2 oktober 2015  De Scheidsen in het zonnetje.

Geplaatst op 2 oktober 2015 • 9:21 • ClubnieuwsSeniorenJuniorenPupillenDames

Diverse leden van onze Blauw-Geel’38/Jumbo vereniging trekken elke week het scheidsrechters pak aan om de wedstrijden die plaats vinden op ons sportpark te begeleiden. Deze enthousiaste groep mensen vindt het leuk om hun spelregel kennis in praktijk te brengen tijdens de wedstrijden. De groep scheidsrechters is het afgelopen jaar sterk gegroeid met nieuwe scheidsrechters. Zowel in de jeugd als volwassen hebben diverse “blauwgelers” een KNVB cursussen doorlopen om hun spelregel kennis in theorie en in praktijk te testen. Blauw-geel’38/Jumbo waardeert dit enorm en ook jullie als voetballer moeten deze mensen waarderen voor hun inzet.

We hebben enkele scheidsrechters naar hun beweegredenen gevraagd waarom ze de scheidsrechters fluit hanteren bij Blauw-Geel’38/Jumbo.

“Tijdens de jaren dat mijn zonen in de jeugdafdeling van Blauw Geel voetbalde en ik als vader langs de lijn stond te kijken had ik al veel waardering voor en natuurlijk ook soms wel commentaar op de scheidsrechters. Toen mijn zonen bij de senioren zijn gaan spelen heb ik besloten om op zaterdag een jeugdwedstrijd te gaan fluiten. Temeer omdat ik zelf nog bij de veteranen van Blauw Geel voetbalde. Omdat ik door blessures niet meer kon voetballen ben ik indien het nodig was zelfs 2 jeugdwedstrijden gaan fluiten. Dit omdat er al jaren een tekort is aan jeugdscheidsrechters. Ik beleef er nog wekelijks veel plezier aan en krijg hier ook van het merendeel van de spelers en leiders respect en waardering voor, hetgeen mij motiveert om door te gaan omdat ik er veel plezier in heb”

“Als trainer heb ik altijd heel prettig gevonden om een scheidsrechter te hebben die mee liep met de bal en de wedstrijd aanvoelde. Die eerlijk en rechtvaardig was, en daarnaast de trucjes (her)kent van spelers. Ik hoop zo’n scheidsrechter te zijn zodat iedereen na de wedstrijd een goed (sportief) gevoel overhoud van de wedstrijd. Verliezen doe je niet door de scheidsrechter, maar door eigen fouten in de verdediging of aanval. Uiteraard kan ook de tegenstander veel beter zijn, maar ook dan heeft de scheidsrechter geen invloed op de uitslag.”

Zoals je ziet zijn er diverse redenen om eens een wedstrijd te fluiten. Opmerkingen van “ik kan dat niet” zijn niet van toepassing. Wil je eens een wedstrijd fluiten of de cursus gaan volgen, kom eens praten met iemand van het jeugdbestuur van Blauw-Geel’38/Jumbo. Wie weet staat jou stukje volgend jaar hierboven als motivatie voor nieuwe scheidsrechters. Ook vanuit de jeugd hebben we enkele jongens een opleiding gegeven voor Pupillen scheidsrechter. Wekelijks begeleiden ze pupillen wedstrijden. In de herfstvakantie gaan we nieuwe cursussen organiseren voor belangstellende uit de C afdeling bij Blauw-Geel’38/Jumbo.

Uiteraard waarderen we de inzet van al deze scheidsrechters en wij als Blauw-Geel’38/Jumbo zijn uitermate content dat ook de KNVB de scheidsrechters extra in de schijnwerpers wil zetten. De KNVB doet hier al goede stappen in door een week van de scheidsrechters uit te roepen. In de periode van 3 t/m 11 oktober wordt van alle spelers en begeleiding gevraagd om nog eens extra aandachtig naar de inzet van onze scheidsrechters te kijken en dit nog eens extra te waarderen. Heren en dames scheidsrechters, bedankt namens heel voetbalminnend Nederland, maar vooral bedankt namens alle spelers, begeleiders en het hoofd- en jeugdbestuur van Blauw-Geel’38/Jumbo.

Om uw interesse te wekken, doe eens de spelregeltoets:

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2015  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO