19 januari 2015  Scheidsrechterscursus start 23 februari bij Gemert en Avanti (Schijndel) – deelnemers gezocht

Geplaatst op 19 januari 2015 • 11:46 • ClubnieuwsSeniorenJuniorenPupillenDames

Het op peil houden van het scheidsrechterskorps is een taak van iedere vereniging. Een actief beleid naar zoeken van potentiële kandidaten is erg belangrijk. Mogelijk zijn er leden die in het verleden een Pupillen of junioren scheidsrechter cursus hebben gevolgd en zijn deze nu klaar voor een volgende cursus. Wellicht kunt u als vereniging ook ondersteunen, door de cursus kosten voor uw deelnemende leden te betalen.

Cursus Basis Opleiding scheidsrechters (BOS) – cursus Op maandag 23 februari start er bij voetbalvereniging Gemert en Avanti te Schijndel onderstaande cursus. Meer informatie over deze cursus kunt u krijgen bij Paul Gielen 0492-511502. 

BOS-veldvoetbal

Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden in goede banen te leiden en denk je over voldoende leidinggevende capaciteiten te beschikken om dat voor elkaar te krijgen, dan ben je de juiste persoon om scheidsrechter veldvoetbal te worden. Wij zorgen tijdens de Basisopleiding scheidsrechter veld (BOS) voor een gedegen praktische opleiding, zodat je met voldoende ‘bagage’ aan de slag kunt bij de A- en B- junioren en senioren. Je kunt verenigings- of KNVB-scheidsrechter worden. Tijdens de opleiding oefen je op het veld leiding te geven aan 22 spelers en het toepassen van de spelregels. Het gaat daarbij onder meer om de 17 voetbalspelregels, organisatie en administratie, kennis van voetballen en voetballers, leiding geven, blessurepreventie en de praktische toepassing van deze onderwerpen.

Organisatie

De opleiding bestaat uit zeven bijeenkomsten van 3 uur en een spelregeltoets. Daarnaast fluiten de deelnemers, als zij voor de KNVB wedstrijden gaan leiden, minimaal twee stage wedstrijden onder begeleiding van een (gekwalificeerde) Praktijkbegeleider Scheidsrechter. De opleiding wordt op avonden gegeven, in de regel op een accommodatie van een voetbalvereniging. Tijdens de opleiding houden de deelnemers een logboek bij, die ze na afloop van de opleiding inleveren bij de docent. De deelnemers die aan de voorwaarden voldoen, ontvangen het diploma Basisopleiding Scheidsrechter Veldvoetbal. Zij kunnen vervolgens worden aangesteld bij jeugdwedstrijden en/of wedstrijden in het lagere seniorenvoetbal.

Studiebelasting

Cursusdeel
– Zeven bijeenkomsten 21 uur
– Zelfstudie en huiswerkopdrachten  8 uur
Ervaringsdeel
– Fluiten van min. twee stagewedstrijden  4 uur
– Assisteren van de scheidsrechter  2 uur
Proeve van bekwaamheid
– cursusmap  3 uur
Totaal     38 uur

Kosten: € 56,00 (inclusief digitaal cursusmateriaal)

Inschrijven

Onderneem hiervoor de volgende stappen:

1. Ga naar http://inschrijven.knvb.nl

2. Kies je betreffende district: Zuid II

3. Kies bij type voor ‘Cursus’

4. Kies bij categorie voor ‘Wedstrijdofficials’

5. Kies bij subcategorie voor je betreffende cursus: Basis Opleiding Scheidsrechters veldvoetbal

6. Lees de voorwaarden en schrijf je in

Je komt bij een kaartje terecht. Kijk of links in het scherm alle gekozen punten nog goed staat. Klik op het groene vlaggetje met de voetbal nabij Gemert of Den Bosch en je komt op de cursus  terecht en kunt je aanmelden.

Groeten, Toon van der Aa; mobiel 06 50291991 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2015  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO