25 november 2018  EENVOUDIGE OVERWINNING OP EVV

Geplaatst op 25 november 2018 • 21:10 • NieuwsClubnieuws

EENVOUDIGE OVERWINNING OP EVV.

sv Blauw Geel’38/Jumbo — E.V.V. (2-0) 3-1. Koud, Grauw en Grijs was het deze zondag de 25e november en de verlichting ging dan ook aan voor het thuisduel tegen EVV uit Echt. De Limburgers kwamen met behoorlijke wat zelfvertrouwen naar Veghel, want vorig weekend was men in eigen huis met 2-0 te sterk geweest voor het hoog geplaatste Dongen. Maar EVV thuis of uit is een verschil. De ploeg heeft op TEC en Jong Volendam na de minste doelpunten hoeven incasseren, echter in aanvallend opzicht de scoort alleen HBS minder. Stug en Taai is dan ook het predicaat voor deze ploeg. Oud Profvoetballer Tiny Ruijs is sinds dit seizoen trainer van de Echter ploeg. Blauw Geel kwam vorig weekend niet verder dan een 1-1 gelijkspel in Rosmalen tegen rode lantaarndrager OJC. Het vergat te scoren en in de tweede helft leek het ook wel alsof de ploeg vergat om te blijven voetballen en OJC daarmee in de kaart spelend. Blauw Geel is 9e met 16 punten, EVV is 12e met 15 punten, winst zou voor beide plezierig zijn….. ! Trainer Niels v Casteren kon weer beschikken over Brahim Zaari en die nam dus weer plaats onder de lat. Erik van Loon, speelde de laatste weken prima wedstrijden, is helaas geblesseerd geraakt en zijn plaats werd achterin weer ingenomen door Tim Rerimassie. Ondanks de kou vele toeschouwers aanwezig.

Spelen tegen Limburgse ploegen is altijd gevaarlijk. Zij spelen het liefst op de counter en zijn altijd verdedigend ingesteld. Zaak dus om niet in het bekende mes te lopen. Het duel kwam dan ook maar moeizaam op gang. Toch een gevaarlijke Blauw Geel aanval in de 3e minuut, maar de voorzet van Hidde van Dijk werd door Danny Verbakel niet op waarde geschat en hij gaat onder de bal door. In de 7e minuut dreiging van EVV als op Blauw Geel’s linkerflank te veel ruimte wordt gegeven maar de inzet levert geen problemen op voor Brahim Zaari. In de 10e minuut een geweldige pass van Hidde van Dijk op Sander Egmond. Sander moet iets te ver naar buiten uitwijken en ziet vervolgens zijn inzet door de doelman van EVV over de lat getild worden. Twee minuten later ontsnapt EVV wederom aan een achterstand omdat Tim Rerimassie de bal vanuit een vrije trap via een verdediger over de achterlijn tikt. Blauw Geel blijft dreigend maar soms is de aansluiting niet op tijd. In de 19e minuut een mooie individuele actie van Danny Verbakel maar helaas wordt zijn afronding door de EVV doelman tot corner verwerkt. Uit die corner volgt een razendsnelle EVV counter maar gelukkig is de eindpass te laat en loopt de aanvaller van EVV in buitenspel positie tot ergernis van de EVV bank. In de 24e minuut wordt de score geopend. Na een mooie opgebouwde aanval is het Sander Egmond die met een halve volley de bal binnen schiet: 1-0. Hidde van Dijk had de voorzet op maat afgeleverd. Twee minuten later kopt Tim Rerimassie de corner van Mustafa Guler over de lat. Weer twee minuten later onderschept Sander Egmond een pass, geeft de bal mee aan Hidde van Dijk die voorzet en moet Rick Polman Blauw Geel’s tweede eigenlijk al aantekenen. Hij raakt de bal volkomen verkeerd en de rebound gaat via een verdediger tot corner. Van EVV in aanvallend opzicht geen enkel gevaar en Blauw Geel bepaald het gebeuren en blijft dreigend. In de 38e minuut heeft Hidde van Dijk de bal, als hij halverwege de helft van EVV in volle vaart is, en op onmiskenbare wijze wordt neergehaald. Voor minder wordt wel eens rood gegeven maar scheidsrechter van Leeuwen is ruimhartig voor EVV’er Kochanowski die er met geel heel genadig van af komt. Het was een snelle uitbraak van Blauw Geel want kort daarvoor schreeuwde heel EVV voor een penalty bij een rommelige situatie in het Blauw Geel strafschopgebied. In de 42e minuut valt de al lang niet meer onverdiende 2-0. Het is Rick Polman die tegen zijn oude ploeg deze treffer maakt nadat Desley Schilders Danny Verbakel had aangespeeld om de bal vervolgens op de flank mee te geven aan Mark Dobbelsteen. Na het doelpunt wederom veel Limburgs kabaal want Mark zou in buitenspelpositie zijn aangespeeld. De voorzet van Mark was op maat en Rick kon eenvoudig binnen tikken. Een minuutje later gevaar voor het doel bij Brahim Zaari maar de voorzet vanaf de achterlijn wordt door iedereen gemist. Het is inmiddels de 45e minuut als Mustafa Guler zijn eigen doelman nog even test op alertheid want hij wil een bal wegkoppen maar raakt die zo verkeerd dat Brahim de bal nog net over de lat kan tikken. In diezelfde minuut wordt een EVV doelpoging door een verdediger aangeraakt en schampt de inzet de bovenkant van de lat, de corner levert EVV verder niets op.

