4 juli 2016  De Special Olympics “Je wint al als je meedoet”

Geplaatst op 4 juli 2016 • 10:10 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Na maanden van voorbereiding gingen vrijdag 1 juli de 9 sporters onder begeleiding van Piet en Maurice naar Nijmegen. Vrijdagmiddag na aankomst in Nijmegen werden we vervoerd naar het Olympische dorp, Heumensoord alwaar 3 hele grote tenten waren opgesteld voor de sporters, begeleiders en officials. Na de maaltijd werd het Olympische dorp officieel geopend door de burgemeester en de torchlopers van de politie. Na de opening van het Olympische dorp zijn de spelers naar het Goffertstadion in Nijmegen vervoerd voor de opening. Een prachtige opening waarbij verschillende mensen met een handicap dansten en muziek maakte.Na het officiële gedeelte heeft Frans Bauer nog een half uur opgetreden. Daarna was het tijd voor de sporters om weer terug te keren van Heumensoord om te gaan slapen. Zaterdag moest de bus worden genomen om 8.00 uur.

Spec_Olympics_1Spec_Olympics_6

 

 

ZaSpec_Olympics_2terdagmorgen, moe van de nacht staan de spelers op om te wassen / aankleden / ontbijten en te vertrekken naar de voetbalvelden van Woezik in Wijchen. We spelen zaterdag 4 wedstrijden, DESTO, RKKSV, Union en Koedijk om voor zondag te bepalen in welke poule wij als ploeg ingedeeld gaan worden. Aangekomen bij Woezik was onze teambegeleider Petra al aanwezig en zij maakte ons snel wegwijs op het sportpark. Op zaterdag werden dan ook 3 wedstrijden verloren en 1 gelijkgespeeld. Maar zoals zo vaak was Blauw Geel de voetballende ploeg. We kregen om het voetbal van de tegenstanders mooie complimenten. Met name de laatste wedstrijd tegen Union was er een om in te lijsten. Twee teams, twee scheidsrechters en 14 voetballers die lieten zien waar het omgaat in het G voetbal, genieten en verbroedering. Inmiddels was de Burgemeester van Veghel mevr. Ina Adema op de hoogte gebracht van de Veghelse verrichtingen door haar collega Burgemeester uit Wijchen. Want zoals gewoonlijk had Lazgin dit weer geregeld. Zie WhatsAppverkeer beide burgemeesters, rechts onder,Spec_Olympics_3

Na de terugreis hebben de spelers zich voorbereid op een maaltijd en de feestavond. Een feestavond waar Ronnie Ruijsdael kwam optreden. Maar ook Veghelse Steven Harks heeft zijn succes nummer “Geniet van de zomer”gezongen. Ook was er een Healt Centre was ingericht voor spelers en begeleiders die konden kijken hoe fit ze eigenlijk zijn. Uiteindelijk om 23.00 uur lekker naar bed om op zondag weer fit te zijn voor het vervolg van het voetbaltoernooi.

Zondag weer voor dag en dauw op om te ontbijten en de reis naar Woezik. We spelen vandaag tegen Spindo, Heijen, Woezik en Rohda Raalte. We zijn in een poule ingedeeld waar iedereen van elkaar kan winnen maar ook de verschillen klein zullen zijn. De eerste wedstijd tegen Spindo was moeizaam maar werd uiteindelijk verloren. Na een 1-0 voorsprong kwam de tegenstander gelijk. Door twee snelle counters in de 2e helft hebben we de wedstrijd verloren met 3-2. De volgende wedstrijd tegen Woezik ging ook weer gelijk op. Deze keer viel de score goed uit voor Blauw Geel. 2-0 na een ruststand van 1-0. De eerste 2 wedstrijden werd er leuk gevoetbald, goed gecombineerd en vooral hard gewerkt.

Spec_Olympics_4Na de lunch was er de wedstrijd tegen Rohda Raalte, ook een wedstrijd waarin 2 ploegen aan elkaar gewaagd waren, beide goed voetballende ploegen hielden de spanning er goed in. Uiteindelijk werd de wedstrijd verloren met

3-1 en begon langzaam de vermoeidheid van de laatste dagen ons parten te spelen. Tijdens de laatste wedstrijd hebben de spelers van Blauw Geel nog een keer alles uit de kast gehaald om toch nog een wedstrijd te winnen. Helaas was ons het niet gegund. We verloren met 4-2. De Blauw Geel goals waren van Lazgin. In de laatste minuut kreeg Joey van de Scheidrechter nog een rode kaart omdat hij Blauw Geel gaat verlaten voor den Dungen. Onder luid applaus verliet Joey het veld. Dank je wel voor jouw inzet en uitzonderlijke keepers kwaliteiten.

Spec_Olympics_5Intussen was Lazgin begonnen met het uitdelen van handtekeningen, aan de Burgemeester van Wijchen, het was de burgemeester ook opgevallen dat het een talentvolle speler is. Tijdens de prijsuitreiking was er een woord van dank aan de voortreffelijke organisatie, vrijwilligers en vooral de sporters. Sporters die er een sportief en succesvol toernooi van hebben gemaakt.

Na afloop kunnen we terugkijken op een succesvol en vermoeid toernooi. Alle spelers maar ook begeleiders gingen tegen 17.00 uur voldaan naar huis. Maar dit succesvol verlopen toernooi was nooit tot stand gekomen zonder onze sponsoren, de Club van 100 en Brownies & Downies Veghel.

Ook bedankt aan Petra van het organiseerde Woezik die ons meer dan voortreffelijk heeft geholpen, de supporters, ouders die ons 2 dagen goed hebben aangemoedigd. Over 2 jaar zijn wij er vast weer bij, zet het maar in je agenda. Special Olympics, Achterhoek 2018 op 8-9 en 10 juni.

Foto’s: Gerard Beekmans

Groeten,

Piet van Alst en Maurice Bissels

 

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2016  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO