17 november 2015  Blauw Geel B1 wint topper tegen Venray

Geplaatst op 17 november 2015 • 9:29 • JuniorenPupillenDames

Na een aantal eenvoudige overwinningen op rij stond vandaag de nummer 2 op het programma: Venray B1. Voor aanvang van deze wedstrijd had Venray 6 verliespunten meer dan ons, dus zij moesten winnen om aan te sluiten. Wij wilden de wedstrijd kosten wat het kost ook winnen om alle tegenstanders op minimaal 9 punten te zetten. Voetballend was het van beide kanten niet goed, maar als team waren wij een stuk verder dan Venray. Hierdoor win je de wedstrijd en zet je iedereen op een behoorlijke achterstand.

We begonnen goed aan de wedstrijd, alleen was dat begin maar van korte duur. Al gauw nam Venray het initiatief over door vroeg druk te zetten en in balbezit lieten zij zien dat het een aardig ploegje is. Zij voetbalde net wat makkelijker, omdat wij geen duels aan konden gaan en vaak de duels verloren. Dit resulteerde in een paar mogelijkheden voor Venray. Juist op het moment dat we onder druk stonden kregen we een vrije trap die perfect werd uitgevoerd waardoor we de 1-0 maakten. Geheel tegen de verhouding in. Hierdoor gingen wij iets beter voetballen waardoor we meer grip kregen over het hele veld. De laatste 10 minuten van de eerste helft merkte je dat wij sterker werden en net voor dat we gingen rusten wordt er goed druk gezet, waardoor we op 2-0 kwamen.

De tweede helft was een stuk beter dan de eerste helft. We waren veel beter in de duels en we lieten ze niet meer makkelijk voetballen. We maakten steeds betere keuzes en ook de uitvoering ging naar een hoger niveau. Dit resulteerde in een aantal mogelijkheden waarvan er een schot op de lat viel. Venray kwam er één keer gevaarlijk uit waarbij onze keeper al gepasseerd was, gelukkig voor ons speelden zij dit heel slecht uit. Doordat Venray moest komen kregen wij steeds meer ruimte waardoor we ook steeds meer mogelijkheden kregen om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Venray probeerde nog een doelpunt te forceren, maar de organisatie stond als een huis en we bleven keihard voor elkaar werken zodat we niet meer in de problemen kwamen. Ver in de tweede helft maakten we twee goed uitgespeelde doelpunten, waardoor de eindstand 4-0 werd!