5 maart 2023  Koploper te sterk in Veghel

Geplaatst op 5 maart 2023 • 22:58 • NieuwsClubnieuws

Koploper te sterk in Veghel

Na het 2-0 verlies in Utrecht stond alweer de volgende topper op het programma. In eigen huis kwam ADO’20 op bezoek. De koploper en 1 van de titelkandidaten. ADO’20 begon het jaar fantastisch en verloor de eerste 16 wedstrijden niet. In die reeks slechts 1 keer gelijk. Blauw Geel zou dus met een sterke tegenstander te maken krijgen. En ondanks dat het spel wat beter was dan de voorgaande wedstrijden, bleek het ook wel dat deze tegenstander ook te sterk zou zijn voor de formatie van Niels van Casteren.

Door: Freek Laurijssen

De eerste kans voor ADO’20 was gelijk raak. Een mooie combinatie aan de rechterkant zorgde er voor dat Ruben Doesburg voor de goal kwam. De pijlsnelle aanvaller liet deze kans niet onbenut en maakte de 0-1. Een slechte opening van de wedstrijd voor de Veghelaren. Want niet veel later was het ook Jan-Willem Tesselaar die Jordy Zielschot kon testen. De Veghelse goalie kon deze bal wel pakken. Na ongeveer een 10 minuten begon het initiatief meer door de Veghelaren genomen te worden. Een voorzet vanaf rechts door Ben van den Nieuwenhof kwam uit bij Lars Loermans die met zijn kopbal de paal vond. Iets later volgde een corner voor de Superezels, maar deze werd weggewerkt door Jay van Boxtel op de doellijn. De kansjes voor de rust waren nog voor ADO’20, maar Milan Zonneveld en Ruben Doesburg konden hun kansen niet verzilveren.

De tweede helft begon een stuk beter. ADO’20 verspeelde de bal op het middenveld en van den Nieuwenhof kon oppikken. Hij speelde diep op Dave de Meij en hij kon afleggen op Koen van der Zanden. De aanvaller kon binnen tikken. Heel lang bleef het niet gelijk. Via rechts kwam een voorzet uit bij Milan Zonneveld en hij kon de 1-2 gelijk maken. De spits kreeg later ook de kans op een goal, maar Zielschot kon deze bal schitterend uit de hoek tikken. Het spel was de tweede helft voornamelijk voor Blauw Geel, maar de kansen voor ADO’20. Toch kregen de Veghelaren wel wat kansjes. Een voorzet van Van den Nieuwenhof kwam net niet aan bij de Meij. Iets later stuurde Ymanuel Hurkmans Loermans schitterend weg en de nummer 10 kwam 1 op 1 met doelman Mike Grim. De Heemskerker won dit duel en dus bleef ADO’20 op voorsprong.

ADO’20 bleef de kansjes krijgen. Zonneveld kon wederom koppen na een voorzet vanaf de linkerkant. Wederom Zielschot die het tweede doelpunt voor de boomlange spits kon stoppen. De spits kon overigens voor een 2e keer op het scorebord komen later. Een aanval van ADO’20 leek in de kiem gesmoord te worden, maar een slechte bal van achteruit zorgde er voor dat de bal bij Zonneveld kwam. Hij kon de 1-3 en dus de eindstand op het bord zetten. ADO’20 kreeg nog 1 gevaarlijke mogelijkheid maar deze werd rustig opgepakt door Zielschot.

Het spel was beter. Er werd zorgvuldiger gevoetbald, maar zonde dat het tegen de koploper was. ADO’20 was simpelweg net wat te sterk voor Blauw Geel. Hierdoor won ADO’20 weer eens na een aantal gelijke spelen en nederlagen op rij. Het is inmiddels de 4e wedstrijd met puntverlies op rij voor de Veghelaren. Volgende week in de derby op zaterdagavond tegen OJC ROSMALEN moet dat anders. Dan wordt er afgetrapt om 19:00 in Rosmalen.