EVV lijkt meer naar voren te gaan voetballen in de tweede helft, ze moeten ook wel want bij een ruststand als eindstand hebben ze ook niks. In de 47e minuut lijkt Edwin Huibers in de fout te gaan met een te korte terugspeelbal op Brahim Zaari. De EVV aanvaller gaat door en blesseert daarbij Brahim, die overigens wel verder kan. Maar het is duidelijk EVV schuwt het fysieke niet en haalt gewoon door, zeker zolang de leidsman geen consequenties er aan verbind. In de 49e minuut wordt een Blauw Geel aanval erg slordig uitgespeeld. Rick Polman wordt keurig voor de middenlijn aangespeeld en kan opstomen naar de achterlijn en het doel. Helaas volgen zijn mede spelers slecht en is er bij zijn voorzet niemand voor het doel. In de 55e minuut weer een mooie Blauw Geel aanval als de bal via Hidde van Dijk en Sander Egmond weer bij Rick Polman terecht komt. Helaas kan hij niet goed afronden en rest slechts een corner. In de 57e minuut een vrije trap voor EVV op zo’n 18 meter iets rechts van het Blauw Geel doel. Ze weten er niets mee te doen en de inzet gat hoog over. Een dubbele EVV wissel n de 60e minuut lijkt de gasten meer elan te geven. In de 63e minuut krijgen ze onverwachts hulp van scheidsrechter van Leeuwen. Hidde van Dijk heeft niet een al te beste terugspeelbal in huis, Brahim Zaari is op tijd uit zijn doel en lijkt de bal te kunnen pakken maar Tim Rerimassie is met een aanvaller meegelopen en deze valt binnen de beruchte lijnen. Penalty geeft de scheidsrechter. Bob Vankan pakt dit vroege sinterklaas cadeautje overigens keurig uit: 2-1. EVV was in deze fase overigens gelijkwaardig, misschien zelfs wel wat beter dan Blauw Geel, want men leek zelf weer vergeten om te (blijven) voetballen. In de 65e minuut dan weer een vlotte Blauw Geel aanval waarbij de voorzet van Danny Verbakel door Sander Egmond met een overstapje wordt genomen maar Rick Polman er zo diep niet achter hem was voor een binnen tikker. In de 68e minuut valt Joey Hellstern in. Hij valt meteen prima in en in de 72e minuut lijkt hij oog in oog met de EVV doelman te komen maar Rick Geenen vloert hem onreglementair binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter van Leeuwen wijst nu ook direct naar de penalty stip en geeft geel aan de EVV speler. Danny Verbakel voltrekt het vonnis en schiet binnen: 3-1. In de 77e minuut doet weer Joey Hellstern van zich spreken. Hij was prima op maat aangespeeld en komt oog in oog met de EVV doelman maar schiet de bal over de kruising. Het was hem zo gegund maar hij vergeet zich zelf te belonen en het duel definitief op slot te gooien. EVV blijft weliswaar strijden maar zonder echt gevaarlijk te worden. In de 88e minuut is Koen van der Zanden nog geen minuut in het veld als hij vanaf de flank goed voorzet maar Joey Hellstern net niet bij de bal kan. Met inmiddels de 90e minuut op de klok gaat een goede EVV voorzet gelukkig net over de spits en in blessuretijd valt een inzet, of voorzet, vanaf de flank bij de tweede paal op het dak van het doel van Brahim Zaari.

Blauw Geel wint hoog verdiend en eigenlijk ook eenvoudig van EVV. We zagen mooie aanvallen en dan is het alleen jammer dat er te weinig doelpunten uit vallen. Met iets meer geduld, secuurder spel en betere aansluiting had er zeker meer in gezeten. Maar och wij klagen verder niet want de belangrijke drie punten zijn in eigen huis gebleven en de ploegen onder ons houden we op afstand. Die afstand kunnen we wel goed gebruiken met de wetenschap dat de komende twee weken twee hel zware uitwedstrijden op het programma staan. Over twee weken uit naar Quick in Den haag waar we nog nooit een punt hebben kunnen halen maar eerst volgende week uit naar TEC in Tiel. De degradant van vorig seizoen uit de tweede divisie is inmiddels wel al koploper met een saldo van 30 punten en slechts 13 doelpunten tegen de minst gepasseerde defensie. Dit weekend speelde TEC met 1-1 gelijk in Volendam tegen Jong Volendam. In eigen huis zal men zeker van middenmoter Blauw Geel willen winnen maar misschien kan Blauw Geel voor een verassing zorgen. Dat zou dan toch heel mooi zijn…….

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Desley Schilders, Edwin Huibers,

Middenveld: Hidde van Dijk (81e min. Yevghenny Marcelli), Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler,

Voorhoede: Sander Egmond, Rick Polman (68e min. Joey Hellstern),   Danny Verbakel (88e min. Koen van der Zanden),

Scheidsrechter: Dhr. L. . Akkerman

Ass. Scheidsrechters: Dhr. K. el Hajjaji en Dhr. K. Weever

sv Blauw Geel’ 38: 52e min. Tim Rerimassie

E.V.V.: 38e min. Reno Kochanowski, 72e min. Rick Geenen