18 februari 2018  EENVOUDIGE VEGHELSE VICTORIE

Geplaatst op 18 februari 2018 • 21:57 • NieuwsClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO – E.V.V. (3-0) 3-0

EENVOUDIGE VEGHELSE VICTORIE

Vorig weekend regeerde prins carnaval, dit weekend was koning voetbal weer de baas. Na de eerste winst twee weken geleden in Doetinchem van 2018 wilde de Blauw Gelen natuurlijk ook de eerste winst gaan behalen in eigen huis. Zou het bezoekende EVV uit Echt aan dat scenario mee willen werken? Zeer zeker niet want met vijf nederlagen op een rij was het voor de gasten van belang het tij te doen keren. Nummer 9 Blauw Geel en een plaatsje onder Blauw Geel met vier punten minder met de wetenschap dat in Echt met 1-0 was verloren van een stugge ploeg zou een achterstand wel eens dodelijk kunnen zijn tegen de Limburgers. Trainer Niels v Casteren kon voor dit duel nog steeds geen beroep doen op Serkan Ordu en ook Sten v Vessem was als gevolg van een blessure niet inzetbaar. Erik van Loon verhuisde daarom naar de flank, Martijn van Loon werd in het hart van de defensie geplaatst.

Zij zagen dat EVV de aftrap mocht verrichten. Blauw Geel wilde en mocht het initiatief nemen maar moest waken voor te veel aanvalsdrang tegen een ploeg die graag vanuit een compacte defensie speelt en daarbij op de counter loert. Een achterstand zou wel eens heel lastig rechtgezet kunnen worden…. Het begin was dan ook behoedzaam. Toch was er in de 4e minuut al dreiging van de gastheren. Alexander Mols komt echter net te kort om de bal voorbij EVV doelman te krijgen. In de 7e minuut de eerste corner van de wedstrijd en deze was voor EVV. Even kreeg Blauw Geel de bal lastig weg maar was het Joey Hellstern die de bal naar voren roste en voor lucht zorgde. In de 13e minuut een vrije trap voor EVV nadat Mustafa Guler hands maakte na een duw in de rug. Julien Clout kopte de bal op doel maar Brahim Zaari was op de doellijn alert om de bal te pakken. In de 17e minuut Blauw Geel’s eerste corner die overigens niets opleverde. Twee minuten later een afstandspoging namens EVV van Reno Kochanowski maar de bal wordt niet goed geraakt en gaat naast het doel. In de 21e minuut breekt Blauw Geel het duel lopen. Sjaak Egmond speelt zijn broer Sander aan die vervolgens Alexander Mols aanspeelt. Hij probeert Mark Dobbelsteen aan te spelen op de rand van het strafschopgebied maar een verdediger zit er tussen en zorgt ervoor dat de bal weer voor de voeten komt van Sander Egmond die vervolgens zichzelf goed tussen de bal en een verdediger houd om vervolgens de bal voorbij de EVV doelman te werken: 1-0. EVV komt vervolgens niet verder dan weer een afstandspoging ditmaal van Shaquille Simons. Inzet gaat hoog over.

Acht minuten na de openingstreffer vergroot Blauw Geel de voorsprong. Na een prima opbouw is het Alexander Mols die de bal geweldig meegeeft op links naar Mustafa Guler die even zo geweldig afrond: 2-0. Blauw Geel zit binnen het half uur op rozen. Twee minuten later staat een verdediger in de weg bij een inzet van Mark Dobbelsteen en EVV komt via Reno Kochanowski wederom niet verder dan een afstandspoging, inzet gaat hoog over. In de 38e minuut een fatsoenlijke Echter aanval maar de voorzet wordt niet op waarde geschat door Reno Kochanowski en hij kan de bal slechts schampen. EVV blijft in balbezit maar komt vervolgens niet meer tot gevaar. In de 39e minuut wordt het duel beslist. Alexander Mols, die hard werkte, stoort op eigen helft de tegenstander en bezorgt de bal bij Sander Egmond. Hij stuurt de bal meteen diep op Joey Hellstern die de uitkomende doelman van EVV op de rand van het strafschopgebied kan omzeilen om vervolgens vanuit een scherpe hoek het lege doel te treffen: 3-0. In de 42e minuut is het Shaquille Simons die de bal naar de kruising stuurt maar de bal daalt net te laat om in de kruising te vallen en beland op het dak van het doel.

