13 september 2021  FLINKE OORWASSING IN NAALDWIJK

Geplaatst op 13 september 2021 • 5:44 • NieuwsClubnieuws

FLINKE OORWASSING IN NAALDWIJK

rkvv Westlandia  —  sv Blauw Geel’38/JUMBO (0-0) 3-0. Competitieronde 4 deze zondagmiddag de 12e september. Prima voetbalweer op deze dag zo ook in Naaldwijk waar Blauw Geel moest aantreden tegen Westlandia. De Naaldwijkers wonnen vorig weekend met liefst 0-4 in Amersfoort bij vv Hoogland waar vooral Jedsel Markes van zich deed spreken. Blauw Geel wist vorig weekend met een moeizame 2-1 zege de punten in eigen huis te houden tegen gvv Unitas uit Gorinchem. Van de vorige drie ontmoetingen op sportpark De Hoge Bomen kon Blauw Geel er slechts 1 winnen. Dat was de eerste ontmoeting, de twee laatste werden verloren. Geen mooie statistieken dus. Zou daar deze zondag iets aan gedaan kunnen worden? Mark Dobbelsteen was weer fit en kreeg van Trainer Niels v Casteren een basisplaats. Lars Loermans en Wouter op den Camp zaten weer op de wisselbank na blessureleed en Vince Duits en Ymanuel Hurkmans ontbraken dit maal door blessures.

Iets na twee verrichtte Westlandia de aftrap. En bijna moest het vier minuten later weer aftrappen. Een vloeiende Blauw Geel aanval ging richting Westlandia doel. Ben van den Nieuwenhof stoomde op en had een mooie steekpass in huis voor Koen van der Zanden. Helaas strandde de inzet op de voeten van de doelman maar de bal kwam voor een tweede kans recht voor de voeten van Mark Dobbelsteen. Hij haalde ook meteen uit en een  verdediger van Westlandia moest op de doellijn redding brengen. Een prima start dus van de Blauw Gelen maar helaas zonder een doelpunt. Daarna weinig opwindends of het moet de kopbal van Emilio Crusat zijn die door een Westlandia speler kan worden opgepikt en waar Sjaak Egmond de bal kon blokkeren om erger te voorkomen. Een spectaculaire maar misschien ook wel vreemde actie van de doelman die dus zonde consequenties blijft. Blauw Geel had zeker het betere van het spel maar komt zo rond de 20e minuut wat in de verdrukking van een beter in de wedstrijd komende gastheren. Een paar dreigende aanvallen zijn daarvan het resultaat. Een drinkpauze in de 23e minuut en weer door. De gastheren blijven nu goed in de wedstrijd en in de 29e minuut moet Jay van Boxtel ternauwernood een ingooi weggeven om erger te voorkomen. In de 34e minuut rolt weer een dreigende aanval richting Blauw Geel doel en Sjaak Egmond maakt een forse overtreding. Scheidsrechter jensch trekt meteen de rode kaart en blauw Geel moet met tien man verder. Het duurt echter tot de 44e minuut alvorens de gastheren een echt grote kans op de openingstreffer krijgen. Can Memisoglu schiet gelukkig hoog voer het doel bij Emilio Crusat. Blauw Geel wil natuurlijk de rust halen zonder achterstand en dat lukt. In blessuretijd van de eerst helft is Emilio Crusat razendsnel uit zijn doel en voorkomt daarmee en achterstand vlak voor de rust.

