16 februari 2020  EEN VERVELEND VERLIES

Geplaatst op 16 februari 2020 • 22:32 • NieuwsClubnieuws

EEN VERVELEND VERLIES

E.V.V. – sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (0-0) 2-0. Zondag 16 februari, storm Dennis trekt over Nederland maar in tegenstelling tot vorig weekend met storm Ciara nu geen algehele afgelasting voor Koning Voetbal. Blauw Geel moest naar Midden Limburg voor een treffen in Echt met EVV. De Limburgers zijn inmiddels Blauw Geel op de ranglijst gepasseerd en vooral thuis quasi onverslaanbaar. De club heeft een opwaartse lijn ingezet, Blauw Geel een neerwaartse. Tel daarbij het verleden tussen de twee clubs: Blauw Geel leed in alle voorgaande edities in Echt een nederlaag, en het is duidelijk dat het een hele klus gaat worden. Mede door de kleine verschillen is ieder puntgewin, beter een overwinning, een noodzakelijk iets….. voor beiden geldend. Trainer Niels v Casteren kon vandaag geen beroep doen op Zain Moghal, hij was ziek. Zijn plaats werd ingenomen door Ymanuel Hurkmans. Ook weer een basis plaats voor Mark Dobbelsteen. Danny Verbakel nam plaats op de tribune samen met Jean Claude van Aanholt en Jamey Raas.

Blauw Geel mocht de aftrap verrichten van de eerste helft en moest tegen de stormachtige wind in spelen deze eerste helft. Eerste doelpoging en gevaar was er namens de gastheren. Bob Vankan komt in een goede positie en kan op doel schieten maar ziet zijn inzet rakelings langs gaan. Drie minuten later een corner voor EVV en met de verraderlijke wint ook gevaarlijk. Aaron Gielen ziet de bal vanuit zijn trap bij de tweede paal net naast gaan. In de 13e minuut een prima aanval van Blauw Geel waarbij Ymanuel Hurkmans in het hart van de EVV defensie wordt aangespeeld en hij oog in oog met de EVV doelman komt. In plaats van zelf af te ronden legt hij de bal breed op Koen van der Zanden die de bal binnen tikt. Pas daarna volgt een vlagsignaal voor een buitenspel positie van dus of Ymanuel of Koen. EVV mag het spel hervatten met een vrije trap en vanuit die vrije trapkomt de bal bij Rick Polman. Hij wordt direct afgevlagd voor buitenspel en dat de bal daarna nog in het doel beland doet daar niets meer aan af. Twee doelpunten binnen een minuut dus niet toegekend. In de 25e minuut kan Rick Polman vanuit een ingooi koppen bij de eerste paal maar gaat de bal net naast. In de 35e minuut krijgt Koen van der Zanden een riante kans om te scoren. Hij wordt op maat bedient middels een voorzet van Ben van den Nieuwenhof maar helaas raakt hij de bal niet vol en kan de EVV doelman de bal gemakkelijk pakken. Inde 38e minuut wordt Rick Polman op de rechterflank weg gestuurd en kan hij een gevaarlijke voorzet afleveren. Blauw Geel nu achterin in nood en paniek maar uiteindelijk krijgen ze de bal wel weggewerkt. Het is inmiddels in de blessuretijd als Ralph Vos de bal weer in het spel moet brengen maar met de straffe tegenwind komt deze niet eens voorbij de helft van de eigen zijde. EVV komt in balbezit en een inzet gaat via-via-via rakelings langs de voor Blauw Geel goede kant van de paal en rest EVV slechts een corner.

De rust is voorbij en Blauw Geel moet nu met storm in de rug gaan aanvallen. Maar was voor de rust de thuisclub al vele malen feller, na de rust deden ze er, zo leek het, nog een schepje boven op. In de 50e minuut een doelpoging die door Ralph Vos in twee instanties kan worden gepakt. In de 53e minuut levert het felle spel de thuisclub een eerste voordeel op. Sjaak Egmond en Martijn van Kessel worden fel op de huid gezeten en het balverlies is een feit. Rick Polman wordt op zijn wenken bediend en kan vervolgens de bal ongestoord in het dak van het doel schieten: 1-0. Nauwelijks bekomen van deze mokerslag volgt de volgende. Ymanuel Hurkmans, die overall gezien een goede wedstrijd speelde maar in deze 54e minuut bij de achterlijn werd afgetroefd door een felle(re) tegenspeler, ziet ook dat de voorzet geen prooi is voor zijn doelman maar door Siem van Dijck daardoor makkelijk kan binnen tikken: 2-0. Blauw Geel probeert het nog wel maar kan nauwelijks gevaarlijk meer worden tegen de achterover leunende thuisclub. De thuisclub gelooft het verder wel en is vooral bezig met tijdtrekken en appelleren. Grootste kans is nog in de 84e minuut voor de thuisclub. Bob Vankan neemt een bal ineens op zijn slof als hij in kansrijke positie is maar gelukkig blijft een grotere nederlaag Blauw Geel bespaart.

Blauw Geel kan weer niet tot resultaat komen in Echt. Zoals wel vaker dit seizoen krijgt de nederlaag in een kort, nu een zeer kort, tijdsbestek zijn beslag. Na de eerste helft zag het er zeker niet slecht uit en beide ploegen waren zeker aan elkaar gewaagd. Maar wat EVV aan felheid liet zien, net als in de laatste wedstrijden alle andere tegenstanders ook waarbij de druk flink op de Blauw Gelers wordt gezet, zien we bij Blauw Geel helaas in mindere maten een felle speelstijl. Feit is dat de neerwaartse spiraal zich doorzet. Wat jammer omdat we zeker in het begin van het seizoen fantastische wedstrijden hebben gezien met goed en mooi voetbal. Heugelijk en positief was in ieder geval het goede optreden over het grootste gedeelte van het duel door Ymanuel Hurkmans.

Volgende week Prins Carnaval die de scepter zwaait, daarna weer Koning Voetbal. Blauw Geel treed dan, zondag 1 maart, thuis aan tegen Jong ADO Den Haag waar het eerder in het seizoen een pak slaag kreeg en met een 5-1 nederlaag terug de bus in moest. Revanche moet er eigenlijk genomen worden maar ja, Jong ADO Den Haag is ook in een opwaartse lijn beland en won dit weekend weer. Nu ging Groene Ster met 3-1 onderuit. Blauw Geel heeft heel dringend een overwinning nodig want de ploegen onderin komen wekelijks dichterbij.
Hard wordt er zeker gewerkt, misschien moet het allemaal wat feller……

Doel: Ralph Vos,
Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Ymanuel Hurkmans,
Middenveld: Martijn van Kessel (71e min. Jeroen van Schoonhoven), Koen van der Zanden, Mark Dobbelsteen, Sander Egmond,
Voorhoede: Niels Wouters, Ben van den Nieuwenhof (61e min. Joey Hellstern),

Scheidsrechter: Dhr. J. Lensink
Ass. Scheidsrechters: Dhr. G. Jansen en Dhr. R. Pieterse