26 april 2014  Blauw Geel E4 wint de KNVB Beker

Geplaatst op 26 april 2014 • 22:20 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Vandaag mocht Blauw Geel E4 het opnemen tegen Mierlo Hout E5 in de finale van de KNVB Beker. Noimin was helaas ziek en kon er dus niet bij zijn, toch had Noimin wel instructies meegegeven en deze hebben we vooraf tijdens de wedstrijdbespreking goed kunnen doornemen. In de eerste minuten was duidelijk dat Mierlo Hout een goed team had met ook allemaal eerstejaars E-talenten. Het eerste schot kwam dan ook van Mierlo-Hout maar Rick kon deze bal goed keren. Het eerste gevaar voor de goal van Mierlo-Hout kwam van een schot van Davlin dat maar net over ging, er ging een mooie combinatie aan vooraf.  Even later kreeg Mierlo-Hout een corner die goed werd weggewerkt door Roy, direct daarna was er een grote kans voor Blauw Geel maar Tijme schoot net naast. De grootste kans van Mierlo-Hout in de eerste helft kwam via een uitbraak waarbij Rick net op tijd was, de twee spelers botsten tegen elkaar maar de blessures vielen mee. Davlin raakte helaas geblesseerd aan zijn enkel en daarom moesten we enkele posities aanpassen. Onze spelers deden dat erg goed maar konden niet voorkomen dat de spits van Mierlo-Hout met een mooie actie kon scoren, 0-1 voor Mierlo-Hout en Blauw Geel kreeg het daarna moeilijk in de laatste minuten van de eerste helft.

E4_Beker

In de rust gaven de trainers aan dat er nog veel mogelijkheden voor Blauw Geel zouden komen als ze op deze manier blijven voetballen, het spel was goed en de taken werden goed uitgevoerd. In de tweede helft was er een mooie actie van Niels die helaas net niet wist te scoren. Blauw Geel werd steeds dreigender en na een mooie actie van Tijme aan de rechterkant kon Max de bal ineens uit de lucht in het doel trappen 1-1 ! Het was een prachtige goal en de jongens gingen vervolgens steeds beter spelen. Er was nog een klein kansje voor Niels maar even later was ook Mierlo-Hout gevaarlijk. Door het goede positiespel van onze verdedigers Roy, Hamouda en Noah kon Mierlo-Hout niet meer vaak gevaarlijk worden. Blauw Geel bleef aandringen en zo kon Tijme op goal schieten (goed gepakt door de keeper), Niels kon goed koppen (net over) maar de goals bleven uit.

Er stond veel publiek langs de kant en ze genoten van de spannende wedstrijd want een beslissende goal hing in de lucht. Beide teams kregen nog kansen, een goede kopbal van Mierlo-Hout ging over en de keeper van Mierlo-Hout moest ingrijpen na weer een mooi schot van Tijme. Blauw Geel kreeg nog een mooie mogelijkheid via een vrije trap maar deze werd helaas net overgeschoten door Noah.

Met nog 4 minuten te gaan was er een mooie combinatie aan de linkerkant met Yannick en Davlin, de bal werd goed doorgespeeld naar Hamouda die aan de rechterkant kon opkomen. Hamouda controleerde de bal en schoot de bal laag en diagonaal in het doel, weer een prachtig doelpunt weer voorafgegaan door goede combinaties. 2-1 !. Toch waren de laatste minuten nog erg spannend, Blauw Geel werkte hard en bleef goed spelen maar een vrije trap dicht bij het doel van Rick was toch nog erg gevaarlijk. De vrije trap werd hard en goed ingeschoten maar Rick wist de bal goed te pakken. Het was de laatste kans en zo kon Blauw Geel de winst pakken.

Jongens proficiat met deze overwinning. Omdat we deze beker hebben gewonnen mogen wij op 25 Mei een toernooi gaan spelen in Echt tegen alle andere bekerwinnaars uit de diverse districten. E4 heeft deze overwinning goed gevierd, eerst de prijsuitreiking met KNVB-officials (met stropdassen) en later met de kleren onder de douche. De champagne was ook heerlijk (bedankt voetbalmoeders !). Tot slot willen wij Noimin veel beterschap wensen, het was heel jammer dat hij er niet bij kon zijn maar er volgen zeker nog mooie wedstrijden. Groeten van de Trainers.