21 oktober 2017  GROOTS met jeugdvoorzitter Coen van Dijk

Geplaatst op 21 oktober 2017 • 10:06 • ClubnieuwsSeniorenJuniorenPupillenDames

Respect en Sportiviteit staan bij Blauw-Geel’38 hoog in het vaandel. Daarom slaat onze club de handen ineen met onder meer de KNVB en de Rabobank. Een continu proces waar iedereen bij Blauw-Geel’38 bij betrokken is. Binnen onze vereniging doen we dat GROOTS: Gastvrij, Respectvol, Opgeruimd, Ontzettend trots, Tegen geweld en Sportief. Deel 4 met jeugdvoorzitter Coen van Dijk!

 

Coen, waarom vinden jullie het project GROOTS als jeugdbestuur zo belangrijk?

“We zijn nu alweer twee jaar bezig met het project GROOTS. Dit hebben we eigenlijk geadopteerd van onze zustervereniging Geel-Zwart. Omdat het gewoon ontzettend belangrijk is dat iedereen trots is op zijn eigen vereniging. Daarin maken we direct een koppeling naar respect. Respect voor je collega’s, vrijwilligers en voor de club in het algemeen. Dat levert mooie dingen op. Zo heeft een hockeyteam onder begeleiding van jeugdtrainer Patrick Cissen een voetbaltraining gevolgd en zijn er diverse interviews om te bekijken hoe GROOTS wordt beleefd binnen Blauw-Geel’38.”

GROOTS volgens onze jeugdvoorzitter!

Gastvrij: “Wij willen een gastvrije vereniging zijn voor onze eigen leden, maar zeker ook voor onze gasten. Iedereen moet zich welkom voelen bij onze club.”

Respectvol: “Respect hebben voor mensen en materialen. Dat houdt in dat iedereen op een normale en correcte manier met elkaar omgaat. Aan de ene kant zijn dat spelers, trainers, supporters en scheidsrechters onderling en aan de andere kant ook met bijvoorbeeld de accommodatie.

Opgeruimd: “Er is niets fijner dan een schone omgeving om in te sporten. Wij verwachten dan ook dat kleedlokalen op een normale manier worden achtergelaten zodat iedereen er op een fatsoenlijke manier gebruik van kan maken. Dat geldt ook voor de kantine. Iedereen kan zijn steentje daaraan bijdragen.”

Ontzettend trots: “Zoals ik eerder al zei, is het van groot belang dat iedereen ontzettend trots is op zijn of haar eigen vereniging.”

Tegen geweld: “Wij moeten voorkomen dat er gewelddadige zaken gebeuren bij onze club. Dat gaat over fysiek en verbaal geweld. Vooral verbaal geweld kom je tegenwoordig overal tegen. Daar moeten we op een goede manier mee omgaan.”

Sportief: “Winnen is leuk, maar ook als je verliest kun je nog steeds sportief zijn. Sportiviteit staat bij Blauw-Geel’38 hoog in het vaandel.”

En welke begrippen spreken jou persoonlijk het meeste aan?

“Natuurlijk zijn deze zes begrippen allemaal ontzettend belangrijk voor onze club, dat spreekt voor zich. Persoonlijk spreken Respectvol, Opgeruimd en Ontzettend trots mij het meeste aan. Daar zit geen volgorde van belangrijkheid in, maar deze drie springen er voor mij wel een beetje uit. We moeten wel alert blijven op deze zes begrippen, het moet namelijk goed blijven gaan. Wel vind ik dat we soms wat meer trots moeten uitstralen en en blij zijn met hetgeen we doen. Bij Blauw-Geel’38 kunnen we wel winst halen bij het begrip opgeruimd. Het is gewoon belangrijk dat iedereen zijn of haar rommel opruimt.”

Hoe probeer je zelf eigenlijk zo GROOTS mogelijk te zijn?

“Als bestuurslid heb ik een functie, waar mensen van vinden dat het een voorbeeldfunctie met zich meeneemt. Dat is natuurlijk helemaal waar. Ik probeer de weg van de club daarin te volgen. Die belangrijke zaken wil ik zelf ook graag uitstralen. Ik hoop van harte dat de leden van Blauw-Geel’38 dat ook in mij en collega bestuursleden terugvinden. Het mooiste zou natuurlijk zijn als die leden er zelf ook iets uit kunnen halen en er iets mee doen.”

Op welke manier kunnen mensen bij onze club hun stem laten horen?

“Dat kunnen ze doen door mij persoonlijk aan te spreken. Ik ben overigens niet de enige, die dit project GROOTS heeft omarmt. Ellen Kortekaas, Jack de Laat en Harrie Lunenburg dragen het project ook een warm hart toe. Wij hebben besloten dat het belangrijk is om met de onderwerpen van GROOTS aan de slag te gaan. Wij hopen natuurlijk dat het een soort olievlek wordt en dat steeds meer leden zich in de positieve zin zich ermee gaan bemoeien.”

Welke tip zou jij de leden van Blauw-Geel’38 nog mee willen geven?

“Sport met plezier en heb waardering voor iedereen bij onze club. Probeer zo lekker mogelijk te sporten bij Blauw-Geel’38 en ben ook na een nederlaag trots. Ik vind dat wij bij onze club zeker op de goede weg zitten. Natuurlijk komen we hierin nog regelmatig obstakels tegen, maar daar kunnen we overheen stappen. We zijn goed bezig, maar moeten alert blijven en niet te snel tevreden zijn. We moeten nieuwe dingen blijven zien en deze dan natuurlijk ook verbeteren.”

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2017  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO