21 mei 2015  Blauw-Geel’38 D1 bereikt finale Omroep Brabant Cup!

Geplaatst op 21 mei 2015 • 8:52 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Dinsdag 19 mei reisde de D1 af naar Eindhoven om het daar op te nemen tegen Unitas’59 D1. Op het spel stond een finaleplaats voor de Omroep Brabant Cup. Een bekertoernooi, waar onze D1 buiten de eigen competitie aan deelneemt. De goede prestatie in de 1e divisie, waarin de Blauwgelen prima tegenstand boden aan teams als Roda JC, Willem II, MVV en Fortuna Sittard, kon extra mooi worden door het behalen van deze finaleplek.

Op weg naar de halve finale had Blauw-Geel’38 Deurne, Bruheze, Brandevoort en MOC’17 (na strafschoppen) al verslagen. Dat het tegen Unitas ook een lastig karwei zou worden, was vooraf al bekend. Dit elftal, onder leiding van oud-prof Patrick Paauwe, had namelijk in een eerder duel met 7-0 van MOC’17 gewonnen.

Tijdens de wedstrijd waren beide teams vooral gevaarlijk uit standaardsituaties. Unitas raakte twee maal de lat, maar wist het net niet te vinden. Aan de andere kant viel de goal wel. Joep Kanters schoot een vrije trap binnen. De gastheren uit Eindhoven voerden daarna de druk op waardoor Blauw-Geel’38 steeds meer ruimte kreeg. Hier wisten de gasten geen gebruik meer van te maken en het duel eindigde in een 0-1 overwinning.

Beide trainers waren vooral heel tevreden met de inzet en strijdlust die D1 op de mat legde. Op basis daarvan hebben we een verdiende finaleplaats bereikt. Zo zie je maar, wanneer we met z’n allen een jaar lang hard trainen en 100% focussen, we mooie dingen kunnen bereiken!

Op zaterdag 13 juni is het zover. Dan kunnen we een bewogen seizoen op een fantastische manier afsluiten. We spelen dan op het terrein van Bruheze in Helmond de finale tegen Unitas’30 uit Etten-Leur of DBS uit Eindhoven. De aftrap is om 09:00 uur.

Wij kunnen alle support goed gebruiken en zien jullie dan ook graag op 13 juni bij Bruheze verschijnen om ons aan te moedigen. Tot dan!

Patrick Cissen en Sjef Kanters

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2015  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO