24 november 2013  Prins Ties I nieuwe heerser Kuussegat

Geplaatst op 24 november 2013 • 13:33 • ClubnieuwsSeniorenJuniorenPupillenDames

Bron: Kliknieuws

VEGHEL – Thijs Swinkels is vrijdagavond in de Koekbouw in Veghel onthuld als de nieuwe Prins van De Kuussegatters. Als Prins Ties d’n Urste gaat hij samen met zijn adjudanten Menko van den Akker en Jos Verwegen voorop in het Veghelse carnaval.

De drie kennen elkaar al van jongs af aan. Verwegen en Swinkels doorliepen samen alle klassen van de basisschool. Van den Akker kent de nieuwe Prins al vanaf zijn zesde. Samen trapten zij al op jonge leeftijd een balletje bij Blauw Geel’38 en zijn sindsdien vrienden gebleven. Op de vraag of hij dit jaar Prins van Kuussegat wilde worden, antwoordde Swinkels (28) volmondig en met een dikke ‘ja!’. Samen met zijn vriendin Marlies (29) en dochtertje Guusje van 1 jaar woont hij in de NCB-laan. Sinds drie jaar is hij, met zakenpartner Teun Horck, eigenaar van de formule Brownies & Downies. Swinkels voetbalt bij Blauw Geel 4, zaalvoetbalt bij Van der Linden 1 en is vrijwilliger bij de brandweer Veghel. Daarnaast heeft hij een grote passie voor de Mini.
Adjudanten Adjudant Menko van den Akker is carnaval met de paplepel ingegoten. Zo zat hij vroeger in de Jeugdraad van XI, was zijn broertje Jeugdprins, zijn zus hoffotograaf, zijn ouders Boerenbruidspaar en zijn vader was een paar jaar geleden adjudant bij Janus III. Van den Akker werkt bij Sport2000 en is sportief actief in het derde van Blauw Geel. Hij woont samen met zijn vriendin Lizanne van Zutven. Adjudant Jos Verwegen maakt al drie jaar deel uit van de Raad van XI. Naast De Kuussegatters besteedt hij veel vrije tijd aan voetballen bij Blauw-Geel 12 en motorrijden. Ook binnen zijn familie is het carnaval vieren niet vreemd. Dat blijkt uit het feit dat zijn broer René Verwegen bij de Technische Commissie actief is en zijn ouders in de Boerenbruiloft Commissie actief zijn. In het dagelijkse leven is hij assistent-accountant bij Punt B Adviseurs in bedrijfsvoering.

Prins-ties-i
Prins Ties d’n Urste heerst over Kuussegat
Adjudant-menko
Adjudant Menko van den Akker
Adjudant-jos

Adjudant Jos Verwegen
Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2013  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO