28 juni 2023  Maurice Verbunt: “We moeten een goede start maken”

Geplaatst op 28 juni 2023 • 12:06 • NieuwsClubnieuws

Maurice Verbunt: “We moeten een goede start maken”

We reden zelf naar Landgraaf wat me deed denken aan 24 jaar terug. De Bridges to Babylon-Tour’ in landgraaf van de fameuze rockband The Rolling Stones in juni 1999. Die geweldige bek van Mick Jagger staat nog altijd in mijn ramgeheugen geparkeerd. De leerlingen die buiten rondliepen op het Brandenberg VMBO in Landgraaf zullen zich van deze feiten amper een herinnering hebben. Hooguit hun ouders die er net als ik bij aanwezig waren. Dat was ook niet de missie van de 240 kilometer lange rit. Deze stukjesschrijver was opzoek naar de nieuwe trainer van Blauw Geel’38/Jumbo Maurice Verbunt (48) die al vriendelijk lachend in de hal stond te wachten. “Welkom in Limburg en welkom op onze school”,klonk het in goed Nederlands met een klein Limburgs sausje.

Door: Peter Kuijpers
Foto’s: Peter Kuijpers

Maurice Verbunt kwam eind januari toch wel enigszins verrassend als opvolger van Niels van Casteren uit de koker. Vijf maanden later op maandag 26 jun gaf de Kerkradenaar zijn eerste training aan de nog niet complete selectie van de Veghelaren. Verbunt: “Dat is goed bevallen. We zijn nog niet compleet, maar hebben dat prima aangevuld met gasten uit O-23. Het feit dat alles zo perfect geregeld is bij deze club geeft je vertrouwen. Dat is in Limburg wel eens anders.” Omdat Noi (Noimin Imankarijo) is doorgeschoven als assistent-trainer zit Blauw Geel’38 zonder gediplomeerd verzorger. “Voorop gesteld vind ik het prima als iemand uit de club wordt doorgeschoven, maar dat vacuüm van verzorger moet nog wél worden ingevuld. De warming-up wordt nu uitgevoerd door Fysio Moov die op diverse plaatsen gevestigd zijn. Ze kunnen buiten de warming-up nog veel meer met hun ge-eigende methodes. Ze willen zich in Brabant op de kaart zetten en dan is een club Als Blauw Geel’38/Jumbo daar een aantrekkelijk podium voor.”

PSV
Maurice Verbunt is getrouwd met Melanie die hem twee zonen schonk. Finn is elf jaar en Sill tikt komende donderdag negen jaren af. De tattoo met de namen staan op zijn onderarm. “Finn  speelt bij de Jeugd van PSV. Dat vergt natuurlijk ook veel tijd, gelukkig neemt Melanie daar een stuk werk van me weg. Ik heb het druk genoeg met onder anderen mijn werk. Ben op dit VMBO teamleider van de bovenbouw mag dus 23 leerkrachten aansturen hier en nog een tweehonderd leerlingen. Van zelf les geven komt niet zoveel voor, maar als het nodig is spring ik bij.”

Strafschoppen
Verbunt speelde bij Roda JC drie jaar betaald voetbal, maar maakte daar al kennis met het trainersvak. “Ik deed toen het CIOS en zei Huub Stevens tegen me: “Je bent nu voor dat UEFA A bezig. Zouden we je contract als speler niet openbreken en dat wijzigen in jeugdtrainer en speler?” Ik ben toen twaalf jaar trainer geweest bij de jeugd van Roda JC van O-12 tot en met 0-21. Heb daar mooie en leerzame jaren meegemaakt. Eric van de Luer ging naar Alemannia Aachen en nam me mee. Ik heb daar vier heerlijke jaren meegemaakt. Helaas gingen ze toen failliet en was het over. Ik ben toen naar Chevremont gegaan in Kerkrade. Had een prima netwerk met spelers bij Roda JC en er verschillende toen naar Chevremont gehaald. Het bracht ons uiteindelijk in de eerste klasse en het kleine clubje kende prima jaren. We verloren voor de beker met strafschoppen van Blauw Geel’38/Jumbo.” ,dat was op 2 mei 2017 nadat de eindstand in 0-0 eindigde met trainer Niels van Casteren (Red. PK) “Daarna ben ik naar Groene Ster gegaan waar ik ook als speler heb gespeeld. Als trainer ben ik daar de laatste zes jaar actief geweest. Prachtige jaren en onze doelstelling gehaald om weg te blijven uit de gevarenzone. Uiteindelijk nog leuk afgesloten tegen GVVV de nieuwe Tweede Divisionist met heel veel publiek. Zij waren beter en schakelde ons terecht uit.”

Afstand
Na zes jaar kwam er dan een einde aan het verblijf bij Groene Ster: “Toen dat bekend werd kwam er best wat belangstelling. Toch had ik de indruk dat veel clubs mij niet durfde te vragen. Misschien dat ze vreesden dat ik geen lagere klasse wilde trainen dan Derde Divisie. Toen ik met sommige sprak werd me dat duidelijk. Uiteindelijk werd het toch Blauw Geel’38. Ik zag de vacature en heb daarop geschreven en daar ben ik uiteindelijk content mee.” Waren er meer kandidaten, vraag je jezelf dan af. “Dat zeker, maar ze kozen uiteindelijk voor mij. De afstand naar Veghel is voor mij nooit een twijfelpunt geweest. Als je in dit segment trainer bent moet je niet piepen over afstand. Vind het geen probleem drie maal per week. Wel leuk dat er zaterdagteams bij zijn gekomen, dat geeft met regelmaat een vrije zondag natuurlijk.“

Toekomst
Komend seizoen zijn er veel veranderingen. De grootste is de komst van vijf zaterdagteams en niet de minste vindt ook Maurice Verbunt: “Ik denk dat de competitie er niet makkelijker op geworden is. SteDoCo, Barendrecht en TEC dat zijn kanjers. We moeten gewoon een goede start hebben. Ik ben er niet bang voor, maar we moeten niet te veel blessures krijgen. De selectie is niet zo breed. Ik wil andere jonge spelers die echt wel talent hebben niet te kort doen, maar missen nog de ervaring. Uiteindelijk vind ik dat we een goede groep hebben, maar in de breedte zijn we niet echt breder geworden. We moeten vooral fit blijven. Zaterdag spelen we al en dat wordt het met de blessures al plussen en minnen om een respectabel team op het been te brengen. Ik hoop dat er nog een spits bijkomt zodat je wat makkelijker plan B kunt spelen. Ik kan me voorstellen dat de supporters vinden dat de afgelopen vierde plek verbeterd moet worden. Niels van Casteren heeft het natuurlijk fantastisch gedaan, maar zo makkelijk werkt dat niet. We gaan deze drie weken eens goed kennismaken met elkaar en lekker trainen. Ik hoop dat de ploeg snel compleet is, maar heb er erg veel zin dat mag ik wel zeggen.” Mooie kennismaking met de nieuwe trainer. Hoogste tijd voor de reguliere foto sessie. Vanzelfsprekend op het schoolplein Brandenberg VMBO.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO