4 juni 2012  Twee keer goud voor de G-teams van Blauw Geel bij Special Olympics

Geplaatst op 4 juni 2012 • 11:44 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Zeer succesvol en sportief weekend voor Veghelse G-sporters in Den Bosch

Afgelopen weekend vonden in Den Bosch de Special Olympics plaats. Dit is het grootste landelijke sporttoernooi voor sporters met een verstandelijke beperking. Beide G-teams van Blauw Geel namen hieraan deel en niet zonder succes: Beide teams namen de gouden medaille mee naar huis.

Centraal punt bij de Special Olympics waren de Brabanthallen. Hier was het Olympisch dorp gevestigd en vond ook de openings- en sluitingsceremonie plaats. Verspreid over Den Bosch vonden de diverse sporten plaats. Voor de voetballers was stadion de Vliert en het sportcomplex van BVV de plaats van handeling.

Door: Jan van Houtum
Foto’s: Jan van Houtum

Vrijdag was de dag van aankomst en de avond van de Openingsceremonie. Om 19:30 startte de ceremonie. In defilé maakten de ruim 2000 sporters hun intrede in een uitverkochte zaal. Naast alle officiële plichtplegingen als het hijsen van de Olympische vlag, het ontsteken van het Olympisch vuur en het uitspreken van de Olympische eed, was er een groots showprogramma in elkaar gezet.

Diverse dansgroepen en zangkoren traden op. Als topact trad Boy Looijen op met zijn geweldige hoepelshow (vorig jaar was hij nog als 2e geëindigd bij Holland Got Talent). Als laatste was er nog een verrassingsoptreden van zanger René Schuurmans.

Na deze geweldige openingsceremonie kon het weekend eigenlijk al niet meer stuk. Nu alleen nog maar hopen op goede sportieve prestaties. En ook dat werd een succes! Na hele spannende en ook bijzonder sportieve wedstrijden wisten zowel het jeugd- als het senioren G-team de gouden medaille te winnen. Een topprestatie.

 

 

 

Met heel veel plezier kijken beide Blauw Geel teams terug op de Special Olympics. En vooral ook alle complimenten voor de organisatie. Zij zijn er in geslaagd om er voor alle deelnemers een geweldig feest en sportief festijn van te maken. Bij de slotceremonie werd bekend gemaakt dat over 2 jaar de Special Olympics in Heerenveen worden gehouden. Wat de Blauw Geel spelers betreft zijn ze ook dan weer van de partij!

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2012  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO