghel met 0-3 na een 0-0 ruststand. Blauw Geel had sinds de jaren negentig nog nooit gewonnen bij een officiële wedstrijd uit bij UNA. Trainer Niels v Casteren moest in de basis de geblesseerde Mark Dobbelsteen vervangen en dat werd logischer wijze Serkan Ordu. Danny Verbakel kreeg ook weer een basisplaats en dat ten koste van Sjaak Egmond.

Blauw Geel mocht de aftap verrichten en het zou snel de aanvallende kracht en ambities van de thuisclub ervaren. Slechts 45 seconden op de klok, Mart vd Gevel mocht door in buitenspelpositie maar lobt de bal gelukkig niet alleen over Brahim Zaari maar ook over het doel. In de 4e minuut is het Nick Tielemans die na een gevaarlijke aanval de bal in het net tikt maar een vlagsignaal, terecht, voor buitenspel voorkomt een achterstand voor Blauw Geel. Een minuutje later doet Blauw Geel van zich spreken. Joey Hellstern kopt een bal door op de geheel vrijstaande Danny Verbakel. Hij haalt prima uit maar de UNA doelman kan de bal tot corner boksen. In de 8e minuut is het doelman Brahim Zaari, die met een beetje geluk een diepe bal gegeven op Mart vd Gevel tegen zich aan laat komen en daarmee UNA van score afhoudt. In de 14e minuut is het Edwin Huibers die goed naar binnen knijpt en samen met Brahim Zaari de bal onder controle krijgt. Even weinig te beleven, Blauw Geel moet terug maar controleert het duel en krijgt dan in de 23e minuut weer een kansje. De afstandspoging van Joey Hellstern is helaas te slap om de UNA doelman te verrassen. Een minuutje later strand een vrije trap van UNA op zo’n 25 meter voor het doel in de Veghelse muur. Twee minuten later is UNA wel weer dicht bij een doelpunt maar d inzet van Mart vd Gevel gaat net naast. In de 29e minuut een prachtige redding van Brahim Zaari op een afstandspoging van Brian Boogers, de corner voor UNA levert de gastheren ook niets op. In de 34e minuut lijkt Joey Hellstern een dot van een kans de te krijgen maar hij kan de bal vlak voor het doel niet raken. In de 42e minuut komt Sander Egmond net te kort op en diepe bal en de UNA doelman kan de bal net voor Sander wegkapen. In de 44e minuut valt er dan toch een doelpunt. Desley Schilders strooit wel vaker met prima passes en deed dat nu dus weer eens. Danny Verbakel krijgt hem op zijn stropdas en schermt de bal sterk af om vervolgens de bal vlak voor de achterlijn breed te spelen naar de tweede paal war Sander Egmond de bal binnen kan schieten: 0-1. Nog voor het rustsignaal, in de blessuretijd, krijgt Blauw Geel een vrije trap. Mustafa Guler schiet de bal via de muur waarna Joey Hellstern de bal kan koppen maar de UNA defensie de bal nog voor de doellijn kan opruimen. Blauw Geel mag gaan rusten met een 0-1 voorsprong maar weet dat er nog een hele lastige tweede helft zal volgen.

UNA zal uiteraard nog meer druk gaan ontwikkelen en doet dat vanaf de aftrap. In de 48e minuut weet Brahim Zaari een bal uit de kruising te pakken. Twee minuten later is Blauw Geel in de aanval en wordt een duidelijke overtreding vlak bij de achterlijn op Serkan Ordu niet bestraft. UNA neemt over en Blauw Geel schakelt even niet goed terug. Een diepe bal gaat naar Mart vd Gevel die achter de verraste Desley Schilders door schiet waarna Desley hem kruist en op de hakken raakt. Scheidsrechter Rozendal ziet dit als een doorgebroken speler en geeft de Blauw Geel verdediger een rode kaart. Blauw Geel moet dus nog 40 minuten verder met zijn tienen. Blauw Geel staat echter tactisch goed en kan en zal nu nog meer op de counter moeten gaan loeren. In de 55e minuut wordt zo’n counter onverklaarbaar afgevlagd want van buitenspel was absoluut geen sprake. Een minuutje probeert Brian Boogers op onsportieve wijze het duel te beïnvloeden door met een schwalbe in de zestien meter een penalty te krijgen. Gelukkig voor Blauw Geel trapt e leidsman er niet in mar wordt het onsportieve gedrag ook niet met een gele kaart bestraft. Joey Hellstern lijkt wat last te hebben van een hamstring en wordt in de 59e minuut noodgedwongen gewisseld. Zijn vervanger is Sjaak Egmond. In de 62e minuut lijkt Alexander Mols een counter te kunnen gaan afronden maar helaas ziet hij zijn inzet tot corner verwerkt. In de 66e minuut is het UNA dat een tegenslag moet verwerken. Vanaf de flank volgt een voorzet die door Mart vd Gevel wordt ingekopt. Het doelpunt wordt echter niet toegekend omdat de grensrechter hem in buitenspel heeft zien staan en de scheidrechter zijn vlagsignaal overneemt. In de 70e minuut kiest Trainer Niels van Casteren ervoor de defensie te versterken en hij vervangt Danny Verbakel door Martijn van Loon. Blauw Geel blijft eigenlijk vrij eenvoudig overeind en krijgt zelf ook nog kansjes. In de 82e minuut is het Serkan Ordu die na een mooie aanval met combinaties kan uithalen, helaas weet de UNA doelman de inzet te pakken. UNA zet daarna nog aan en in de 86e minuut is er een kopbal die net over het doel gaat bij Brahim Zaari en in de 88e minuut wordt een kopbal van Teun Sebregts door Brahim Zaari keurig uit de kruising gebokst. Blauw Geel overleeft het slotoffensief van UNA en wint met 0-1.

Blauw Geel behaalt met deze overwinning de punten grens van 40 punten en heeft vrijwel het gehele duel tegen een overmacht moeten opboksen. Tactisch stond de ploeg sterk en heeft het de koploper uitstekend partij geboden. Blauw Geel’38 voor het eerst gewonnen in Zeelst bij UNA en de winst is zeker ook niet onverdiend te noemen.

Volgende week het alles beslissende duel in de 2e periode. Daarvoor moet de ploeg naar onze Residentie, Den Haag. Het chique Quick is dan onze gastheer. Beiden speelde dit seizoen nog niet tegen elkaar, het is dan ook een inhaalronde. Quick verloor dit weekend met 3-1 in Dongen en spelen geen rol meer in de tweede periode, zullen wel gewoon de punten in eigen huis willen houden. Vorig seizoen leed Blauw Geel op sportpark Nieuw Hanenburg een 3-0 nederlaag. Buiten het eigen resultaat is volgende week dus ook het resultaat van het duel tussen JVC Cuijk en het Oldenzaalse Quick’20 van belang. Kortom het wordt een hele spannende competitieronde ne het kan nog alle kanten op. Eigen winst is waarschijnlijk een must.

Technische staf en spelers hopen uiteraard op veel support vanuit Veghel want mocht men de periode winnen dan is dat wederom een unieke prestatie. Dus zorg dat je erbij bent…..

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Edwin Huibers, Desley Schilders, Erik van Loon, Sten v Vessem
Middenveld: Sander Egmond, Serkan Ordu, Mustafa Guler,
Voorhoede: Alexander Mols, Joey Hellstern (59e min. Sjaak Egmond), Danny Verbakel (70e min. Martijn van Loon),

Scheidsrechter: Dhr. J. Rozendal
Ass. Scheidsrechters: Dhr. M. Ribbink en Dhr. H. Kucukerbir