12 oktober 2020  EEN HELFT VOLDOENDE OM DONGEN PAK OP DE BROEK TE GEVEN

Geplaatst op 12 oktober 2020 • 6:27 • NieuwsClubnieuws

EEN HELFT VOLDOENDE OM DONGEN PAK OP DE BROEK TE GEVEN

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – vv Dongen   (0-0)  4-0.  Tweede zondag in oktober en opnieuw kon er geen publiek aanwezig zijn. Na de pak op de broek die gestalte kreeg in de tweede helft in Gorinchem was het nu zaak om de punten in het eigen huis te houden. Maar uitgerekend vv Dongen, een “angstgegner” voor Blauw Geel, komt naar het Prins Willem Alexander sportpark. De laatste winst voor Blauw Geel in Veghel dateert vanuit het seizoen 2014-2015 (2-0). Daarna waren er nederlagen en afgelopen seizoen dan nog een gelijkspel. De “Kanaries” normaal in geel/blauw maar vandaag geheel in het oranje gestoken waren natuurlijk gebrand op een goed resultaat. Waarom? Twee nederlagen op een rij met 0-1, uitgerekend in eigen huis en waarbij afgelopen week het enige tegendoelpunt kort voor tijd geïncasseerd moest worden. Een boeiend duel leek aanstaande…..Trainer Niels v Casteren wijzigde de basisopstelling voor dit duel op drie plaatsen. In de verdediging nam Hugo van den Nieuwenhof de plaats in van Max Verkuijl. Op het middenveld keerde Lars Loermans terug en voorin kreeg Jari Koenraat de voorkeur boven Ben van den Nieuwenhof.

Zonnig was het weer bij de aftrap die Blauw Geel mocht verrichten. Het vervolg van de eerste helft kunnen we heel erg kort zijn want hoogtepunten, nou ja hoogtepunten, noemenswaardige gebeurtenissen, waren er slechts twee:
In de 6e minuut een strakke voorzet van de mee opgekomen Jay van Boxtel beland in de handen van de Dongense doelman en in de 42e minuut een dreigende aanval van de gasten waarbij uiteindelijk Mart van Bree in kansrijke positie de bal krijgt maar daarbij raakt hij de bal gelukkig niet goed en rest Dongen slechts een corner. Een weinig hoogstaande eerste helft eindigt in een logische 0-0. Beide ploegen creëren wel erg weinig en van hoogstaand vermakelijk voetbal is dan ook geen sprake geweest. Het is hopen op een sprankelendere tweede helft.

Blauw Geel pakt na de aftrap van Dongen de zaken iets anders aan en start hoger. Daarbij lijkt de passing iets secuurder en ook het tempo lijkt bij aanvallen hoger te liggen. In de 49e minuut dan ook al een mooi opgebouwde aanval waarbij de bal snel van Jay van Boxtel via Jari Koenraat richting Niels Wouters gaat. Niels laat de bal slim lopen en Lars Loermans komt in balbezit. Lars lijkt de bal helaas niet lekker te raken en de bal gaat voorlangs. Drie minuten later een nog grotere waarschuwing voor de gasten. Een mooie pass van Sander Egmond op Danny Verbakel. Danny komt oog in oog met de uitkomende Dongense doelman en weet de bal voorbij die doelman te komen maar helaas gaat de bal niet in het lege doel maar er naast. Zo’n 100% kans moet er eigenlijk in. Nu rest slechts een corner voor Blauw Geel en die levert verder niets op. Doet Dongen iets terug? Ze proberen het wel maar een in kansrijke positie staande Roshendley Saez schiet de bal recht in de handen van doelman Jordi Zielschot. In de 59e minuut, nou ja de 60e, wordt de score dan toch geopend want in die 59e minuut wordt Lars Loermans binnen de beruchte lijnen duidelijk gevloerd. Scheidsrechter te Kloeze stond er kort bovenop en de penalty wordt dan ook zonder enige twijfel gegeven. Danny Verbakel voltrekt het vonnis en doet dat onberispelijk: 1-0 in de 60e minuut.

