28 december 2013  Beste leden, vrijwilligers en sponsoren

Geplaatst op 28 december 2013 • 14:49 • ClubnieuwsSeniorenJuniorenPupillenDames

75 jaar oud en nog steeds springlevend………
Aan het einde van het jaar is het gebruikelijk om even stil te staan bij wat er het afgelopen jaar heeft plaats gevonden en om vooruit te kijken wat er komen gaat. 2013 was wederom een geslaagd jaar voor Blauw Geel. Voor veel Veghelaren blijft Blauw Geel een belangrijke rol vervullen. Of het nu wel of geen crisis is of we nu wel of niet het economisch dieptepunt hebben bereikt, voetbal is en blijft de belangrijkste hobby. Voetbal brengt mensen samen en zorgt voor de oh zo belangrijke afleiding. De maatschappelijke rol die we vervullen mag dan ook niet worden onderschat. 

Het afgelopen jaar hebben we wederom veel mensen mogen ontvangen op ons sportpark. Met name de zaterdagen waren erg druk. Veel kinderen, trainers, leiders, assistenten, scheidsrechters, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s zijn druk in de weer geweest om te genieten van voetbal. Gelukkig zijn er ook veel momenten geweest waarbij er wat gevierd kon worden. Periodes die werden gewonnen, bekers die zijn binnengesleept, kampioenschappen die zijn behaald. Ondanks de slechte start van ons Vaandelteam hebben ze zich toch weten te knokken naar een 5e plaats. Voor de 2e keer op rij in het linker rijtje! Dit resultaat heeft er toe geleid dat zowel onze trainer, Francois Gesthuizen als onze “eigen” spits Alexander Mols, de stap hebben mogen maken naar het betaalde voetbal. Een prestatie waar we als amateurvereniging heel erg trots op mogen zijn. Enne….. met die nieuwe trainers Erwin en Lodewijk….. zit het wel goed. De eerste periode van dit seizoen is al op zak en geeft recht op een plek in de nacompetitie. We zijn zelfs voor het eerst in ons bestaan herfstkampioen!

Onze “beloften” hebben het afgelopen jaar wederom in de top meegedraaid. Het lijkt erop dat ze steeds harder op de deur bij 1 aan het kloppen zijn! Mooi om te zien dat eigen talent doorstroomt. Niet alleen het Vaandelteam staat op dit moment op kop, ook BG 2 heeft na 12 wedstrijden het minste aantal verliespunten en een periodetitel op zak. Deze resultaten gaan niet onopgemerkt voorbij. Blauw Geel leeft in Veghel en dat komt tot uiting in het stijgende aantal leden. Na de open dagen hebben 70 aanstormende talenten zich aangemeld en hebben we meer dan 1600 leden!

Onze jeugdafdeling is groot en af en toe lijkt het wel een bedrijf op zaterdag. Onder de bezielende leiding van de gehele jeugdafdeling genieten elke zaterdag veel kinderen en supporters van het voetbalspel. Dit vereist een goede voorbereiding en veel inzet van vrijwilligers. Veel complimenten heb ik het afgelopen jaar hierover in ontvangst mogen nemen maar behoren eigenlijk niet toe aan mij maar aan alle vrijwilligers die zich voor onze vereniging inzetten. Al deze complimenten wil ik bij deze delen met al onze vrijwilligers en tegelijkertijd wil ik iedereen bedanken voor de inzet in het afgelopen jaar. 

Wat heeft er nog meer plaatsgevonden….?

Nadat het seizoen was afgelopen, heeft onze hoofdsponsor voor het eerst een groots voetbaltoernooi gehouden bij ons cluppie. Dit was dermate succesvol dat de datum voor komend jaar al is vastgelegd. Ook hier complimenten voor onze mensen die dit mede mogelijk hebben gemaakt. 

75 jaar_Blauw Geel'38

En dan nog ons 75 jarig jubileum! Wat is er genoten in dit weekeinde.

Tal van hoogtepunten waren er voor ons allemaal…..met de jeugd Veghel in trekken en het straatvoetbal nieuw leven inblazen en met een andere jeugdgroep lekker uit de band springen aan de Noordkade. Maar ook de voetbalwedstrijd tussen prominente Veghelaren en prominente blauwgelers, een fantastische business clubavond en een feestavond die klonk als een klok met een afsluitende familie feestdag op de zondag. Met z’n allen hebben we ervan genoten….tot in de kleine uurtjes!
Mede namens mijn mede bestuurders wens ik jullie gezellige en vrolijke kerstdagen met familie en vrienden toe en een sportief, gelukkig maar bovenal, gezond 2014 voor jullie en al jullie dierbaren. 

Frank Pulles

Voorzitter sv Blauw Geel’38/Jumbo

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2013  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO