18 juli 2013  Erwin van Breugel trainer van hoofdklasser Blauw Geel’38 / Jumbo

Geplaatst op 18 juli 2013 • 11:43 • ClubnieuwsSeniorenJuniorenPupillenDamesBusiness Club

Ambitie en een ‘bult’ aan ervaring van een jongeling

Als je naar de cv van Erwin Kijkt wordt direct duidelijk dat je te maken met een ‘natuurlijk-voetbaldier’.

Met de nog maar 31 jaar in zijn paspoort, prijkt op de cv van Erwin toch al een trainerservaring van maar liefst 12 jaar.

Als eerste ‘klus’ gaf hij al training in Amerika, Chicago te weten bij Winning Mood. In 2001 kon hij dit vervolgen bij Avanti’31 en al in 2003 wist hij bij BlauwGeel’38 zich te laten zien bij de C1 junioren. Daarna ging het allemaal in stroomversnelling want via TOP Oss belande de jeugdige trainer, bij RKC in Waalwijk.

Hij was trainer/coach bij het RJO Willem2/RKC tot 16 jaar, verrichte analyses voor spelers RKC tbv toen de Jupiler League en ging vervolgens mee in het RJO tot 17 jaar, die inmiddels in de landelijke eredivisie vertegenwoordigd waren.

Nadat hij tussendoor ook een periode in –opnieuw Amerika- bij Cleveland deed aan de Soccer Acedemy, is hij inmiddels vaste videoanalist bij RKC van het eerste team en werd hij Coach van de beloften van RKC in 2010.

In 2012 kon Erwin het hoofdtrainerschap van 2e klasser ’t Zand er aan toevoegen en pakte daarmee een tweetal periodetitels.

Dat voetbal daadwerkelijk zijn passie is, werd wel nog duidelijk in 2012 toen hij ook videoanalist werd van Jong Oranje.

Erwin weet het Veghelse sportpark goed te vinden want in de periode van 2003-2005 was hij ook speler van onze club en stond hij steevast zijn man in de laatste vier.

Wat weet je nog van de club?

“Het was toen al een mooie en grote club. Daarbij was ook resultaat van belang wat ik ook als prettig heb ervaren. Het eerste jaar dat ik er was lukte het niet maar het 2e jaar was ik er wel bij en toen lukte de promotie wel. Mooi om mee te maken natuurlijk. En natuurlijk ben ik de club blijven volgen, zo ook dit jaar met een moeilijke eerste seizoenshelft en een prima 2e deel.”

We speelde 1e klasse en jij wilde meer. Vond je dat ook daarna?

“Zoals ik al zei het is gelukt, daar ging het om. Ik heb nooit gezegd dat ik niet verder wilde en die kans kreeg ik toen bij Oss. Een goeie leerschool die ik optimaal heb kunnen benutten en waardoor ik ook de vervolgstappen heb kunnen doen. Daarnaast werd ik toen, op mijn 24e jaar, de jongste TC1 oefenmeester van Nederland”.

Analytisch heb je volgens cv een enorme ervaring. Heb je daar ook voor je eigen gevoel een resultaat mee verkregen?

“Zeker….ik zie dat als een noodzaak van het moderne voetbal. De resultaten die ik zowel bij RKC als ook Jong Oranje heb gekregen spreken voor zich. Maar ook bij ’t Zand heb ik resultaten gezien die er niet om liegen. Het gaat tenslotte om voetballers beter te maken …. een dergelijke analyse is geen doel op zich maar een belangrijk hulpmiddel in de ontwikkeling van team en spelers”.

Hoe zie je combi van al je functies? Is er genoeg prive-tijd?

“Mijn afspraken thuis en bij de clubs zijn niet anders geworden….. dus dat blijft passen. Samen met Chantal (vriendin van Erwin) en mijn zoontje Jayden, zijn er in principe gewoon 2 vrije dagen…. net als iedereen en dus gaat dat prima.”

Je bent nog een jonge vent…. hoe sta je in een groep van bijna je leeftijdgenoten?

“ Natuurlijk snap ik je vraag. Laten we niet vergeten dat ik al, wat je al zelf zei, een 12/13 jaar ervaring heb en dat hetgeen ik van voetbal weet en kan vertellen inhoudelijk dik in orde is. Dan maakt mijn jonge leeftijd eerder een fijne als een mindere indruk. Jongens spreken nog steeds dezelfde taal en een verhaal van ‘vroeger’ vanuit mij is nog nauwelijks geschiedenis en dus juist een –nog steeds- recente ervaring. Al met al geloof ik in de klik en bij zo’n mooi club als BlauwGeel heb ik daar ook alle vertrouwen in”.

 Welk systeem denk je te brengen om dit BG zo goed mogelijk te laten presteren?

“Ondanks dat je af en toe wel eens iets anders moet kiezen, sta ik het liefst voor 3 spitsen. Neemt niet weg dat ik zal anticiperen op beschikbaarheid van spelers en daarbij kun je denken aan blessures en/of schorsingen…. maar in ieder geval ga ik graag voor de aanval”.

 Wat denk je van het BG van nu en wat waar ga je voor?

“ Dat is een lastige vraag. Er zijn nogal wat mutaties in met name de voorhoede en zelfs ook in de laatste linie. Dat zal zich moeten zetten en iedereen wil natuurlijk graag zijn eigen plaats verdienen. Dat is én mooi, én tegelijk een geweldige kans voor de spelers, de club en voor de technische staf. Er gaat een nieuwe fase van start bij BG en het is niet alleen hard werken maar ook zorgen dat zich de nieuwe spelers snel thuis gaan voelen bij deze mooie club”.

 Hoewel niets zeker is ben ik benieuwd of het een tussenjaar zal worden of dat je voor een langere termijn kiest?

“Het is allereerst een geweldig mooie stap voor mij en inderdaad is er niets zeker in het voetbal. Wel spreek ik de wens uit om er langer verblijf in Veghel van te kunnen maken. Tenslotte moeten we iets gaan bouwen. Ik heb alle vertrouwen dat ook dit gaat gebeuren. Samen met de rest van de staf en jongens die ik nog ken vanuit de jeugd zoals Camiel van Doorn en Coen van Beljouw –en meer- geven ook een gevoel van ‘terugkomen in een bekend nest”.

 Erwin wenst ieder nog een fijne vakantietijd en ziet u ook graag eens op de trainingsavonden die onder zijn leiding op 4 augustus gaan beginnen.

 

 

 

 

 

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2013  |  Privacy & Cookies