27 mei 2013  B1 kan trots zijn na winst in Hitchcock thriller

Geplaatst op 27 mei 2013 • 20:44 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

In Nistelrode op het werkelijk prachtige sportcomplex van Prinses Irene speelde B1 afgelopen zaterdag de finale van de nacompetitie in de Hoofdklasse tegen DAW uit Schaijk. Het was hartverwarmend om te zien dat zovele Veghelse supporters aanwezig waren om onze ploeg te steunen. 250 toeschouwers bij een duel tussen B teams zie je zelden. B1 had deze finale bereikt nadat de ploeg vanaf januari onder leiding kwam te staan van Peter Bijvelds, John van de Donk, Rini van Zutven en Coen van Zutven. E werd gestart met een forse inhaalrace die eindigde met behoorlijk veel punten op een 10e plaats, gelijk met DAW. B1 startte sterk en de eerste 25 minuten waren geheel voor de Veghelnaren. Dat resulteerde uiteindelijk niet in grote kansen. Uitblinker Luc van den Heuvel raakte wel de onderkant van de lat met een afstandschot. De eerst de beste echte aanval van de mannen uit Schaijk betekende direct een doelpunt. Vanaf dat moment ontspon zich een duel waarbij het volkomen gelijkwaardig was. Dan weer DAW bovenliggend, dan weer Blauw Geel. Alles hing continu aan een zijden draadje waarbij zowel de gelijkmaker als de 0-2 redelijk dichtbij lagen. Vier minuten voor het einde van de wedstrijd maakte invaller Sander Pittens met een gecontroleerde halfvolley de verdiende en late 1-1. In de verlenging waren de mannen uit Schaijk wat beter zonder veel kansen te creëren. Bij een vrije trap ontsnapten we aan de 1-2. Die 1-2 viel echter wel. Twee minuten en twintig seconden voor het verstrijken van de tweede en laatste verlenging leek voor ons het doek dan toch te vallen! 25 seconden later was het echter alweer 2-2. Milan en Mo wervelden door de DAW verdediging en Mo scoorde op schitterende wijze. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Nadat we de eerste penalty misten pakte de weergaloze Hristo direct de strafschop van DAW. De vierde strafschop van DAW ging redelijk ver over het doel van Hristo. Mo kon en mocht het afmaken met de vijfde en laatste strafschop. Hij schoot onberispelijk binnen. Blauw Geel kon en mocht enorm blij en trots zijn!