10 juni 2017  GROOTS met voorzitter Frank Pulles

Geplaatst op 10 juni 2017 • 7:18 • ClubnieuwsSeniorenJuniorenPupillenDames

Respect en Sportiviteit staan bij Blauw-Geel’38 hoog in het vaandel. Daarom slaat onze club de handen ineen met onder meer de KNVB en de Rabobank. Een continu proces waar iedereen bij Blauw-Geel’38 bij betrokken is. Binnen onze vereniging doen we dat GROOTS: Gastvrij, Respectvol, Opgeruimd, Ontzettend trots, Tegen geweld en Sportief. Een aftrap met voorzitter Frank Pulles!

Frank, waarom is het begrip GROOTS zo belangrijk voor de club Blauw-Geel’38?

“Ik vind dat GROOTS niet alleen voor een club als Blauw-Geel’38 belangrijk is, maar juist voor iedereen. Wij hebben bij onze club ontzettend veel jeugd en het is belangrijk dat vooral deze doelgroep bekend geraakt met respect voor tegenstander en scheidsrechter. We hebben elkaar nodig dus moeten we elkaar waarderen. Daarom vind ik GROOTS voor iedereen belangrijk en alle verenigingen die daar hun steentje aan bij kunnen dragen, zijn waardevol.”

En hoe probeert Blauw-Geel’38 zelf dan zo GROOTS mogelijk te zijn?

“GROOTS is een begrip van de laatste jaren, waar we met z’n allen nog te weinig mee bezig zijn. Wel proberen we bij Blauw-Geel’38 samen met de Rabobank en de KNVB dit belangrijke onderdeel op te pakken en continu aandacht te geven. Ons doel is om belangrijke zaken als respect en sportiviteit tot cultuur te vereffenen binnen onze club. Dat is een zware kluif en we zijn op de goede weg, maar we willen hierin nog naar een hoger niveau.”

Hoe zou je GROOTS zelf omschrijven?

“Je behandelt iedereen zoals je zelf ook behandeld wilt worden. We mogen in Nederland meer respect hebben voor een tegenstander en de scheidsrechter. We moeten beseffen dat je elkaar nodig hebt om een leuke wedstrijd te spelen. Daarnaast hoop ik dat iedereen trots is op deze mooie club. Als het soms wat minder gaat, is het begrijpelijk je teleurgesteld of boos bent, maar we moeten elkaar ook dan altijd in onze waarde laten.”

‘Ik hoef geen respect te tonen aan iemand (bijvoorbeeld de tegenstander), die geen respect voor mij toont’

“Daar ben ik het zeker niet mee eens. Wij tonen bij Blauw-Geel’38 naar iedereen respect. Alles wat je geeft, krijg je dan ook terug. Ongeacht wat er gebeurt, je moet uitgaan van je eigen waarden en normen en dus ook van je eigen kracht. Dus moet je zorgen dat je altijd respect hebt voor welke tegenstander dan ook.”

‘Het is logisch dat je minder respect hebt voor iemand (bijvoorbeeld de scheidsrechter) die je niet kent’

“Het is wel logisch dat je minder goed in staat bent om iemand die je niet kent op een goede manier te beoordelen. Dat is iets anders dan diegene niet respecteren. Er zijn altijd mensen waar je meer of minder respect voor hebt. Iemand die je niet kent, kun je pas beoordelen als je diegene beter kent. Je moet dus neutraal in staan.”

‘Bij Blauw-Geel’38 kunnen wij alles tegen elkaar zeggen’

“Iedereen bij onze club moet openstaan voor kritiek. Als we geen reflectie kunnen accepteren, worden we ook niet beter. In mijn beleving moeten we alles tegen elkaar kunnen zeggen als we dat op een nette en beschaafde manier doen.”

Tot slot! Welke tip zou je de leden van onze club mee willen geven om zo GROOTS mogelijk te zijn?

“We moeten open minded zijn. Ondanks mogelijke tegenslagen moet je volhouden en in jezelf blijven geloven. Op lange termijn gaat GROOTS altijd winnen en heeft iedereen bij Blauw-Geel’38 ontzettend veel plezier met wat bereikt is.”

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2017  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO