6 mei 2018  GEEN PUNTEN MEE VANUIT HEEMSKERK

Geplaatst op 6 mei 2018 • 20:54 • NieuwsClubnieuwsSenioren

A.D.O.’20 — sv Blauw Geel’ 38/JUMBO (3-1) 4-2

GEEN PUNTEN MEE VANUIT HEEMSKERK

Zomers warm en Blauw Geel moest naar Noord Holland op deze zondag 6 mei. In Heemskerk was nummer zes van de ranglijst ADO’20 gastheer voor Blauw Geel. Eerder dit seizoen hadden de Blauw Gelen in eigenhuis de ADO’ers nog met 5-2 verslagen en op de site van de thuisploeg was dan ook te lezen dat voor beide teams geen belangen meer op het spel stonden behalve dan dat de nederlaag in Veghel toch nog wel even recht getrokken mocht worden. Vorig weekend was de ploeg uit Heemskerk met een 1-1 gelijkspel vertrokken uit Haaksbergen daar waar Blauw Geel in eigen huis toch wel enigszins verrassend met liefst 4-1 had gewonnen van het Haagse Quick. Verrassend omdat de selectie toch wel erg was uitgedund door blessures en schorsingen. Trainer Niels v Casteren moest ook voor dit duel weer puzzelen. Desley Schilders is nog steeds geblesseerd, Sten v Vessem was wel weer inzetbaar na een wedstrijd schorsing en ook Erik van Loon had weer geheel meegetraind na zijn afwezigheid a.g.v. zijn beroep en zat op de bank. De achterhoede kende dus geen mutaties op het midden veld begon Joey Hellstern i.p.v. Serkan Ordu.

Blauw Geel knoopte aan bij de prestatie van afgelopen week en begon fris en fel. Het was in de zevende minuut dan ook al raak. Alexander Mols had de bal bezorgd bij de opgekomen Sjaak Egmond. Hij zette de bal voor en het was Danny Verbakel die de bal in tikte: 0-1. Blauw Geel ging door ondanks wat speldenprikken van de gastheren. In de 14e minuut kon Yoeri Vissers opstomen en kreeg alle vrijheid voor een voorzet. Helaas was zijn voorzet niet te best en de doelman kon de bal gemakkelijk oprapen. In de tegenaanval levert ADO een identieke situatie af. Twee minuten later probeert ADO het van afstand maar ook die inzet gaat ver naast het doel bij Brahim Zaari. In de 20e minuut gaat Martijn van Loon opzichtig in de fout daar waar hij de bal gewoon een peer had kunnen/moeten geven. Een ADO speler kan die bal dus in zijn bezit krijgen en nadat Brahim Zaari in eerste instantie lijkt te redden tast hij klaarblijkelijk bij de rebound mis en vloert hij in de ogen van de scheidsrechter een overtreding. Scheidsrechter te Hennepe stond er boven op en fluit voor een penalty, een gele kaart is voor Barhim Zaari, zijn vijfde en dat betekent een schorsing. Jesper de Vre schiet de bal feilloos binnen: 1-1. Direct vanaf de aftrap een prima aanval van Blauw Geel waarbij Alexander Mols de bal steekt op Emiel vd Sanden. Hij komt oog in oog met de ADO doelman maar ziet zijn inzet via de vingertoppen rakelings via de verkeerde kant van de paal over de lijn gaan. Dit had zomaar weer een voorsprong kunnen zijn. Een drinkpauze volgt in de 22e minuut en die doet de Blauw Gelen geen goed. ADO neemt nu het initiatief en in de 25e minuut gaat een inzet nog vrij ver voorlangs bij Brahim Zaari. In de 29e minuut lijkt een ADO aanval succesvol te worden afgeslagen. Cani Yilmaz komt echter in balbezit en met een fenomenaal afstandsschot, de bal wordt mede door de wind gedagen, passeert hij Brahim Zaari: 2-1. Vier minuten later gaat en afstandsschot over het doel bij Brahim Zaari. Het is de 42e minuut als er achterin bij Blauw Geel te veel ruimte wordt gegeven aan de tegenstanders. Het is Jordi Wigman die met een (halve) omhaal de bal in het doel weet te werken: 3-1. Dit zal ook de ruststand worden.

