17 oktober 2021  GEEN BELONING VOOR DE GELEVERDE STRIJD

Geplaatst op 17 oktober 2021 • 18:43 • NieuwsClubnieuws

GEEN BELONING VOOR DE GELEVERDE STRIJD

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  —  O.F.C. (1-1) 2-3. We schrijven alweer zondag de 17e oktober. Prima voetbalweer op deze dag en te gast koploper OFC uit het Noord Hollandse Oostzaan. Twee keer eerder slechts waren de gasten op bezoek. Niet in de laatste twee onvolledige seizoenen maar daarvoor dus. Een nederlaag en een gelijkspel waren toen de resultaten. Afgelopen zondag kwamen de Oostzaners in eigenhuis na een 0-1 ruststand tot een 3-1 winst tegen DEM. Daardoor bleef men drie punten voorsprong behouden op de nummer twee. Blauw Geel leed in Dongen een onnodige 2-1 nederlaag na een 0-1 voorsprong. Erg zuur maar wel een feit. Trainer Niels v Casteren kon besloot om vandaag Niels Wouters weer in de basis te laten starten. Danny Verbakel nam plaats op de bank, verder een ongewijzigd team t.o.v. het duel met vv Dongen.

Het duel kwam wat moeizaam op gang en in de eerste 10 minuten viel eigenlijk niets noemenswaardig te noteren. OFC had in de 3e minuut een corner, Blauw Geel in de 9e minuut een doelpoging van Ben van den Nieuwenhof. Het was wel in de 10e minuut dat Blauw Geel een corner mocht nemen. Ben van den Nieuwenhof draaide de bal richting de tweede paal maar gelukkig voor OFC stond daar een verdediger op de doellijn die kon voorkomen dat de bal ineens in het net zou liggen. Kort daarna een vrije trap en corner voor Blauw Geel maar zonder echt gevaar voor OFC. We zijn inmiddels in de 19e minuut als Blauw Geel weer bouwt aan een aanval. Migiel Zeller is mee opgekomen en speelt de bal met een steekpass op Niels Wouters. Niels komt oog in oog met de OFC doelman en wil de bal in de verre hoek schieten maar de doelman duikt goed en kan een treffer nog voorkomen. De bal komt uit de redding voor de voeten van Koen van der Zanden en hij rond beheerst af: 1-0. De invaller omroeper van vandaag, John Verkuijlen, gaat uit zijn dak als hij het doelpunt mag omroepen. (goed gedaan John!!) Een minuutje later komt wederom Niels Wouters goed door op de flank en geeft hij de bal goed mee aan Ben van den Nieuwenhof. De hoek is wat lastig en Ben’s inzet gaat dan ook in het zijnet. Vanuit diezelfde hoek komt Vince Duits een minuutje later het strafschopgebied binnen en helaas: ook zijn inzet gaat naast. Blauw Geel krijgt toch echt wel kansjes op meer. In de 22e minuut een goede actie van Lars Loermans die vervolgens afgeeft aan Koen van der Zanden maar het vizier staat te hoog afgesteld en de bal gaat over het doel. In de 26e minuut valt uit het niets de gelijkmaker. Aan deze gelijkmaker gaan behoorlijk was missers voor af van zowel verdedigers als onze doelman, zo ongelooflijk knullig. Pupillen zijn er niks bij. Vervolgens kan Niels Springer de bal eenvoudig in het lege doel schieten: 1-1. Het spel golft daarna wat op en neer met nog een enigszins dreigende OFC aanval in de 32e minuut en een  gevaarlijk schot van Genridge Prijor in de 42e minuut wat echter naast gaat. Gevolg van dit alles is een 1-1 ruststand.

