24 maart 2022  GELIJKSPEL IN GORINCHEM, REEKS NEDERLAGEN GESTOPT

Geplaatst op 24 maart 2022 • 11:31 • NieuwsClubnieuws

GELIJKSPEL IN GORINCHEM, REEKS NEDERLAGEN GESTOPT

gvv Unitas  —   sv Blauw Geel’ 38/JUMBO (0-0)  0-0. Midweeks programma vandaag op woensdag 23 maart. Een uitwedstrijd in Gorinchem bij gvv Unitas. Eerder dit seizoen wist Blauw Geel  in eigen huis met 2-1 te winnen van de Rood broeken. Daarna kwam de Gorkumse ploeg op stoom tot aan de winterstop. Na de winterstop kwam men echter nog slechts 1 keer tot winst thuis tegen DEM en een gelijkspel thuis tegen Groene Ster. Het was beter dan Blauw Geel, want dat kwam na de winterstop niet verder dan slechts een gelijkspel, ook thuis tegen Groene Ster. Na vier nederlagen op een rij voor Blauw Geel, afgelopen zondag verlies met 2-1 bij ADO’20 en Unitas dat er inmiddels twee op een rij leed, afgelopen zondag in eigenhuis met 1-4 van UNA, was de noodzaak om een positief resultaat te boeken voor beide ploegen groot. De laatste ontmoeting op sportpark Molenvliet verloor Blauw geel na een 0-1 ruststand met 4-1….  Trainer Niels v Casteren moest weer eens goed puzzelen. Robin Voets, Vince Duits, Koen van der Zanden en Hadi Barglan waren door blessures niet beschikbaar. Zo kreeg Hugo van den Nieuwenhof een basisplaats ook omdat Lars Loermans niet fit genoeg was om te starten.

Unitas leek meteen de intenties te laten zien want het was binnen een halve minuut al dreigend voor het Veghelse doel. De goede voorzet kon door Jay van Boxtel worden weggekopt. In de 5e minuut krijgt Niels Wouters de bal na een Veghelse vrijetrap maar komt hij niet tot een afronding. Een echte kans in de 17e minuut na een prima Veghelse aanval waarbij de bal uiteindelijke goed wordt terug gelegd op de inkomende Mark Dobbelsteen. Helaas gaat de inzet hoog over het doel van Unitas. Een minuut later moet Aria Hashemi handelend optreden op een inzet van Unitas en hij bokst de bal prima naar de zijkant. Blauw Geel speelt prima en neemt het initiatief meer en meer over. In de 22e minuut weer een vloeiende aanval waarbij uiteindelijk Wouter op den Camp wordt aangespeeld. Helaas gaat zijn inzet naast het doel. Negen minuten later is het die zelfde Wouter op den Camp die het van afstand probeert. Ook nu gaat de inzet naast het doel want helaas staat het vizier weer, of nog steeds, niet scherp. In de 39e minuut krijgt Danny Verbakel weliswaar voorbij de ook uitkomende doelman maar gaat de bal ook net voorbij de verkeerde kant van de paal. Drie minuten later een goede balverovering op eigen helft waarbij Hugo van den Nieuwenhof de bal meegeeft op Niels Wouters. Niels steekt de bal prima op tijd tussen de verdedigers door op de op volle snelheid liggende Ben van den Nieuwenhof. Maar ook Ben heef het vizier niet goed afgesteld want de bal gaat rakelings voorlangs. Een voorsprong was zeker al lang niet meer onverdiend geweest maar staat er niet. Met een beetje pech was men zelfs nog met een achterstand gaan rusten want in blessuretijd van de eerste helft kopt een speler van Unitas de bal goed in de korte hoek maar is Aria Hashemi gelukkig de sta-in-de-weg voor de thuisclub. Blauw Geel liet fris een goed spel zien met de juist mentaliteit en instelling meer kon zich dus (weer) niet zelf belonen.

In de tweede helft gebeurt er eigenlijk relatief weinig in het eerst kwartier. Blauw Geel kreeg na vijf minuten een corner maar die leverde niets op en Unitas kreeg een kopkans in de 54e minuut en die was recht in de handen van Aria Hashemi. In de 60e minuut plaatst de Unitas coach een dubbele wissel. Unitas krijgt vanaf dat moment weer wat meer grip op de wedstrijd. Vanaf de 71e minuut krijgt het dan ook kansen op de voorsprong. Vlak voor het doel wordt in die minuut de bal vlak voor het doel hoog over geschoten. Blauw Geel Zwijnt. Vier minuten later ontsnapt Blauw Geel wederom aan een achterstand. Nu wordt een voorzet vlak voor het doel over de lat gekopt. In de 77e en 79e minuut zien de toeschouwers wederom dreigende aanvallen van de thuisclub waarbij een inzet naast gaat en bij de tweede dreigende aanval Tom Dekkers middel een ultieme sliding ervoor zorgt dat er slechts een corner rest voor Unitas. Trainer Niels van Casteren wisselt in de 82e minuut nog twee spelers waardoor Blauw Geel ook nog wat dreiging kan uitvoeren en het spel weer wat evenwichtiger wordt. Maar voor beide teams komt er geen doelpunt meer op het wedstrijdformulier en eindigt het duel zoals het begon met 0-0.

Blauw Geel speelde zeer zeker geen slechte wedstrijd. De instelling, felheid, gretigheid en werklust, was goed. Hugo van den Nieuwenhof speelde een puike partij op het middenveld dat beter in balans leek samen met Wouter op den Camp en Mark Dobbelsteen. Met name voor de rust was men toch echt de bovenliggende partij. Helaas kan men de kansen die men krijgt wederom weer niet benutten. Het bleef dus 0-0 maar was zeker geen saaie pot om naar te kijken.

Zondag alweer het volgende duel. Een echte zes punten wedstrijd want op bezoek komt vv Hoogland. Eerder dit seizoen werd er bij Hoogland verloren met 2-1. De 13e plaats voor Blauw Geel met uit 20 duels 21 punten en voor de tegenstander de 16e plaats met uit 20 duels 19 punten. Daartussen twee teams met slechts een punt minder dan Blauw Geel maar ook een duel minder gespeeld. Winnen beide hun inhaal duel dan zou Blauw Geel zakken naar de 15e plaats wat op het einde van het seizoen zou betekenen dat men nacompetitie moet gaan spelen voor klasse behoud. Winst aanstaande zondag is dus van cruciaal belang zeker ook om verder afstand te nemen van Hoogland. Verlies kan dodelijk zijn, een gelijkspel schiet men eigenlijk ook niet op en dit gegeven geld voor beide teams…..

Doel:  Aria Hashemi,

Achterhoede:   Sjaak Egmond,  Migiel Zeller,  Tom Dekkers,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Hugo van den Nieuwenhof,  Mark Dobbelsteen, Wouter op den Camp (82e min. Lars Loermans),

Voorhoede:  Danny Verbakel (82e min Bram Besems),  Niels Wouters, Ben van den Nieuwenhof,

Scheidsrechter: Dhr. R. Witlox

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. B. Smets en Dhr. W. Linders Reinshagen

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  geen