Blauw Geel wenst zich per definitie niet bij een nederlaag neer te willen leggen en komt fel uit de rust. We zijn een minuutje onderweg als Alexander Mols in balbezit komt op de flank en kan opstomen naar het doel. De terug gesnelde verdedigers kunnen hem voldoende hinderen zodat afronding te slap is en de ADO doelman de bal kan pakken. In de 47e minuut gaat een aanval via Joey Hellstern naar Sjaak Egmond. De inzet van Sjaak gaat via een verdediger in het zijnet. In de 51e minuut is het wederom Joey Hellstern die een belangrijk aandeel heeft in een aanval. Hij heeft een prima individuele actie in huis waarna hij de bal terug legt op de geheel vrijstaande Alexander Mols. Helaas voor hem en Blauw Geel schiet hij de bal over het doel. Van ADO tot op dat moment niets verontrustends. In de 60e minuut snijd Danny Verbakel het strafschopgebied binnen en legt de bal terug waarbij heel Blauw Geel appelleert voor een handsbal van een verdediger maar de scheidsrechter laat door spelen. In de 62e minuut is er een heldenrol voor Brahim Zaari als Jesper de Vre een voorzet voor het binnen schieten heeft, de Blauw Geel doelman red dus fantastisch en slechts een corner rest ADO. Twee minuten later beland een inzet van ADO op de lat en de rebound wordt weliswaar ingekopt maar een vlagsignaal van de grensrechter zorgt ervoor dat het feest voor de gastheren niet door gaat. In de 66e minuut stuurt Yoeri Vissers de bal het stafschopgebied in, waarschijnlijk als voorzet maar de ADO doelman moet de bal net onder de lat wegtikken om een doelpunt te voorkomen. Blauw Geel pikt die bal weer op en ditmaal ziet de scheidsrechter wel een handsbal als de bal opnieuw wordt voorgegeven. Joey Hellstern schiet de bal recht door het midden binnen: 3-2. Zit er dan misschien toch nog een puntje in?? In de 69e minuut daarvoor een eerste kansje. Uit de corner kopt Alexander Mols echter helaas rakelings over. Blauw Geel probeert de gasten nu onder druk te houden maar moet alert blijven op de snelle counters. In de 75e minuut is daar zo’n counter maar het is wederom Brahim Zaari die met een geweldige zweefduik de bal geschoten door Jesper de Vre uit de kruising bokst. Het is inmiddels de 89e minuut als Martijn van Loon een voorzet geeft die bij de tweede paal door Erik van Loon prima wordt terug gekopt richting Joey Hellstern. De kopbal van Joey Hellstern is helaas te zacht en recht op de ADO doelman af om hem te passeren. In de tegenaanval is het wederom Barhim Zaari die een ADO aanvaller die alleen op hem afkomt weet af te stoppen. In blessuretijd wordt ook hij dan toch nog een keer geklopt. De bal was naar de flank gegaan en in het hart van de defensie waren zowel Martijn van Loon al Sander Egmond te laat terug zodat de geheel vrijstaande Clive keus de bal voorbij Brahiom Zaari kon werken: 4-2.

ADO wint in eigen huis met 4-2 mede omdat het net iets scherper was dan de Blauw Gelen. Als team heeft Blauw Geel weer keihard gewerkt maar op cruciale momenten werd de scherpte in de afronding gemist. Een leuke wedstrijd, jammer dat er geen puntje mee naar Veghel ging, wat zeker wel tot de mogelijkheden behoorde.

Volgende week speelt Blauw Geel weer in eigen huis. Op bezoek komt dan het Geel/Blauw uit Dongen op bezoek. Vv Dongen staat inmiddels zevende en won dit weekend met liefst 3-0 van rode lantaarndrager De Meern. Het eerste duel voor Blauw Geel in de derde divisie was de uitwedstrijd in Dongen waarbij Blauw Geel na een slechte eerste helft, die met 3-0 werd afgesloten, een erg sterke tweede helft speelde, me terug kwam tot 3-2 en Dongen weldegelijk aan het wankelen maakte maar helaas net niet verder kwam. Het zou dus zomaar eens een mooie wedstrijd kunnen worden in dit Brabants onderonsje waarbij Blauw Geel de punten in eigen huis zal willen houden en gelijk revanche neemt voor die eerder geleden nederlaag.

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Yoeri Vissers (72e min. Edwin Huibers), Martijn van Loon, Sjaak Egmond,
Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler (77e min. Erik van Loon), Joey Hellstern
Voorhoede: Emiel vd Sanden (84e min. Sten v Vessem), Alexander Mols, Danny Verbakel,

Scheidsrechter: Dhr. Te Hennepe
Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. te Lindert en Dhr. Faber
sv Blauw Geel’ 38: 20e min. Brahim Zaari