Na de thee eigenlijk een zelfde spelbeeld van een misschien iets beter OFC maar een strijdbaar en hardwerkend Blauw Geel. Eerste kansje voor de gasten. In de 48e minuut een inzet in de korte hoek van Gendrige Prijor  maar Emilio Crusat kent geen problemen met dit schot. In de 53e minuut, uit het niets een hernieuwde voorsprong voor Blauw Geel. De manier waarop is geweldig. Het is Niels Wouters die met een fraaie uithaal de OFC doelman het nakijken geeft: 2-1. OFC moet nu weer aan de bak. Maar dat is de mannen van trainer Pieter Mulders wel toevertrouwd. Blauw Geel blijft er rustig onder en gedisciplineerd spelen. Eerste kansje na de voorsprong is dan ook voor de thuisclub. In de 62e minuut wordt Ben van den Nieuwenhof aangespeeld door Koen van der Zanden en hij snijd naar binnen. Helaas gaat de bal net over het doel. In de 63e minuut lijkt de geschiedenis van de de 26e minuut uit de eerste helft zich te herhalen. Wederom een enorm misverstand in de Veghelse defensie en met kunst en vliegwerk en onkunde van OFC blijft ditmaal de gelijkmaker uit. Maar wat een geklungel weer zoals we het deze competitie gelukkig nog niet eerder hadden gezien. Vier minuten later ziet de defensie er weer niet goed uit. Migiel Zeller lijkt in te stappen waardoor zijn tegenstander Niels Springer geheel vrij staat in het hart van de Blauw Geel defensie en zo kan worden aangespeeld, Robin Voets was ook te ver weg om nog iets te kunnen uitrichten. Hij laat deze totale vrijheid niet onbenut en rond beheerst af: 2-2. Alsof Blauw Geel nog niet in de gaten had hoe gevaarlijk deze OFC aanvaller is want in de 69e minuut, slechts twee minuten later, kan Niels Springer weer gevaarlijk worden. Gelukkig gaat zijn inzet nu over het doel. OFC zet nu nog meer aan en in de 71e minuut weten ze gelukkig ook nog geen doel te treffen. Helaas in de 79e minuut wel. Was het doelpunt van Niels Wouters van grote schoonheid, het doelpunt nu van Abdel Malek el Hasnaoui deed daar niet voor onder. Ook nu een geweldig mooi afstandsschot: 2-3. OFC probeert het duel na deze voorsprong professioneel uit te spelen ondanks wat druk nog van Blauw Geel. Blauw Geel komt niet verder dan een doelpoging van Mark Dobbelsteen in de 88e minuut maar de bal gaat ver naast en de vrije trap in blessuretijd van Robin Voets gaat over het doel.

Blauw Geel verliest in eigen huis van koploper OFC. Absoluut geen schande zeker ook oor de manier waarop. Men speelde gedisciplineerd  en was strijdbaar waarbij het ook nog kansen kon creëren. OFC was net iets gehaaider waarbij het kon profiteren van kinderlijke fouten in de Veghelse defensie. Dat is dan misschien een smetje op het spel en het jammerlijke van vandaag. Verder een prima pot voetbal.

Volgende week eigenlijk geen programma maar door het 100 jarig jubileum van HSC’21 in Haaksbergen is het duel HSC’21 – Blauw Geel van 31 oktober naar zondag 24 oktober verplaats. Een lastige klus want de Haaksbergers hebben inmiddels laatste twee duels met grote cijfers gewonnen. Vorige week won men met 4-1 in eigen huis van vv Hoogland, dit weekend weer winst met drie doelpunten verschil en nu werd DEM in Beverwijk  met 0-3 op zij gezet. Het moraal is daar inmiddels stukken beter. Na twee verlies partijen op rij voor Blauw Geel is winst inmiddels weer noodzakelijk.

Doel:  Emilio Crusat,

Achterhoede:   Sjaak Egmond,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Mark Dobbelsteen,  Koen van der Zanden,  Lars Loermans )80e min. Danny Verbakel’,

Voorhoede:  Vince Duits,  Niels Wouters,  Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. L. Tissingh

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. R. van Rijn en Dhr. J. van der Ley

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  56e min. Mark Dobbelsteen, 73e min. Ben van den Nieuwenhof