Trainer Kevin van Dessel brengt na de rust de gevaarlijke aanvaller Rick Polman die voor de rust op de bank moest plaats nemen. Nadat in de 47e minuut een diepe bal van Edwin Huibers net iets te lang was voor Sander Egmond was een minuutje later Rick Polman al gevaarlijk maar Blauw Geel´s doelman Brahim Zaari heeft er goed kijk op en grijpt dan ook vastberaden in om erger te voorkomen. In dezelfde minuut, na de uittrap van Brahim wordt de bal vanaf de rechterflank recht voor het doel bezorgt bij Sander Egmond die de bal naar links legt op Alexander Mols. Hij komt oog in oog met de EVV doelman maar schiet de bal op diezelfde doelman en de rebound die er ook in had gekund gaat echter via een verdediger naast het doel. De corner lijkt bij de tweede paal binnen te vallen maar de EVV verdediger op de doellijn kopt de bal uit het doel ten kosten van en nieuwe corner. EVV moet natuurlijk iets en probeert uit alle macht dichter bij de gastheren te komen. In de 55e minuut is het Demen Roumen die zijn inzet door Brahim Zaari net over de lat getikt ziet worden. Blauw Geel hoeft niet meer zo nodig en is slordig in deze tweede helft. In de 59e minuut legt Joey Hellstern de bal terug op de inlopende Mark Dobbelsteen. Zijn inzet gaat vanuit kansrijke positie hoog over. Het is hem bij deze stand vergeven maar hij heeft ze wel eens beter geraakt. Blauw Geel blijft vrij gemakkelijk op de been, Martijn van Loon die prima speelde, blokte in de 64e minuut een inzet ten kosten van een corner. Alexander Mols zijn inzet in de 69e minuut is te slap om een vierde doelpunt te laten aantekenen en in dezelfde minuut is het aan de ander kant Rick Polman die zijn inzet door Brahim Zaari met een geweldige redding gestopt ziet worden en de rebound van Paul Schroders is wel hard maar zeilt over het doel. In de 72e minuut wil Rick Polman de bal voorbij doelman Brahim Zaari krullen maar met een mooie zweefduik plukt hij de bal uit de lucht. In de 83e minuut een prima combinatie op Blauw Geel´s rechterflank tussen de twee invallers Tresor Shema en Emiel van der Sanden. Tresor kan door naar de achterlijn en zet prima voor. Bij de tweede paal hindert een EVV verdediger voldoende zodat Blauw Geel´s derde invaller, Danny Verbakel, de bal over schiet. EVV heeft in de 88e minuut nog een afstandspoging, wederom van Reno Kochanowski, maar ook deze gaat weer over het doel.

Blauw Geel wint hoog verdiend van een Echter EVV dat door deze nederlaag de duikeling op de ranglijst ziet voortduren. Blauw Geel had zich goed ingesteld op EVV en aan een helft genoeg middels mooie doelpunten voor de winst. Met 31 punten en de negende plaats vaster in handen lijkt Blauw Geel te gaan slagen in de missie van klassebehoud. Echter de komende twee duels worden van groot belang. Over twee weken weer thuis tegen het inmiddels stijgende Quick´20 uit Oldenzaal maar eerst komend weekend uit in Haaksbergen tegen HSC´21. Eerder dit seizoen was de eerste ontmoeting ooit tussen beide en dat duel eindigde in het voordeel van Blauw Geel 4-2. HSC verloor dit weekend de derby in Oldenzaal tegen Quick’20 met 2-0 en heeft inmiddels de punten ook hard nodig om niet echt in de problemen te komen. Het kan dus wel eens een heel interessant duel worden in Twente…..

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Edwin Huibers, Desley Schilders, Martijn van Loon, Erik van Loon,
Middenveld: Sander Egmond (75e min. Tresor Shema), Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler,
Voorhoede: Sjaak Egmond (82e min. Danny Verbakel), Joey Hellstern (66e min. Emiel van der Sanden), Alexander Mols,

Scheidsrechter: Dhr. M. Nagtegaal
Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Kempinga en Dhr. J. van Dijk