23 april 2012  BC-Leden maken de Olympische droom van de G-teams waar!

Geplaatst op 23 april 2012 • 21:58 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDamesBusiness Club

In aanloop naar de Special Olympics in Den Bosch op 1, 2 en 3 juni werden in oktober  2011 de Pre-Olympics gehouden.  De beide G-teams, jeugd en senioren van Blauw Geel’38, namen deel in de sector voetbalteams met een verstandelijke beperking! Op deze goed georganiseerde dag werden de poule indelingengemaakt op de diverse niveaus. De G-teams maakten een goede indruk en beleefde deze dag met het motto: MEEDOEN IS BELANGRIJKER ALS WINNEN, hoewel men de prestatiedrang niet moet onderschatten.

Voor informatie over de spelen: http://specialolympics.nl/

Door het project van “Special Heroes” op de Franciscusschool in Veghel, gegeven door een vrijwilliger van Blauw Geel’38, had  als resultaat een jeugdteam voor  Blauw Geel’38. Het team wordt begeleid door Jan van Houtum en Jose Benning. In het seizoen 2011- 2012 neemt het jeugdteam deel aan een competitie in Zuid II. Het seniorenteam onder leiding van Laura Franssen en Clemens Timmermans leveren  een prima prestatie door mogelijk dit seizoen kampioen te worden in de hoogste afdeling van Zuid II.

In 2003 werd Blauw Geel’38 door MEE benaderd om kinderen met een verstandelijke beperking in Veghel en omgeving de mogelijkheid te bieden lid te worden van de vereniging. De G -afdeling was geboren en werd geïntegreerd in de vereniging. Met vele kinderen uit Volkel, Erp, Schijndel, Loosbroek en Veghel werd met de ouders veel plezier beleefd. De trainingen die op woensdagmiddag plaatsvonden waren een prima invulling voor deze kinderen, die vriendschappen sloten voor het leven. In 2000 werd Blauw Geel’38 benaderd om voetbalvereniging Schijndel te assisteren met de oprichting van een G-team. Het team van Schijndel werd gevormd met 5 spelers van Blauwgeel, die woonachtig waren in Schijndel. Ondanks het gemis van deze spelers werden het team in korte tijd aangevuld met nieuwe spelers.

Deelname aan de Nationale Spelen 2012 in Den Bosch zijn kosten aan verbonden. Als coördinator van de G-afdeling onze Sponsor VETIPAK aangesproken, maar zij reageren volledig terecht dat zij met de huidige sponsoring al een mooi steentje bijdragen en dat doen zij met veel plezier. (Beide G-teams in september 2011 een nieuw tenue). Met respect naar onze sponsor zijn wij dankbaar voor bovenstaande sponsoring! Om sponsoring  voor de Special Olympics toch mogelijk te maken , is de voorzitter Frank Pulles aangesproken om in de HB vergadering Rob Wagemakers (Commerciële Zaken) te benaderen. Het voorstel is door Rob Wagemakers voorgelegd aan de BC Leden. Met grote vreugde vernam de G-afdeling dat de bijdrage aan de Special Olympics door de BC leden werd toegekend. Deze sponsoring stelt de beide teams met een verstandelijke beperking in staat deel te nemen op 1, 2 en 3 juni in Den Bosch.

Via sport wil Special Olympics de persoonlijke ontwikkeling van mensen met een verstandelijke handicap stimuleren, het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van mensen vergroten en bijdragen aan een positieve beeldvorming. Met deze voorgaande woorden wil de G-afdeling de BC Leden hartelijk danken en hopen dat U tijd kunt vinden om de G-teams in Den Bosch te volgen.

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2012  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO