26 september 2019  NIET NAAR HET KNVB-BEKER HOOFDTOERNOOI, MET OPGEHEVEN HOOFD VERLOREN

Geplaatst op 26 september 2019 • 9:43 • NieuwsClubnieuws

NIET NAAR HET KNVB-BEKER HOOFDTOERNOOI, MET OPGEHEVEN HOOFD VERLOREN

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – De Treffers (0-1)  0-1.  Woensdagavond 25 september, bekervoetbal in Veghel. Derde divisionist Blauw Geel ontvangt Tweede divisionist De Treffers. Een heel mooi affiche met als inzet een plaats in de eerst ronde en daaraan gekoppeld een thuiswedstrijd tegen niemand minder dan FC Twente. Het zure puntverlies afgelopen zondag in eigen huis tegen Dongen zal de ploeg niet lekker zitten en buiten de motivatie om revanche te nemen zal er zeker de motivatie zijn om het hoger spelende De Treffers te wippen om die eerste ronde met mooie tegenstander te bereiken. Uiteraard zal tegenstander De Treffers ook graag FC Twente in eigen huis willen ontvangen. Kortom een mooi en spannend duel lijkt zich aan te dienen. Trainer Niels v Casteren besloot voor dit duel om te starten met dezelfde start elf als afgelopen zondag in het thuisduel tegen vv Dongen.

Acht uur deze woensdagavond en de hemelsluizen gingen nog eens flink open. De Treffers mochten de aftrap verrichten. In de 5e minuut was er voor de gasten de eerste corner en doelman Ralph Vos kreeg de bal niet in een keer klemvast maar verder geen probleem voor Blauw Geel. In de 7e minuut krijgt Blauw Geel een 100% kans als Koen van der Zanden alleen voor doelman Dani Centen opduikt. Helaas mist hij de koelbloedigheid en schiet hij de bal niet voorbij de doelman maar op de benen. De Treffers ontsnapt aan een achterstand. In de 8e minuut weet Blauw Geel een corner aan een aanval over te houden. Uit de corner wordt de bal wordt in een kluwe van spelers en na wat flipperkast gedoe in het doel gewerkt maar helaas gaat het feest niet door. Scheidsrechter Timmer keurt het doelpunt niet goed, waarschijnlijk voor een “aanvallende” fout op doelman Centen die echter de bal leek te lossen a.g.v. hinderen door eigen verdedigers, want zoveel was er niet aan de hand. Een minuutje later ziet de grensrechter bij een De Treffers aanval Bo van Essen over het hoofd die werkelijk ruim een meter buitenspel stond. De aanvaller zet de bal hoog voor en deze kan door Ralph Vos worden weg gebokst. De bal komt echter voor de voeten van een ander speler van de gasten maar die schiet de bal gelukkig huizenhoog over. Beide ploegen houden elkaar goed in evenwicht al lijkt er een klein veldoverwicht voor Blauw Geel. Weinig gevaar voor beide doelen en als er al iets te vermelden valt dan is het dat scheidsrechter Timmer merkwaardige beslissingen neemt. Zoals in de 19e minuut wanneer Tom Dekker duidelijk de bal speelt maar de scheidrechter het een overtreding vind zodat De Treffers een vrije trap krijgt op een kansrijke positie. Gelukkig gaat de bal uit de vrije trap over het doel bij Ralph Vos. In de 23e minuut krijgt De Treffers wel een terechte vrije trap, aan de zijlijn. De bal wordt ingebracht en het is Cendrino Misidjan die de bal ter hoogte van de tweede paal in het doel kopt: 0-1. Er veranderd weinig aan de krachtsverhoudingen en het spel golft op en neer. In de 34e minuut weer eens een aanval van Blauw Geel waar De Treffers de handen vol aan heeft. Ben van den Nieuwenhof speelt de bal diep op Danny Verbakel die vervolgens zijn tegenstander uitspeelt. Hij snijd vervolgens vanaf de flank schuin het strafschopgebied binnen en haalt vervolgens verwoestend uit. Helaas voor hem en Blauw Geel gaat de inzet rakelings voorlangs en net voorbij de tweede paal over de achterlijn. De stand van 0-1 blijft vervolgens staan en wordt de ruststand. Blauw Geel haalt ook tegen deze hoger spelende club te weinig rendement uit de geboden kansen, en dat is jammer.

Trainer Niels van Casten ziet nog geen aanleiding om te wisselen en laat de elf spelers staan. Blauw Geel lijkt nog meer spelaandeel te krijgen of De Treffers loert bewust op de counter…. Feit is dat het spelbeeld vooral op de helft van De Treffers is te zien. In de 53e minuut ontsnappen de Groesbekers aan de gelijkmaker. Uit een vrije trap komt de bal vanuit de rebound voor de voeten van Danny Verbakel. Hij schiet wederom hard op doel maar de bal komt bij de tweede paal aan de binnen kant op die paal en rolt vervolgens voor de doellijn door. Niemand is helaas alert genoeg om de bal een zetje over die doellijn te geven. De Treffers komt een paar minuten later niet verder dan een voorzet waarbij de bal ver voor het doel van Ralph Vos gaat. In de 57e minuut moet doelman Centen weer handelend optreden als Ben van den Nieuwenhof een pegel in huis heeft. De Groesbeekse doelman kan de bal over de lat boksen. Vier minuten later bokst doelman Ralph Vos de bal bij het Veghelse doel weg na een voor zet vanaf de achterlijn. In de 63e minuut wordt Danny Verbakel goed aangespeeld door Sander Egmond maar laat de afronding te wensen over. Misschien te gehaast waardoor de bal van Danny over het doel gaat. Blauw Geel blijft drukken, De Treffers loeren op foutjes. In de 64e minuut lijd Mark Dobbelsteen slordig balverlies en ontstaat er een 2 tegen 1 situatie voor Tom Dekkers. Maar Tom weet daar wel raad mee en blijft als een rots in de branding overeind. Een minuut je later weer gevaar voor het doel bij De Treffers nadat Sjaak Egmond prima had voorgezet maar de kopbal van Koen van der Zanden net over het doel gaat. In de 73e minuut lijkt De Treffers het duel te gaan beslissen want Dilivio Hoffman ontsnapt op de flank bij Sjaak Egmond. Hij gaat schuin verder alleen op Ralph Vos af maar gelukkig gaat zijn schot aan de voor De Treffers verkeerde kant van de tweede paal over de (achter) lijn. Daar waar trainer Jan de Jonge van De Treffers al drie wissels toepaste na de rust heeft trainer Niels van Casteren nog niemand gewisseld. In de 75e minuut een slimme snelle ingooi van Danny Verbakel naar Koen van der Zanden. Binnen het strafschopgebied ontdoet hij zich nog van een tegenstander maar doelman Centen brengt redding op de inzet, voor de rebound is niemand alert genoeg. Blauw Geel blijft drukken en Joey Hellstern en Jeroen van Schoonhoven worden nog als extra aanvallers ingebracht maar helaas zonder resultaat. Vlak voor tijd nog een counter van de gasten maar de goede voorzet vanaf de flank is ook aan niemand besteed.

Blauw Geel verliest met 0-1 van een tweede divisionist maar was zeker niet de mindere. Niet wat betreft spel en ook niet wat betreft kansen. Maar zoals de voorgaande wedstrijden in de competitie, zeker tegen EVV, Gemert en Dongen, weet het de hoeveelheid aan kansen verre van optimaal te benutten. Dat is uiteraard zonde en een mooi en belangrijk aandachtspuntje. Het bekertoernooi zit erop. Het is uiteraard jammer maar ook niet meer dan dat ondanks het mooi affiche wat het op had kunnen leveren bij winst. Met opgeheven hoofd heeft men het strijdtoneel verlaten en kan men zich gaan richten op de competitie waarin men tot op heden prima presteert.

Komende zondag weer “gewoon” competitie voetbal en voor Blauw Geel betekend dat de tweede reis naar Den Haag. Jong ADO Den Haag is dan de tegenstander. De Hagenezen verloren afgelopen weekend in Haaksbergen met 2-1 van HSC’21 na een 0-1 ruststand. Met drie punten uit vier duels bezet men de 14e plaats en de enige winst werd behaald in eigen huis tegen een naamgenoot: ADO’20. De Heemskerkers verloren met 2-0. Een lastige klus, ongetwijfeld, en hopelijk een beter rendement van de kansen, maar wil men mooi bovenin mee blijven doen dan is puntgewin wel erg prettig!!!

Doel: Ralph Vos,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Zain Moghal,

Middenveld: Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen (78e min. Joey Hellstern), Sander Egmond,

Voorhoede: Danny Verbakel, Koen van der Zanden (82e min. Jeroen van Schoonhoven), Ben van den Nieuwenhof,

Scheidsrechter: Dhr. L. Timmer

Ass. Scheidsrechters: Dhr. A. Steeg en Dhr. R. van Rijnsbergen

sv Blauw Geel’ 38: 50e min. Sander Egmond, 86e min. Tim Rerimassie, 88e min. Sjaak Egmond