Nog voor de aftrap wordt hij gewisseld en zijn vervanger is Koen van der Zanden. Een stormloop van Dongen zou het meest aannemelijke zijn maar die blijft uit. In de 65e minuut een geweldige afstandspass van Tom Dekkers naar Koen van der Zanden. Koen gaat richting de Dongense doelman en wordt flink aan het shirt gehouden en valt bijna door zijn directe tegenstander. Het tekent zijn sportiviteit dat hij op de been blijft, menig speler zou zijn gevallen waardoor een rode kaart het gevolg zou zijn geweest voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Door het uit het balans zijn raakt hij de bal te slap en is die bal uiteindelijke een gemakkelijke prooi voor de Dongense doelman. Blauw Geel speelt beduidend beter dan voor de rust en Dongen komt tot bar weinig aanvallend voetbal. In de 76e minuut weet de Dongense defensie ternauwernood een corner weg te geven. Echter uit die corner valt de 2-0. Het is Niels Wouters die de bal binnen kopt. In de 79e minuut is Dongen weer een keer in het Veghelse strafschopgebied. Tom Dekkers speelt duidelijk de bal maar een Dongense speler gaat onderuit bij die sliding. Heel Dongen schreeuwt om een penalty maar ook nu weer was scheidrechter te Kloeze er dicht bij en gaf hij ook meteen aan dat er doorgespeeld moest worden. Een Veghelse counter wordt meteen ingezet, is gevaarlijk maar levert alleen een corner op. Drie minuten later wordt het duel beslist, voor zover het nog niet was beslist. Weer een mooie snelle aanval van Blauw Geel. De bal gaat naar de flank waar Ben van den Nieuwenhof de bal op pikt. Hij snijd naar binnen. De bal komt daarna in bezit van Ymanuel Hurkmans en deze weet de bal vlak voor de achterlijn tussen de eerste paal en de Dongense doelman en verdediger te wurmen: 3-0. Wat een weelde tegen het voor Blauw Geel altijd lastige Dongen. Jammer dat er nu niet meer publiek aanwezig mocht zijn om mee te kunnen genieten van deze weelde. Maar er kwam nog meer. Eerst was er nog een minder mooi tafereeltje te zien. Lars Loermans wordt ongenadig hard op zijn enkel gestampt door Mart van Bree. Rood zou zeker op zijn plaats geweest zijn maar scheidrechter te Kloeze is genadig en toont slechts geel. Lars Loermans kan niet verder. In de 88e minuut voert Blauw Geel de score dan nog verder op. Wederom goed en snel gecombineerd viel Blauw Geel aan. Het is vervolgens Niels Wouters die zijn tweede van deze middag laat aantekenen. Met een hard schot verschalkt hij de Dongense doelman: 4-0.

Kort daarna fluit de goed leidende scheidrechter te Kloeze voor het einde van de wedstrijd. Blauw Geel hersteld zich meer dan goed voor de ontvangen pak op de broek van Unitas en deelt er nu zelf een uit. Een niet bijster geweldige eerst helft werd nu gevolgd door een goede tweede helft. Meer tempo, betere passing en mooie combinaties. Dongen stelde daar wel erg weinig tegen over. Een terechte overwinning dus voor Blauw Geel.

Volgende week, mits nieuwe coronamaatregelen geen spelbreker worden of coronabesmettingen optreden, reist Blauw Geel af naar Naaldwijk. Daar zal dan Westlandia de gastheer zijn. De voorgaande drie eerdere ontmoetingen op sportpark de Hoge Bomen leverde slechts een keer punten, drie, op. In het seizoen 2017-2018 werd met 2-4 gewonnen. De twee daaropvolgende seizoenen werd er verloren met respectievelijk 1-0 en 2-0. De groen Witten zullen eg gemotiveerd zijn om te winnen want dit weekend verloor men in Amsterdam met 2-1 van JOS Watergraafsmeer. Weer een mooie uitdaging voor Niels van Casteren en zijn team: een goed vervolg geven op de winst van vandaag en dan meteen weer de punten in Naaldwijk.

Doel:  Jordi Zielschot,

Achterhoede:   Sjaak Egmond,  Hugo van den Nieuwenhof,  Tom Dekkers,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Ymanuel Hurkmans,  Sander Egmond,  Lars Loermans (87e min. Tim Rerimassie),

Voorhoede:  Danny Verbakel (61e min. Koen van der Zanden),  Niels Wouters,  Jari Koenraat (77e min. Ben van den Nieuwenhof)

Scheidsrechter: Dhr. J. te Kloeze

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. M. Osman en Dhr. J. Eimers

Kaarten:  Geel:

vv Dongen:  83e min. Mart van Bree,  90e min. Luuk Hultermans