20 mei 2015  BlauwGeel’38 D4, D6 en F3 pakken een Super-cup

Geplaatst op 20 mei 2015 • 15:05 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Op zaterdag 16 mei gingen de F3, D4 en de D6 naar vv Baardwijk in Waalwijk voor een toernooi. Om 8:45 moesten we aanwezig zijn voor dit toernooi, dus het was behoorlijk vroeg. Ondanks dat het vroeg was, had iedereen er wel zin in. Baardwijk ligt langs het RKC stadion, en heeft zelfs hulp gekregen van RKC. Dat bleek toen de teams van Blauw Geel ingedeeld waren in een kleedlokaal van RKC. De toernooien verliepen voor ieder team verschillend.

Voor de D4 verliep de eerste wedstrijd niet geheel vlekkeloos. In korte tijd kon de eerste tegenstander vrij vaak scoren. In totaal 6 keer. D4 kon nog iets terugdoen. Rowan scoorde uit een vrije trap een doelpunt. De andere twee wedstrijden waren we verdedigend sterker. We kregen geen doelpunt tegen, maar scoorden ook niet. Twee keer een gelijkspel dus. Omdat 1 tegenstander, zeer toevallig Willem 2 D1, niet op kwam dagen ‘wonnen’ we daar 3-0 van. En zo eindigden we dus op de 6de plek.

De D6 ging goed van start. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 3-0, de tweede met 3-1. Het tegendoelpunt had niet geteld mogen worden, omdat de tijd erop zat, maar de scheidsrechter keurde hem goed. De derde wedstrijd werd 1-0. Op naar de laatste wedstrijd die we eigenlijk hadden moeten winnen voor een plek in de finale. Helaas bleef het 0-0, waardoor we net niet in de finale kwamen door een beter doelsaldo van de 4de tegenstander. Uiteindelijk zijn we toch als derde geëindigd in de poule en heeft de D6 een leuk en gezellig toernooi gehad.

De F3 had gelijk een goede start want met 6-1 vlogen ze over sv Capelle F2 heen.  Na overwinningen van 3-1 op WSC F5 en 2-0 tegen Neo F2 met wederom soms hoogstaand voetbal en goede combinaties, volgde de wedstrijd tegen medekoploper Nieuwcuijk F1 die ook ongeslagen waren. Maar een zwaar bevochten 1-0 overwinning op dit sterke team plaatste F3 zich terecht voor de finale. In deze finale troffen ze DSC F6 uit Eindhoven. De spanning stond op de kopjes. Maar die speelden we snel van ons af. F3 was met 4-1 veel te sterk voor de tegenstander al werd het na de 2-1 nog eventjes spannend. De ontlading was groot na het laastste fluitsignaal. Onder toeziend oog van Guus Meeuwis werd de beker voor de eerste plaats in ontvangst genomen.

Nadat de frietjes waren opgegeten en de taarten in ontvangst waren genomen, bleek bij de prijsuitreiking dat Blauw Geel nog mee deed om een grote wisselbeker. Deze wisselbeker was voor de ploeg die gemiddeld de meeste punten had verzameld. Blauw Geel stond zelfs bovenaan. Er was alleen 1 probleempje: Blauw Geel deed alleen ’s ochtends mee aan het toernooi. Dus halverwege de dag was het nog afwachten of Blauw Geel hem mee kon nemen. Freek Laurijssen besloot te wachten op de prijsuitreiking van het middagtoernooi. Er werd zelfs meegeholpen met het toernooi. Het wachten was uiteindelijk niet voor niets, want de beker kon meegenomen worden.

Voor degene die deze beker willen bewonderen: hij staat in de kantine achter de bar. Voor de teams die dit lezen en meer informatie over het toernooi, vraag dit na bij Freek Laurijssen via freeklaurijssen@live.nl. Hij kan je wat meer informatie geven met betrekking tot het toernooi. Ook probeert hij genoeg teams te verzamelen om volgend jaar deze beker te verdedigen.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2015  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO