10 maart 2019  NEERWAARSE SPIRAAL HOUD AAN NA NEDERLAAG IN GOES.

Geplaatst op 10 maart 2019 • 21:14 • NieuwsClubnieuws

NEERWAARSE SPIRAAL HOUD AAN NA NEDERLAAG IN GOES.

vv G.O.E.S. – sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  (0-1)  2-1. Zondag 10 maart en Nederland gaat vooral in het zuiden gebukt onder een heuse storm. Toch vertrokken de twee bussen, waarbij de chauffeurs de storm aan den lijve ondervonden, naar Goes alwaar Blauw Geel moest aantreden tegen vv G.O.E.S.. Op sportpark Het Schenge zocht iedereen een plaatsje op de tribune waar de wind aan de achterkant tegenaan beukte. Een overigens zeer goed gevulde tribune want de belangen voor dit duel waren groot. GOES had drie punten meer en een wedstrijd minder gespeeld maar wilde na de vele thuisnederlagen er niet nog een lijden om zodoende in het gewoel van indirecte of directe degradatie te komen. Blauw Geel moet zeker tot liefst winst komen want de rode streep voor rechtstreekse degradatie komt dichterbij, nog dichterbij is de Oranje streep die verplichtingen schept om handhaving te kunnen bewerkstelligen via nacompetitie. De gastheren hadden vorig weekend in eigen huis verloren van het Haagse Quick, Blauw Geel was vrij geweest. Het enig eerder treffen in Goes, destijds in de hoofdklasse, eindigde in een 2-1 overwinning voor de gastheren. Eerder dit seizoen had Blauw Geel met 4-0 gewonnen in eigen huis van de Zeeuwen.

Trainer Niels v Casteren had na zijn verwijzing naar de tribune in het duel tegen OJC ook nu een plaatsje op de tribune gezocht. Daar was hij in gezelschap van de geschorste Brahim Zaari en Rick Polman en de geblesseerde Tom Beissel. Verder kon Blauw Geel geen beroep doen op de geblesseerde Mark Dobbelsteen en de zieke Edwin Huibers. Op de bank konden gelukkig wel weer plaats nemen Danny Verbakel en Desley Schilders. In het doel de van sc Cambuur over gekomen Martijn Bijdevier. Martijn van Kessel weer een basisplaats op het middenveld naast Tim Rerimassie, Koen van der Zanden voorin en achterin Mustafa Guler en Yevghenny Marcelli. Een puzzel zoals we dit seizoen nog niet eerder hadden gezien……. Moeilijke omstandigheden met een stormachtige wind vanaf de zijkant dwars over het veld. Scheidsrechter Timmer had de knollentuin vrijgegeven nadat eerst uit voorzorg nog wat loshangende reclameborden moesten worden verwijderd. GOES leek iets meer de wind in de rug te hebben maar dat hoeft niet altijd meteen een voordeel te zijn.

Eerste dreiging in de 3e minuut als Tim Rerimassie, hij begon zwak aan de wedstrijd maar herstelde zich geweldig, knullig balverlies lijd halverwege eigen helft. De bal gaat diep maar krijgt mede door de wind iets te veel vaart en Martijn Bijdevier is alert uit zijn doel en kan de bal pakken. Vier minuten later de eerste corner van de wedstrijd en die is voor de Blauw Gelen. In de 13e minuut een voorzet van GOES die gervaarlijk voor het doel bij Blauw Geel langs gaat. In de 18e minuut is het Joey Hellstern die na een eigen ingooi langs een paar spelers soleert maar vlak voor het strafschopgebied de bal iets te ver voor zich uit speelt zodat de GOES doelman kan ingrijpen. Tien minuten later is het wel raak voor Blauw Geel. Een Blauw Geel vrije trap wordt slecht verwerkt en Koen van der Zanden kan met de bal aan de haal na een minsverstand in de GOES achterhoede. Hij besluit ook niet lang te wachten maar uit te halen. De bal verdwijnt tegen het net: 0-1. Het spel golft wat over en weer zonder dat een van beide teams tot iets groots komt. Het is inmiddels de 42e minuut als de gastheren tot iets gevaarlijks komen. Een verre ingooi van specialist Jarreau Manuhuwa komt bij de tweede paal bij een geheel vrijstaande ploeggenoot. Die twijfelt niet en schiet de bal rakelings voor het doel en langs de verre paal langs. Een minuutje later een snelle aanval van GOES met een vrije schietkans van Mart de Kroo maar zijn inzet gaat ver naast. Het scorebord vermeld inmiddels de 45e minuut als Tim Rerimassie de achterlijn kan halen maar helaas vervliegt de dreiging door zijn slechte voorzet. Zijn voorzet kan namelijk niemand van zijn medespelers bereiken. Kort daarna volgt het fluitsignaal voor de rust.

Twee ongewijzigde teams komen uit de rust. We zijn zeven minuten onderweg als Yevghenny Marcelli aan een solo begint vanaf eigen helft en hij komt zowaar zelfs in het strafschopgebied. Helaas stuit zijn inzet op de benen van de goed uitkomende GOES doelman die daarmee een grotere achterstand voorkomt. Zes minute later komt Joey Hellstern goed door op de flank maar is alleen Koen van der Zanden in het strafschopgebied en de voorzet komt helaas niet bij Koen aan. Het zware veld speelt de ploegen parten en bij Blauw Geel lijkt de aansluiting bij de voorhoede van achteruit steeds vaker te ontbreken. In de 68e minuut gaat een vrije trap van GOES voor langs en over de achterlijn. In de 76e minuut de eerste Blauw Geel wissel waarbij Joey Hellstern wordt vervangen voor Danny Verbakel. Het is inmiddels de 78e minuut als we een gevaarlijke aanval van de gastheren zien waarbij Yevghenny de bal weg kopt en dat doet naast het doel maar het zag er vanaf de tribune uit als een bijna eigen doelpunt. Drie minuten later slaat het noodlot dan toch toe, uit het niets eigenlijk. GOES was in de aanval en op de flank bij Yevghenny Marcelli komt Ray Kroon in balbezit en weet zowel Yevghenny maar ook Mustaf Guler van zich af te schudden, te gemakkelijk. Zijn voorzet komt voor het doel waar het voor Steve Schalkwijk een koud kunstje is die bal in het net te werken: 1-1. In de 84e minuut komt Desley Schilders in het veld voor Martijn van Kessel. Een punt over houden zou toch wel prettig zijn, Mustaf Guler schuift door naar het midden veld. Het is de 85e minuut als GOES een vrije trap krijgt op zo’n 25 meter voor het doel. Invaller Hiep Nguyen schiet na een overstapje de bal op geweldige wijze in het doel: 2-1. Blauw Geel gaat weer op een nederlaag af want in de rest van de tijd kan men de bakens niet meer verzetten en ziet het publiek slechts gele kaarten worden uitgedeeld. In blessure tijd kan het zelfs nog erger worden als een GOES aanvaller alleen op doelman Martijn Bijdevier af kan. De aanvaller lijkt Martijn te omzeilen waarna hij de bal in het lege doel kan schieten maar Martijn is dusdanig snel weer op dat hij het schot nog op fantastische wijze kan keren.

Blauw Geel lijd geheel onnodig wederom een nederlaag. Het bracht gewoonweg te weinig naar voren en liep misschien wel te veel achteruit. Echte grote kansen heeft het niet gehad, ook bijna niets weggegeven en een gelijkspel was meest logisch geweest gezien de kansen en spelbeeld. Een geweldige vrije trap en het even daarvoor te slap ingrijpen kosten 3 en in ieder geval 1 punt. Blauw Geel is inmiddels afgegleden naar de 15e plaats, een plaats die verplicht tot nacompetitie spelen voor klasse behoud. Het wordt de komende weken loodzwaar met volgende week een thuiswedstrijd tegen nummer 17 van de ranglijst Quick’20. De Oldenzalers verloren dit weekend in eigenhuis met 1-3 van OFC en moeten winnen om eventueel een plaatsje te kunnen stijgen. Maar voor Blauw Geel geld WINST in eigen huis is een MUST…….

Opstelling sv Blauw Geel’ 38/JUMBO

Achterhoede: Sjaak Egmond, Erik van Loon, Mustafa Guler, Yevghenny Marcelli,

Middenveld: Hidde van Dijk, Tim Rerimassie, Martijn van Kessel (84e min. Desley Schilders)

Voorhoede: Sander Egmond, Koen van der Zanden,   Joey Hellstern (76e min. Danny Verbakel),

Scheidsrechter: Dhr. L. Timmer

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J.P. Been en Dhr. J.L. de Koning

vv G.O.E.S.: 86e min. Ray Kroon, 90e min. Dennis Uyl, 90e min. Steve Schalkwijk.

sv Blauw Geel’ 38: 49e min. Martijn van Kesel, 86e min. Sjaak Egmond, 90e min. Erik van Loon