Blauw Geel kan op adem komen maar weet ook dat het loodzwaar zal worden om zonder puntverlies naar huis te kunnen reizen. Westlandia bepaald dan ook direct vanaf de aftrap het spelgebeuren en Blauw Geel wordt op eigen helft vast gezet. Toch komt men er soms dreigend uit. In de 52e minuut weet ben van den Nieuwenhof uit een uitbraak een corner te halen maar die levert verder niets op. Twee minuten later een vrije trap voor Westlandia vlak bij de achterlijn op de rechterflank. De bal komt laag bij de eerste paal maar gaat daar ook over de achterlijn. Een minuut later is het wel raak. De Blauw Geel defensie geeft iets te veel ruimte weg en de razendsnelle en sterke Jedsel Markes schiet de bal vanaf de rechterflank in de verre hoek binnen:1-0. Blauw Geel had zo weinig weggegeven maar wordt nu genadeloos afgestraft. Wort Blauw geel nu overlopen? Absoluut niet. In de 58e minuut krijgt Blauw Geel een eerst kansje. Via Koen van der Zanden komt de bal bij Ben van den Nieuwenhof die de bal ineens doorspeelt met een bekeken hakballetje naar Stijn Bosch. Helaas is het vizier niet scherp en de bal gaat voro het doel langs. Een minuut later en zowaar nog grotere kans op de gelijkmaker. Koen van der Zanden kan alleen op de Naaldwijkse doelman af. Deze komt goed uit om het doel te verkleinen waardoor Koen de bal via de doelman over de achterlijn schiet. Helaas dus geen gelijkmaker maar dit soort kansen, een 100 % kans, moet gewoon worden benut. Zes minuten later kan Ben van den Nieuwenhof over de linkerflank opstomen richting doel. Helaas moet hij wat aan de buitenkant blijven en houd hij een kleine hoek over, de korte hoek, voor afronding. Met een vuist weet de doelman de bal op het dak van het doel te krijgen e n ontsnapt Westlandia voor de tweede keer aan de gelijkmaker. Het is inmiddels de 76e minuut als het duel op slot gaat. Wederom is het dat Westlandia scoor  vanaf de rechterflank waarbij de bal identiek in de verre hoek verdwijnt: 2-0. Deze komt op naam van Can Memisoglu. Dat de uitslag ook nog op 3-0 wordt getild is niet verwonderlijk. Wel dat ook deze goal weer een copy lijkt van de eerste en de tweede. Vanaf de rechterflank verdwijnt de bal in de verre hoek in het doel, ditmaal is Olek Mrowicki de doelpunten maker.

Bauw Geel lijdt een gevoelig 3-0 nederlaag. Iets wat totaal niet nodig leek. Wordt de nederlaag nu ingeluid door de rode kaart of is het niet benutten van de kansen de oorzaak? Het is zeer waarschijnlijk een combinatie van beide. Jammer want tot aan de 18e, 19e minuut was Blauw Geel de bovenliggende partij. Daarna kwam Westlandia beter in de wedstrijd maar echt gevaarlijk werd men niet, niet dat Blauw Geel nou zoveel kansen kreeg overigens. Jammer ook dat na de 1-0 twee hele grote kansen onbenut blijven want was de gelijkmaker gevallen was het misschien nog een heel ander duel geworden. Maar als, want en omdat tellen niet. Realiteit is een flinke oorwassing in ieder geval qua uitslag.

Zondag a.s. komt ADO’20 uit Heemskerk op bezoek in Veghel. ADO’20 kwam dit weekend in eigen huis twee keer op voorsprong tegen Groene Ster maar verloor uiteindelijk door een treffer in de 90e minuut alsnog met 2-3. De ploeg heeft van de vier duels, waarvan drie thuis nu slechts 1 keer gewonnen, vorig weekend met 3-0 thuis van UNA en drie keer verloren. Men zal gebrand zijn om een tweede winst te pakken dus Blauw Geel is gewaarschuwd……. Maar……Blauw Geel zal zich zeker ook willen revancheren voor de 3-0 nederlaag. Een interessant duel lijkt dus aanstaande op het Prins Willem Alexander Sportpark!!!

Aanvang van het duel op deze Veghel Kermis zondag om 14.00 uur!!!

Doel:  Emilio Crusat,

Achterhoede:   Sjaak Egmond,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Tijn Bosch (62e min. Hadi Barglan),  Mark Dobblsteen (81e min. Wouter op den Camp),  Niels Wouters (81e min. Lars Loermans),

Voorhoede:  Danny Verbakel (38e min. Bram Bessems), Koen van der Zanden, Ben van den Nieuwenhof (81e min. Tom Dekkers)

Scheidsrechter: Dhr. J. Jensch

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. G. Jansen en Dhr. M. Kuijpers

Kaarten:  Geel:

rkvv Westlandia:  10e min. Can Memisoglu,  22e min. Desley Bransen,  67e min. Dinand Kuhn,  71e min. Giovano van Ree