17 juni 2019  NK Toernooi MO17

Geplaatst op 17 juni 2019 • 19:46 • NieuwsClubnieuws

NK Toernooi MO17

Op 17 mei werden we aangenaam verrast met een uitnodiging (wildcard) om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap voor de MO17. We hadden blijkbaar het jaar ervoor indruk gemaakt tijdens het Districts kampioenschap waar we tweede werden en net naast de plaatsing voor het NK grepen. Maar nu dan toch en de dames hadden er zin in. Helaas raakte onze keepster Demi tijdens de laatste training voor het toernooi geblesseerd en kon dus niet keepen. Dit was een tegenvaller maar gelukkig kon Pien de keepster van de MO15-1 op het laatste moment toch nog invallen.

Dus op zondag 9 juni was het zover, in alle vroegte vertrokken we vanaf Blauw Geel naar Boxtel. We hadden een pittige poule met een 4e divisie team Kadoelen uit Amsterdam, een Hoofdklasse team Alcipel uit Meppel en een 1e klas team CWO uit Vlaardingen. De eerste wedstrijd was meteen tegen de topper Kadoelen er werd vanaf de eerste minuut flink gestreden, de dames hielden goed stand en gaven weinig weg. Maar desondanks moesten we onze meerdere erkennen en verloren we met 4-0. Absoluut geen schande tegen een 4e divisie team.

De tweede wedstrijd speleden we tegen Alcipel, hier ging het gelijk op en kwamen we zelfs op voorsprong 1-0, maar Alcipel voerde de druk op en we kregen het moeilijker op het middenveld en in de verdediging. Niet veel later werd het 1-1 en uiteindelijk verloren we ondanks het harde werken door wat slordigheden met 1-3.

De 3e en laatste wedstrijd in de poule was tegen CWO. Een zeer gelijkwaardig team en deze wilden we toch erg graag winnen. We gingen er nog een keer flink tegenaan. Halverwege de wedstrijd kwamen we op een 1-0 achterstand en we moesten nog snel aan de bak, de wedstrijden duurden immers maar 2x 11min. Gelukkig wisten we al snel het doel te vinden en maakten de gelijkmaker 1-1 wat ook de eindstand werd.

Na de optelling van alle voor en tegenpunten in de poule waren we 4e geworden en gingen dus strijden in categorie IV. Hier streden we tegen FC Zoetermeer, maar deze waren toch echt een maatje te klein voor onze dames en er werd dan ook zeer goed overgespeeld en druk gezet, wat uiteindelijk resulteerde in een overtuigende overwinning 4-0.

Dames we zijn heel trots op jullie, met een mooie afsluiting van het seizoen.

Terugkijkend op een zeer pittige poule, waarin iedereen in zijn categorie Nederlands kampioen is geworden.

Nederlands Kampioenen MO-17                   

Kadoelen              cat.I

Alcipel                   cat.II

CWO                      cat.III

Blauw Geel ’38     cat.IV

 

 

 

 

 

Dus kunnen we wel zeggen dat we een zeer verdiende NK Kampioen zijn geworden in de poule der kampioenen.

 

Nu gaan we lekker allemaal vakantie vieren en goed uitrusten, zodat we volgend seizoen weer lekker gaan knallen.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2019  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO