11 februari 2019  HELAAS BLIJFT VOLLE WINST OPNIEUW UIT!

Geplaatst op 11 februari 2019 • 11:58 • NieuwsClubnieuws

HELAAS BLIJFT VOLLE WINST OPNIEUW UIT!

Punt verlies in extremis

Angstgegner Dongen stond op het programma in alweer speelronde 21 . Beide ploegen hangend in de middenmoot zijn beide wel toe aan 3 punten. Dongen heeft namelijk al 4 wedstrijden op rij verloren. Plus Blauw Geel wint bijna nooit van Dongen. De laatste keer scoorde Wesley Meeuwsen 2 keer en 1 keer Nicky Scheepers. Zelf is Blauw Geel in een wisselvallige flow. Sinds Dongens laatste overwinning (16 december) speelde Blauw Geel 2 keer gelijk, verloor het 2 keer en won het 1 keer. Belangrijk potje dus tegen de Dongense formatie.

Door: Freek Laurijssen

Zonder Desley Schilders en Tom Beissel in de verdediging wel een uitdaging aangezien je sowieso moet schuiven. Niels van Casteren koos voor Martijn van Kessel. Hierdoor schoof Mustafa Guler een linie terug en vormde hij het centrale duo met Tim Rerimassi. De wedstrijd begon al gelijk met een hele kleine mogelijkheid voor Dongen. Een voorzet vanaf rechts vond geen Dongense voet en werd uiteindelijk een achterbal. Niet heel veel later kreeg Polman de eerste echte grote kans. Hij kapte de keeper uit en kon uithalen. Helaas voor Polman kon Dongen de bal voor de doellijn keren. Blauw Geel nam het initiatief over van Dongen wat zij hadden in de eerste fase van de wedstrijd. Sander Egmond en Hellstern konden vanaf rechts niet de juiste spelers vinden. Rond de 24e minuut kon Polman schieten vanuit een lastige positie op het veld. De keeper van Dongen kon deze makkelijk oppakken. Dongen kreeg daarna weer wat gevaarlijke mogelijkheden. Een voorzet werd door Guler verwerkt tot corner waar tot twee maal toe niks uit kwam. Uiteindelijk kwam Dongen nog met een gevaarlijk schot maar dat was geen probleem voor doelman Zaari. Blauw Geel greep het initiatief terug en drong aan. Dobbelsteen kon een afgeslagen voorzet op doel schieten. Deze raakte de paal en zo werd het geen doelpunt. De laatste kans van de eerste helft was voor Blauw Geel. Hellstern kon uit een corner koppen, maar deze bal werd van de lijn gehaald. Een scrimmage leverde niks op.

Een best goede eerste helft gezien, maar nog geen doelpunten. De grootste kansen waren voor Blauw Geel en zo hield de uitploeg het ook aardig vol. In de tweede helft dus op zoek naar een doelpunt. En die kwam snel. Polman werd diep gestuurd en zoals een echte spits het betaamt werkte hij deze prima af. 1-0 voor en onverdiend was het zeker niet. Iets later kon Blauw Geel zelfs de voorsprong uitbouwen. Hellstern had een goede actie op de achterlijn en kon laag voorgeven. Geen Blauw Geel been op het laatst en daarom was een goede kans weer weg. Dongen begon met aandringen want nog een verlies was niet gewenst voor de thuisploeg. Via voorzetten probeerden ze steeds gevaarlijk worden. Maar voor vele van deze voorzetten kon Zaari ingrijpen voor deze echt gevaarlijk werd. In een tussenvlaag kon Blauw Geel weer gevaarlijk worden. Eerst via een grote kans via Polman, waar oud Blauw Geler Giovanni Henskens hem kon afstoppen. Uit 3 corners achter elkaar kon Blauw Geel geen echt gevaarlijk schot creëren. Dongen werd weer even de initiatiefnemer maar kon geen kans creëren. Aan de andere kant ineens wel een gevaarlijke kans. Dobbelsteen kon de bal oppikken in het strafschotgebied en had de tijd om de lange hoek te schieten. De keeper kon er niet bij en zo stond het plots 0-2. Dongen probeerde aan te dringen maar tot grote kansen kwam het niet. Het Dongense publiek zette al aanstalten om naar huis te gaan en dropen al langzaam af. Dat bleek voor deze supporters geen juiste beslissing. In de 88e minuut kon Dongen nog scoren waardoor de spanning weer helemaal terug kwam. Uiteindelijk kreeg Dongen nog een corner en de keeper van Dongen ging me naar voren. Juist de keeper kon zijn hoofd tegen de bal zetten en hierdoor bolde het net achter Zaari. 2-2 was uiteindelijk ook de eindstand.

Zeer jammer. Zeer zuur. Het zat er in na een aantal jaren maar Blauw Geel bleef niet scherp genoeg waardoor er uiteindelijk geen 3 punten zijn gepakt maar slechts 1. Dit scheelt zeker twee plekken op de ranglijst waar we nu 11e staan.

Volgende week komt OFC op bezoek om 14:30 op het Prins Willem Alexander Sportpark. De ploeg uit Oostzaan bezet een 4e plek bovenin. Op deze zondag werd door de Noord-Hollanders een sterke 4-0 winst geboekt. Blauw Geel lijkt dus gewaarschuwd!