25 maart 2019  HARD GEKNOKT VOOR ZWAARBEVOCHTEN PUNT

Geplaatst op 25 maart 2019 • 8:00 • NieuwsClubnieuws

Zondag 24 maart, een zonovergoten sportpark De Vlotter in Heemskerk, het decor voor de wedstrijd tussen ADO’20 en Blauw Geel’38. Vorig seizoen leed Blauw Geel hier een kansloze nederlaag maar kon het die hebben, nu moet een nederlaag voorkomen worden en eigenlijk wil men met winst terug de bus in naar Veghel. Eerder dit seizoen verloor men in eigenhuis van ADO´20 na een snelle achterstand en twee doelpunten in kort tijdsbestek. Het werd 1-2. Vorig weekend speelde de Heemskerkers met 1-1- gelijk bij Quick in Den Haag en bezet men de 6e plaats op de ranglijst. Blauw Geel won het duel uit de onderste regionen in eigen huis werd Quick’20 verslagen met 3-0. Plaats 14 als gevolg en dat is nu net de plaats die men minimaal op het einde van de rit wil bezetten. Zover is het nog niet nog negen zware duels te gaan waarvan vandaag dus de eerste…..

Trainer Niels v Casteren stuurde een vrij voorspelbaar team de kunstgrasmat op. Rick Polman had zijn schorsing erop zitten maar begon gewoon op de bank, Desley Schilders, Mark Dobbelsteen en Tom Beissel werden gemist door blessures. Wederom een basisplaats voor youngster Martijn van Kessel op het middenveld.

Na een minuut stilte a.g.v. het gebeuren in Utrecht afgelopen week mocht Blauw Geel de aftrap verrichten van scheidsrechter Gansner. Maar na de aftrap was het eigenlijk ADO’20 wat de klok sloeg. Al in de 3e minuut was er daar een gevaarlijke voorzet vanaf de flank en uit die voorzet was een vrije schietkans te zien maar niet heel had en dusdanig van richting veranderd dat Brahim Zaari de bal gemakkelijk kon pakken. ADO’20 bracht constant snelheid in het spel zo ook in de 7e minuut als het een vrije trap krijgt en Blauw Geel spelers daar veel te laat op reageren met het innemen van hun posities. Een voorzet op maat volgt en Sead Mazreku kan alleen voor Brahim Zaari in schieten. Brahum Zaari wint en hij voorkomt een achterstand. Vier minuten later moet ook hij capituleren als diezelfde Sead Mazreku met een weergaloze actie binnen de zestienmeter vlak voor de achterlijn zowel Edwin Huibers als Mustafa Guler het bos in stuurt en ook Brahum Zaari met een subtiele beweging tot een keuze dwingt waardoor hij de bal bij de eerste paal kan binnen schuiven:1-0. Blauw Geel had tot dan toe nog niets aanvallends kunnen uitrichten en werd constant over de flanken overlopen met snel aanvalsspel van de gastheren. In de 16e minuut dan een eerste goede aanval met een geweldige pass, halve omhaal, van Hidde van Dijk door het hart van de ADO defensie op Tim Rerimassie. Hij komt hierdoor oog in oog met de ADO doelman en rond beheerst buitenkantje voet af: 1-1. Het is de 18e minuut als ADO aan de grond lijkt genageld want in die minuut komt Blauw Geel op 1-2. Sander Egmond is ditmaal de aangever voor Tim Rerimassie die een gaatje in de defensie benut en de bal rakelings langs de binnenkant van de paal in het net schiet:1-2. Verbijstering en ontluistering bij de thuisclub. Twee minuten later wederom een snelle aanval van de gastheren met een pass door het hart van de Blauw Geel defensie die niet goed stond. De ADO speler leek vanuit buitenspel positie te vertrekken maar mocht door. Sjaak Egmond gaat in de achtervolging maar houd zijn tegenstander te lang vast alvorens hij loslaat, Brahim Zaari was uitgekomen en samen voorkomen ze een doelpunt. Scheidsrechter Gansner paste eerst de voordeelregel nog toe maar besloot na het schot alsnog tot een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en een rode kaart voor Sjaak Egmond waarschijnlijk omdat hij een vrije schoringskans onreglementair verhinderde. De vrije trap leverde ADO niets op maar Blauw Geel moet nu nog 70 minuten met een man minder een voorsprong verdedigen. Tim Rerimassie verhuist nu naar de back positie en Blauw Geel gaat logischerwijs compacter spelen. In de 23e minuut weer een hele snelle ADO aanval over de flank, Blauw Geel had daar heel wat mee te stellen met de snelle aanvallen en leek keer op keer verrast, nu ging de inzet net naast. Een minuutje later een vrije trap voor ADO en aanvoerder Donny Rijnink kopt snoeihard op doel waarbij Brahim Zaari knap keert. Het vlagsignaal voor buitenspel had overigens een doelpunt doen afkeuren. Het veldspel is nu wat evenrediger verdeeld. In de 34e minuut weer een gevaarlijke aanval van ADO´20 als Sam Nijman quasi vanaf eigen helft door kan soleren tot in het strafschopgebied. Gelukkig schiet hij hoog over het Veghelse doel. In de 43e minuut een ADO corner die gevaarlijk is en na een overtreding van Tim Rerimassie volgt nog een vrije trap maar die is dan geen probleem voor Brahim Zaari. De rust volgt kort daarop met een 1-2 stand.

Trainer Raymond Bronkhorst vond na de rode kaart al dat ADO het tempo omhoog moest gooien en hij zal in de rust daar zeker op hebben aangedrongen bij zijn team. Eenrichtingsverkeer was dus te verwachten met een constante belegering van het Veghelse doel. In de 49e minuut een ADO’20 vrije trap die door Mustafa Guler wordt verdedigd en volgens alles en iedereen van ADO middels hands. Daar was echter geen sprake van en scheidsrechter Gansner laat dan ook terecht doorspelen i.p.v. een penalty te geven. In de 51e minuut een prima uitbraak van Blauw Geel als Martijn van Kessel goed uitverdedigd, Sander Egmond de bal kan oppikken en een een-twee aan gaat met Joey Hellstern. De inzet van Sander wordt echter tot corner verdedigd. Blauw Geel staat dan wel constant onder druk, het tempo en de precisie van ADO’20 is niet goed en grote kansen komen er dan ook vooralsnog niet. In de 68e minuut weer een dreigende Blauw Geel counter. Mustafa Guler heeft de bal uitverdedigd en Danny Verbakel kan de bal bij de zijlijn oppikken. Na een goede actie zet hij de bal voor naar de andere flank op Joey Hellstern. Helaas raakt Joey de bal niet heel lekker en gaat hij recht op de doelman af. Vanaf de 75e minuut gaat de druk omhoog ook omdat bij Blauw Geel de energie afneemt, ook niet gek al zolang met een man minder. In de 76e minuut een goede afstandspoging van Raymond de Waard. Het thuispubliek ziet de bal al in de kruising vliegen maar rekende niet met de goede zweef van Brahim Zaari zodat slechts een corner rest. Die levert niets op voor ADO’20. In de 81e minuut valt dan toch de gelijkmaker. Nadat Brahim Zaari het thuispubliek al weer de haren uit het hoofd heeft laten trekken vanwege een geweldige redding is het Jesper de Vre die de rebound bij de tweede paal binnen schiet: 2-2. Nu ruiken de gastheren bloed en lijkt Blauw Geel alsnog te moeten zwichten mede ook omdat pijp bijna leeg is bij de spelers. In de 82e minuut: Brahim Zaari, hij is de sta-in-de-weg bij een 100% kans. Zes minuten later: Brahim Zaari, de held van Blauw Geel en alles en iedereen van ADO’20 tot wanhoop drijvend want ook met deze redding toont hij zijn klasse. Na de terug komende bal in het veld veel gegil van de thuisclub en aanhang voor een penalty maar Erik van Loon speelde zuiver de bal en scheidsrechter Gansner had dat ook prima gezien. De 89e minuut schiet Nigel Daniels van afstand en gaat de bal rakelings voorbij de kruising. De 90e minuut een Blauw Geel counter waarbij Joey Hellstern sterk door gaat en voorzet bij de tweede paal maar helaas raakt Rick Polman de bal niet goed en deze gaat naast het doel. De blessuretijd is inmiddels aangebroken en wederom: Brahim Zaari!!! die van zich doet spreken. Wederom een 100% kans die hij keert en daarmee een punt weet te redden voor Blauw Geel.
Kort daarna volgt het eindsignaal. Je weet nooit hoe het had gelopen als Sjaak Egmond zijn tegenstander niet goed had gehinderd en ADO ’20 misschien had gescoord maar de twee ploegen wel 11 tegen 11 hadden kunnen vervolgen.

Feit is dat Blauw Geel kei hard geknokt, gewerkt en gesleurd heeft en mede daarom een zwaarbevochten punt heeft over gehouden aan dit duel. Alle lof voor de instelling en ja tel daarbij op een (bijna) onverslaanbare doelman en het punt is verklaard. Op basis van het aantal kansen, 100% kansen, had winst voor de thuisploeg moeten zijn ook dat is duidelijk maar ja je krijgt niet altijd wat je misschien verdiend en op basis van de energieke strijdlust van 10 Blauw Gelers is dat ene punt ook verdiend. Absoluut Klasse mannen, Met als ultieme uitblinker Brahim Zaari zonder de overige spelers te kort te doen. Trek deze lijn door qua inzet, werk en vechtlust en lijfsbehoud zonder nacompetitie is gewoon mogelijk.

Volgende week weer een thuiswedstrijd en wel tegen de bewoners uit de Bosje van Pex in Den Haag: Quick. Zij speelde dit weekend de derby tegen medebewoner en naaste buurman uit de Bosjes van Pex HBS. Quick won slechts met 2-3. De ploeg is inmiddels ne een slechte start opgeklommen naar een achtste plaats met 36 punten uit 23 wedstrijden. Blauw Geel heeft “slechts” 31 punten waar het al 26 wedstrijden voor nodig had. Winst in eigen huis is dus weer “gewoon” een must. Eerder dit seizoen verloor Blauw Geel met 3-1 in de Hofstad en ook daarom al zal men willen winnen van Quick.
Kortom genoeg ingrediënten voor een boeiend duel op het Prins Willem Alexander Sportpark!!!

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Sjaak Egmond, Erik van Loon, Mustafa Guler, Edwin Huibers,
Middenveld: Hidde van Dijk, Tim Rerimasie, Martijn van Kessel,
Voorhoede: Sander Egmond (90e min. Yevghenny Marcelli), Koen van der Zanden (47e min. Joey Hellstern), Danny Verbakel (84e min. Rick Polman),
Scheidsrechter: Dhr. R. Gansner
Ass. Scheidsrechters: Dhr. A. Vuvu en Dhr. B. Persoon
Kaarten: Geel:
A.D.O.’20: 57e min. Donny Rijnink