3 november 2019  NEDERLAAG IN EIGEN HUIS TEGEN KOPLOPER

Geplaatst op 3 november 2019 • 11:24 • NieuwsClubnieuws

NEDERLAAG IN EIGEN HUIS TEGEN KOPLOPER

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – sv O.S.S.’20 (0-1) 0-1. De opening van November was dit keer op zaterdagavond en wel de Noord-Oost Brabantse derby in eigen huis tegen koploper OSS’20. De Geel Blauwen hadden vorig weekend met 3-2 in eigen huis gewonnen (3-2) van toenmalig koploper HSC’21 en daarmee de koppositie ingenomen. Afgelopen dinsdag mochten ze dan ook nog aan de bak in de eerste ronde van de KNVB beker en verloor men in eigen huis nipt met 1-2 van stadgenoot en eerste divisionist TOP. Blauw Geel had vorig weekend met 2-2 gelijkgespeeld in Heemskerk bij ADO-20. Vorig jaar eindigde deze derby in Veghel in een boeiende 1-1 en was er ondanks de kou veel publiek aanwezig. Ondanks November maar geen slechte temperaturen voor het voetbal viel de belangstelling nu erg tegen, juist ook vanuit Oss…… Weinig of eigenlijk geen noemenswaardige problemen voor Trainer Niels v Casteren. Natuurlijk kan hij nog geen beroep doen op Desley Schilders en Ymanuel Hurkmans maar voor de rest heeft hij eigenlijk een luxe probleem: Danny Verbakel, Jeroen van Schoonhoven, Mustafa Guler, Erik van Loon en Ben van den Nieuwenhof begonnen op de bank.

Blauw Geel mocht de aftrap verrichten en nam gelijk de touwtjes in handen. Het was veelvuldig op de Osse helft te vinden en de in het met licht blauw shirts gehulde OSS’20 moest dan ook terug. Toch was het eerste noemenswaardige gebeuren pas in de 14e minuut. Een overtreding op Joey Hellstern werd bestraft met een vrije trap. Op zo’n 20 meter voor het doel was het Martijn van Kessel die de vrije trap nam. Helaas voor hem had de bal een paar centimeter meer naar links gemoeten. De Osse doelman was kansloos op zijn schot maar de paal bracht uitkomst voor hem en de bal kwam keihard terug het veld in. Een minuutje later is het Koen van der Zanden die met inzet de bal herovert halverwege de Osse helft en een snelle combinatie opzet met Niels Wouters. Als Koen de bal terug heeft en bij de achterlijn de bal over de doelman wil geven zodat Niels kan inkoppen of intikken is die bal net iets te laag en dus een prooi voor de doelman. In de 19e minuut is OSS dreigend in het Veghelse strafschopgebied maar twee keer wordt een inzet van Ossenaren door doelman Ralph Vos te niet gedaan. In de 25e minuut is het Brian Campman die de bal vanuit een vrije trap op de deklat schiet en daar ontsnapt Blauw Geel dus aan een achterstand. In de 26e minuut een vlotte Veghelse aanval via Zain Moghal gaat de bal naar Mark Dobbelsteen die vervolgens afgeeft op Niels Wouters. Zijn inzet gaat via een Osse speler tot corner. In de 32e minuut weet Koen van der Zanden een bal voor te zetten maar Zain Moghal kan er net niet bij en Niels Wouters is net te laat zodat de Osse doelman de bal kan pakken. Twee minuten later valt dan uit het niets de 0-1. Tim Waterink is even ontsnapt en snijd vanaf de rechterflank het Veghelse strafschopgebied binnen. Doelman Raph Vos wil zijn doel verkleinen en komt uit maar de Osse aanvaller heeft een mooie lob in huis en daarmee treft hij het lege Veghelse doel: 0-1. Blauw Geel is meteen even van slag maar gelukkig weet de koploper daar niet verder van te profiteren. Een minuutje later komt namelijk Rob van Sonsbeek op de linkerflank door maar i.p.v. een schot op doel legt hij de bal breed en gelukkig in niemandsland. Vlak voor rust nog twee keer gevaar van Osse zijde. Eerst in de 42e minuut maar het doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel, dan in de 44e minuut wanneer Rob van Sonsbeek een goede voorzet zomaar lijkt in te kunnen tikken maar Zain Moghal met gevaar voor lijf en lede met een uiterste inspanning een doelpunt weet te voorkomen. Een 0-1 ruststand is dan het gevolg.

In de rust wisselt de Osse trainer Bertran Kreekels, trainer Niels van Casteren ziet nog geen aanleiding om een wissel toe te passen. De tweede helft is zes minuten onderweg als OSS weer gevaarlijk is. Tony de Groot schiet in buitenspel positie de bal echter huizen hoog over. Vier minuten later ziet Martijn van Kessel een kans tot een afstandspoging en zijn inzet moet van richting veranderd worden waardoor slechts een corner rest. De tweede helft is inmiddels een kwartier oud als Bob Zonnenberg een riante schietkans krijgt op de rand van het strafschopgebied maar hij schiet de bal hoog over. Een minuutje later ontsnapt OSS aan de gelijkmaker wanneer een poeier van Martijn van Kessel vanuit een vrije trap de deklat doet trillen. In de 66e minuut is het Sander Egmond die zijn inzet vanuit een corner net voorbij de verkeerde kant van de paal ziet gaan tot een nieuwe corner. In de 71e minuut weer dreiging voor het Veghelse doel maar de bal gaat er niet in, Ralph Vos zou gered hebben en de Osse speler stond ook weer in buitenspelpositie. Vanaf dat moment neutraliseren beide ploegen elkaar en valt er weinig opwindends meer te beleven voor beide doelen. OSS’20 vind de 0-1 voorsprong voldoende en consolideert, Blauw Geel kan ondanks nog offensieve wissels ook geen bres meer slaan in de Osse defensie en zo komt de koploper na een drukke week met 0-1 weg en verstevigd daarmee de koppositie.

Blauw Geel deed zeker niet onder voor OSS’20 maar de koploper had aan een moment voldoende voor de winst. Het is jammer maar ook niet meer dan dat. Ook jammer de opvallend magere publieke belangstelling voor niet alleen deze derby maar ook soort van topper in de derde divisie. Het geeft te denken….

Volgende week reist Blauw Geel voor de tweede keer binnen drie weken naar Noord Holland. In Beverwijk is Promovendus rkvv D.E.M. (Door Eendracht Macht) tegenstander voor Blauw Geel. Nog nooit eerder speelde beide clubs tegen elkaar en dus totaal vreemde van elkaar. De Beverwijkers stonden voor dit weekend op de 16e plaats met 2 winstpartijen, een gelijkspel en zes nederlagen: 7 punten en daarmee dus een positie op de ranglijst die op het einde nacompetitie voor klasse-behoud zou in houden. Dit weekend moesten ze uit naar Westlandia en dat zonder trainer en oud prof voetballer Arvid Smit. Hij gaat aan de slag bij de Oranje Leeuwinnen. Hij loodste de club in twee seizoenen via promoties van de eerste klasse naar de derde divisie. Natuurlijk een aderlating voor de club en eens kijken hoe ze dat kunnen opvangen……

Geen enkel duel in deze derde divisie is gemakkelijk dus Blauw Geel zal ondanks de interne onrust die een direct vertrek van een trainer met zich meebrengt en de standen op de ranglijst toch vol aan de bak moeten onder de letterlijke en figuurlijke rook van Neerlands enige hoogovens…..

Punten blijven verzamelen is niet alleen prettig maar gezien de onderlinge verschillen ook een must!!!

Doel: Ralph Vos,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Zain Moghal,

Middenveld: Martijn van Kessel, Mark Dobbelsteen (65e min. Danny Verbakel), Sander Egmond,

Voorhoede: Koen van der Zanden, Niels Wouters (76e min. Mustafa Guler), Joey Hellstern (51e min. Ben van den Nieuwenhof),

Scheidsrechter: Dhr. S. De Brito Roque

Ass. Scheidsrechters: Dhr. G. van Mun en Dhr. G. Jansen