27 mei 2012  Blauwgeel E4 wint internationaal toernooi in Duitsland

Geplaatst op 27 mei 2012 • 18:25 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Blauwgeel E4 was uitgenodigd door de Internationaler Jugendturnierkreis om deel te nemen aan een Internationaal toernooi in het Duitse Beselich. Beselich is een klein plaatsje en ligt op een uur rijden van Frankfurt. Op donderdag 17 mei vertrokken we vanuit Veghel voor een 3 uur durende rit naar Beselich. Daar aangekomen werden we ontvangen in de sporthal. Onze begeleider bracht ons vervolgens naar de jeugdherberg in Mengerskirchen. Na het opmaken van de bedden en het uitpakken van de tassen en koffers, gingen we lekker eten in de jeugdherberg.

De volgende dag zijn we met z’n allen naar de kristalgrot in Kubach geweest. We moesten allemaal een helm op en gingen via 450 treden naar het diepste punt van de kristalgrot. In de grot kregen we uitleg over het ontstaan van de grot. Alle spelers hadden vijf euro zakgeld meegekregen en eenmaal boven de grond moest dit omgezet worden in echt kristal uit de grot, die we net bezocht hadden. Na het bezoek aan de grot gingen we door naar de opening van het toernooi in Heckholzhausen. Alle verenigingen stonden in een halve cirkel opgesteld en het toernooi werd vervolgens door de burgemeester officieel geopend. Alle teams gingen vervolgens naar verschillende locaties voor hun toernooi. Blauwgeel E4 speelde al zijn wedstrijden in Wirbelau. Blauwgeel E4 zat in een poule met Duitsland, Oostenrijk, België en Nederland. Die middag hebben we drie wedstrijden van 2 x 15 minuten gespeeld en alle drie gewonnen. Na de laatste wedstrijd gingen we terug naar de jeugdherberg, lekker douchen en daarna met z’n allen eten.

De volgende dag moesten we nog een wedstrijd tegen onze zuiderburen (België) spelen. Ook deze wedstrijd werd gewonnen. Later die dag zouden we dus de finale spelen tegen Oostenrijk. Maar voor het zover was konden we ook nog aanspraak maken op de fel begeerde penaltybokaal. Tegen elke club uit onze poule moesten er 5 penalty’s genomen worden, won je de reeks dan had je 3 punten gelijk 1 en bij verlies 0 punten. Onze doelman Gijs bleek een echte penalty killer, maar ook de spelers namen de penalty’s goed en dus was de penaltybokaal voor Blauwgeel E4. Daarna volgde nog de finale tegen Oostenrijk. Blauwgeel speelde heel erg goed, er werd goed overgespeeld en het ene doelpunt was nog mooier dan de andere! Na 2 x 20 minuten spelen was de einduitslag 12-1 voor Blauwgeel. De coach van het Oostenrijkse team feliciteerde ons met de overwinning en zei dat zijn team voetballes had gehad, een mooier compliment kun je niet krijgen.

Die middag was ook de “siegerehrung” of te wel in gewoon Veghels: de huldiging. Alle teams liepen achter elkaar voor de tribune langs, vooraf gegaan door een echte Duitse hoempapa band. Daarna moesten we ons opstellen voor de echte huldiging. Blauwgel E4 had de 1e prijs en de penaltybokaal gewonnen. Beide prijzen werden door de burgemeester uitgereikt en iedere speler kreeg persoonlijk de herinneringsmedaille door de burgemeester omgehangen. Na de huldigingen gingen we weer terug naar de jeugdherberg om te douchen en te eten. ’s Avonds hebben we in het hotel van de ouders de Champions League finale gekeken.

De volgende ochtend moesten we vroeg uit de veren, tassen en koffers weer inpakken, kamer schoonmaken en ontbijten. Toen de ouders kwamen waren we klaar om te vertrekken. Het was een heel erg leuk toernooi, waar nog lang over nagepraat zal worden. De uitnodiging voor volgend jaar in Oostenrijk hebben we al binnen, maar gelukkig is dat nog ver weg.

Marcel

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2012  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO