28 juli 2016  Dagverslagen Pupillenkamp

Geplaatst op 28 juli 2016 • 7:21 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Adios Amigos!!

Vanaf een zonnig kampgebouw in Bergeijk groet ik u namens de volledige kampstaf. Deze eerste dag van het blauw geel kamp begon zoals gewoonlijk rustig en relaxed… Op je gemak wakker worden, kopje koffie, lekker uitgebreid ontbijten en een heerlijke douche. Kortom, zoals een ideale zondagochtend zou moeten starten. Maar ergens in ons achterhoofd blijft zo’n stemmetje zitten… Deze zondag is anders dan andere…

Een eerste nachtje op de Willyhoeve is kort! Sommige kinderen moesten duidelijk nog even wennen aan de Spaanse siësta. Voor half zeven klonken de eerste kinderstemmen al over het terrein! Na een rondje ochtendgym zat iedereen al om kwart over acht aan het ontbijt! Ja ja, en dat in de vakantie! Sommige snoetjes waren nog niet helemaal wakker en anderen hadden nog wat vouwen in hun gezicht

Dinsdagochtend startte in ons Spaanse kamp feestelijk! Leider Jos vierde zijn 32ste verjaardag! Om een beetje wakker te worden na weer een korte nacht werd er eerst door de kinderen een estafette gedaan. Dit zorgde ervoor dat langzaamaan de oogjes wat verder open gingen zodat ze ook zagen wat er op hun brood zat. Jos werd natuurlijk feestelijk toegezongen en daarna werd begonnen aan een ronde vierkamp.

Woensdag op het pupillenkamp… De dag waarop pijnlijk duidelijk wordt bij zowel kinderen als leiding wat voor slijtageslag deze week is. Kinderen komen steeds moeilijker uit bed, leiding heeft steeds meer koffie nodig om wakker te worden. Even voor uw beeld; op maandagochtend zetten we 1 pot koffie die eigenlijk niet eens op gaat, op woensdagochtend zijn dat al 3 potten koffie.

Whoehoe!!! Het is donderdag!! Het wordt aftellen geblazen! En dat is maar goed ook.. De shirts van de kinderen kunnen we iedere avond rechtop zetten, ze ruiken niet echt fris meer en over de lucht die in de slaapzalen hangt wil ik het eigenlijk niet hebben… maar vooruit, ik doe het toch… Stelt u zich eens even voor dat u eerst drie zakken nachos chips eet, dan natte zweetsokken uitdoet en dan naast de vuilnisbak gaat zitten… Nou! Zo ongeveer ruiken de kamers hier en dat maal 56 kinderen!

Wat is dat toch lekker wakker worden wetende dat er vanavond in je eigen bed geslapen kan worden. Toch was het vanmorgen nodig dat onze wekdienst met veel lawaai over de kamers ging… Ze waren niet wakker te krijgen… Wat zullen ze de ochtendestafette gaan missen! En natuurlijk die heerlijke boterhammen die al gesmeerd voor ze klaar staan… Al geef ik toe, na een week keuze uit ongeveer 5 soorten beleg komen de boterhammen mijn neus uit… Dus; verwen uw kind zaterdag lekker met een broodje, croissantje of een krentenbol!

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2016  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO