7 juni 2022  Gelijkspel in Watergraafsmeer

Geplaatst op 7 juni 2022 • 8:05 • NieuwsClubnieuws

Gelijkspel in Watergraafsmeer

Na een 2-0 verlies thuis tegen Dongen stond de laatste wedstrijd van de Derde Divisie Zondag op het programma voor Blauw Geel. Waar de aandacht vooral uit ging naar de titelstrijd, moesten wij ook nog voetballen. Ging het ergens over? Ja in theorie wel. Blauw Geel kon met gunstige uitslagen de 3e periode pakken, maar dan moest het zelf 15 keer scoren. Minstens. JOS kon zich officieel veilig spelen. Dan moest de Veghelse ploeg ook 15 keer scoren. Zeer kleine kans dus we rekenen een pot waar nergens meer wat op het programma stond.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard Beekmans

In een regenachtig Amsterdam kwam er wel een aardig potje. Het eerste schotje kwam via Lars Loermans. Zijn schot ging ruim over. Ymanuel Hurkmans kreeg iets later een grote kans. Zijn schot ging naast, wat zonde was, want dat was een goede kans. JOS deed echter wat terug maar hun eerste schot ging over. Toch was het de club waar Rinus Michels zijn carrière startte die de score opende. Migiel Zeller maakte een fout achterin en Revellinio Slijters opende de score. Blauw Geel moest in de achtervolging. Wat later was het een schot van JOS die over ging. Ondertussen kregen de Veghelaren ook een kans, maar daar kwam slechts een corner uit. Toch kwam Blauw Geel weer gelijk. Routenier Danny Verbakel kon een voorzet van Jay van Boxtel binnen tikken. De stoppende aanvaller was dus toch nog een keer trefzeker voor de Veghelaren. Blauw Geel drong aan, en kon nog gevaarlijk worden. Van Boxtel was eerst gevaarlijk, maar daar werd voor afgefloten. Later kon Robin Voets gevaarlijk koppen maar deze ging naast. Hurkmans stond er wel achter en hij leek een betere kans te hebben maar dat werd over het hoofd gezien.

In de 2e helft ging Blauw Geel feller van slag. Lars Loermans kon opstomen en schieten van afstand maar dit schot ging over. Uiteindelijk toch de voorsprong. Uit een corner kopte Voets naar Tom Dekkers. Hij kopte op goal en deze vloog er in. Een voorsprong in Amsterdam en dat was wel lekker. JOS kon niet veel later schieten maar deze ging over. Voets kreeg weer een grote kans na een voorzet, maar deze ging hoog over. Uiteindelijk Bosch ook nog die de ruimte had maar ook overschoot. Blauw Geel drukte door en werd gevaarlijker. Koen van der Zanden kon een bal van Verbakel moeilijk verwerken en deze ging dus naast. JOS kreeg ook kansen, maar Van Boxtel lette goed op en kon de aanval stoppen. JOS werd gevaarlijker en zette ook druk. Vlak voor tijd was het uiteindelijk raak voor de Amsterdammers. Anthony Albert kon raak schieten uit een aanval. Veel kon Blauw Geel daarna zelf niet meer doen en JOS werd wel wat gevaarlijk, maar dat was het ook wel voor de wedstrijd.

Dat was het dan. Seizoen 2021/2022. We konden weer eens een seizoen vol maken, na 2 seizoenen eerder stopgezet te hebben. Dat is ook wel fijn, ondanks dat de laatste weken intensief waren. We hebben een prima seizoen gehad. Misschien hadden we hoger mogen eindigen, maar we waren vrij snel veilig ondanks dat dat soms niet zo voelde.

Vanaf deze plek willen we OFC feliciteren met het kampioenschap en veel succes wensen in de Tweede Divisie. Westlandia (vooral) en Hollandia willen we bedanken voor de onderlinge wedstrijden en we hopen jullie snel weer terug te zien. Als laatste willen we nog via deze weg iedereen bedanken die Blauw Geel op wat voor manier dan ook gevolgd hebben. Dank voor alle steun dit seizoen en we hopen jullie komend seizoen weer te zien.

Blauw Geel’38/JUMBO: J. v Zutphen; J. v Boxtel, T. Dekkers (’79. H. vd Nieuwenhof), M. Zeller, S. Egmond (’79. B. Besems); R. Voets (’60. M. Haeve), W. Op den Camp, Y. Hurkmans; T. Bosch (60. K. vd Zanden), D. Verbakel (’79. A. Elbarki), L. Loermans.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO