20 oktober 2016  Blauw-Geel’38 en Geel-Zwart slaan handen ineen

Geplaatst op 20 oktober 2016 • 6:13 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

In het kader van een positieve clubcultuur kent hockeyvereniging Geel-Zwart het fenomeen GROOTS ( Gastvrij, Respectvol, Opgeruimd, Ontzettend trots, Tegen geweld, Sportief). Blauw-Geel ’38/JUMBO onderschrijft GROOTS en gedurende het lopende seizoen zal een start gemaakt worden met het nader invullen hiervan. De voorhoede in deze wordt binnen onze vereniging  gevormd door Ellen Kortekaas, Jack de Laat, Harrie Lunenburg en Coen van Dijk. Een spontaan contact tussen beide verenigingen leidde op zaterdag 8 oktober tot een eerste aanzet van GROOTS binnen Blauw-Geel.Geel-Zwart meisjes B3 had een hockeyloze zaterdag en kreeg een heuse voetbaltraining o.l.v. Patrick Cissen. Het team, de begeleiding, ouders en andere afgevaardigden Geel- Zwart werden ontvangen in ons clubhuis (Gastvrij) en aansluitend volgde de training (Sportief). Een mooie aftrap van GROOTS : wordt vervolgd.

 

 

 

 

 

 

Het zal voor veel blauwgelers misschien een vreemd gezicht zijn geweest afgelopen zaterdag 8 oktober. De dames van hockeyclub Geel Zwart MB3 hadden namelijk voor een keer het Prins Willem Alexander Sportpark overgestoken om hun kunsten te vertonen op het voetbalveld. Een initiatief van hun coach Rob van den Heuvel, een bekende bij Blauw-Geel’38 die tegenwoordig iedere zaterdag de leiding heeft over Geel Zwart MB3. Een aantal keer per jaar laten zij hun hockeystick thuis om een andere sportactiviteit te doen. Dit keer meldden veertien enthousiaste speelsters zich bij de buren van Blauw-Geel’38.  

Terwijl bij Blauw-Geel’38 verschillende jeugdteams hun wedstrijden speelden, had jeugdvoorzitter Coen van Dijk tijd vrij gemaakt om de dames van Geel-Zwart te ontvangen. “Samen met Ellen Kortekaas, Jack de Laat en Harrie Lunenburg heb ik in de afgelopen maanden regelmatig contact gehad met vertegenwoordigers van Geel-Zwart”, vertelt de jeugdvoorzitter. “Dit om de invulling van GROOTS (later toegelicht) binnen de hockeyvereniging te bekijken en om toepassingen hiervan binnen Blauw-Geel’38/JUMBO onder de loep te nemen. Het is ontzettend belangrijk dat de twee grootste sportclubs van Veghel goed met elkaar samenwerken. Uitwisselingen als deze kunnen voor beide verenigingen bijdragen aan een positieve clubcultuur.”

Na een warm welkom betraden de meiden onder leiding van trainer Patrick Cissen het voetbalveld. Even wennen voor Patrick, die normaal gesproken de jongens van Blauw-Geel’38 JO15-1 onder zijn hoede heeft. Er werd vooral getraind op aanvallen. Ook gingen de meiden aan de slag met dribbelen en het creëren van een overtalsituatie. “Het was erg leuk om dit enthousiaste hockeyteam te trainen”, zei Patrick na afloop. “Er zijn weinig verschillen tussen hockey en voetbal. Ik verwacht dat we veel van elkaar kunnen leren. Het is sowieso nooit verkeerd om naar een andere sport te kijken, bijvoorbeeld naar de manier van coachen en de begeleiding. Daarnaast viel het niveau zeker niet tegen, de groep was erg enthousiast en pakte de informatie goed op.” 

Na een pittige training konden de meiden nog in de businessclub terecht voor een welverdiend sportdrankje om vervolgens tevreden naar huis te gaan. De samenwerking tussen Blauw-Geel’38 en Geel-Zwart past perfect in de campagne ‘GROOTS’. Deze afkorting staat voor Gastvrij, Respectvol, Opgeruimd, Ontzettend trots, Tegen geweld en Sportief. Een mooi initiatief van de twee grootste sportverenigingen van Veghel. Wellicht zien we in de toekomst ook eens een voetbalteam op de hockeyvelden van buurman Geel-Zwart.

Kortom een fantastische start van de campagne GROOTS. Speelsters, ouders, trainers en vertegenwoordigers van beide clubs kunnen met een goed gevoel terugkijken op een geslaagde dag. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

 

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2016  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO