13 mei 2019  DRIEPUNTER!!! Matchwinnaar TOM BEISSEL.

Geplaatst op 13 mei 2019 • 11:50 • NieuwsClubnieuws

DRIEPUNTER!!! Matchwinnaar TOM BEISSEL.

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – H.B.S.  (0-0) 1-0   De stand op de ranglijst noopt tot winst. Dat gold op deze zondagmiddag de 12e mei niet alleen voor gastheer Blauw Geel, ook gast HBS uit Den Haag moet winnen. Blauw Geel om kans te houden de nacompetitie voor klasse behoud te ontlopen, HBS om rechtstreekse degradatie te ontlopen en OJC Rosmalen nog voorbij te steken zodat zij wel die nacompetitie in zouden mogen. Grote belangen dus en ondanks het mooie weer een zeer matig aantal bezoekers. Maar ja er waren natuurlijk ook Moederdag verplichtingen…. Blauw Geel had afgelopen week vrij kansloos verloren in Utrecht van Hercules, 5-2, HBS had slechts met 0-1 in eigen huis verloren van kampioenskandidaat en koploper TEC. Het zou dus op voorhand geen gemakkelijk middag worden voor de nummer 15 tegen de nummer 18. De personele problemen voor Trainer Niels v Casteren zijn natuurlijk alom bekend. Erik van Loon kon vandaag niet spelen en daarom koos de trainer voor Martijn van Loon en Tom Beissel in het hart van de defensie. Tim Rerimassie speelde weer als aanvaller, Mustaf Guler kon op het middenveld aan de bak. Aanvallers Danny Verbakel, Rick Polman en Joey Hellstern begonnen op de bank, alleen echte aanvaller Koen van der Zanden mocht starten.

De bezoekers traden aan in een compleet wit tenue en deden als eerst van zich spreken. Het is de 5e minuut als wordt aangevallen over de flank en de voorzet richting doel wordt gestuurd. Gelukkig wordt de voorzet door iedereen gemist. In de 9e minuut zwijnt Blauw Geel. HBS heeft een corner genomen en op de rand van het zestienmetergebied ter hoogte van de tweede paal staat Tidde Tromp heel erg vrij. Hij kan de bal snoeihard op doel richten en de bal beland via de onderkant van de lat terug op de bodem waarbij grens- en scheidsrechter direct aangeven dat de bal niet over de lijn is geweest. Ook de spelers van HBS juichen of protesteren niet. In de 14e minuut een vrije trap van Blauw Geel waarbij de bal voor het doel beland. Er volgt een scrimmage waarbij drie keer de bal op doel wordt geschoten en drie keer HBS met enig fortuin overeind blijft. Een minuutje later een vrije trap van HBS die achterwaarts wordt verlengd maar geen probleem is voor Brahim Zaari. Twee minuten later een goede aanval van Blauw Geel waarbij uiteindelijk Sjaak Egmond in een goede positie komt maar zijn inzet op de vuisten van de HBS doelman beland. In de 22e minuut stoomt Martijn van Kessel op naar het doel en met een versnelling passeert hij ook zijn laatste tegenstander maar helaas is de afronding onbesuisd en gaat de bal over. Misschien had hij de bal breed moeten leggen want ook dat was een prima optie geweest. Twee minuten later sprint Sander Egmond goed de open ruimte in en krijgt hij de bal ook op maat van Mustafa Guler toegespeeld. Sander rond niet af en de bal valt tussen Koen van der Zanden en Tim Rerimassie in en geen van beide kunnen ook tot een afronding komen. In de 33e minuut weer gevaar namens HBS als Donovan de Groot voorbij Sjaak Egmond sprint. Hij geeft de bal voor, of is het een doelpoging, maar gelukkig valt de bal net over de lat op het doel. Twee minuten later een zeldzaam en bijna duur foutje van Mustafa Guler halverwege de eigen helft. HBS komt hierdoor in een overtal situatie met de Blauw Geel defensie maar speelt het slecht uit en de eindpass is een prooi voor Brahim Zaari. Bijna in dezelfde minuut lastiger werk voor Brahim als een voorzet vanaf de flank bij de tweede paal kan worden ingeschoten maar de Veghelse doelman in de baan van het schot voor de lijn erger voorkomt. In de 39e minuut uit een corner van HBS nog een kansje maar de inzet gaat over. Beide ploegen gaan rusten met een 0-0 stand.

Tijdens de rust blijkt dat de overige tussenstanden niet erg nadelig zijn voor Blauw Geel maar dan moet men zelf wel tot winst komen want met een puntendeling schiet men niets op. In de 46e minuut kan Koen van der Zanden vanaf halverwege de HBS helft met een gelukje de bal mee krijgen en doorstoten richting het HBS doel. Hij lijkt echter te vergeten om op tijd af te ronden en de bal gaat via de doelman en zijn eigen lichaam over de achterlijn. Wederom een gemiste kans. In de 52e minuut is het de tweede keer dat HBS de lat teistert, in de tegenaanval kan Sander Egmond er van door maar zijn inzet beland op de goed uitgekomen HBS doelman. Een corner is wat rest. Uit die corner is het Tom Beissel die boven iedereen uittorent en de 1-0 laat aantekenen. Een minuutje later verdwijnt een HBS inzet bij de tweede paal vanaf de rechterflank in het Blauw Geel doel maar vlag en fluitsignaal waren al te zien en te horen vanwege een buitenspel positie. In de 58e minuut weet Brahim Zaari een inzet stijlvol naar de zijkant te boksen en drie minuten later is hij weer waardevol voor Blauw Geel want onnodig balverlies van Tim Rerimassie is de inleiding van een HBS aanval waarbij Donovan de Groot uiteindelijk op doel kan schieten richting de korte hoek. Zoals aangegeven Brahim Zaari werkt de bal tot corner. In de 63e minuut kan een HBS speler geheel vrij op de rand van het zestienmetergebied vanaf de linker flank worden bereikt, gelukkig gaat zijn inzet hoog over. Blauw Geel wordt terug gedrongen maar krijgt daardoor voorin meer ruimte. Helaas wordt dat slecht benut. In de 68e minuut een diepe bal richting Koen van der Zanden en Danny Verbakel. Samen komen ze quasi oog in oog met de HBS doelman en nog weet Blauw Geel via Danny Verbakel niet tot score te komen. Drie minuten later een HBS bal over de Blauw Geel defensie en Mike de Geer lijkt op weg naar Brahim Zaari maar gelukkig is Sjaak Egmond snel genoeg, knijpt naar binnen, en weet hij de bal te veroveren. In de 72 minuut sprint Danny Verbakel met de bal over de flank. Hij kan vervolgens zelf afronden maar besluit nu tot een voorzet en deze wordt door HBS tot corner gewerkt. In de 74e minuut is het Koen van der Zanden met eenzelfde dilemma. Hij kiest voor zijn eigen kans, bal gaat via de kluts over de achterlijn, terwijl nu een voorzet had moeten volgen op de geheel vrijstaande Joey Hellstern. HBS heeft wel steeds meer balbezit maar slechts een rollertje in de 76e minuut kan men aanvallend niet produceren. Door de stand blijft het echter spannend want 1 goed moment de een gelijkspel is voor Blauw Geel fataal. In de 90e minuut een diepe pass op Danny Verbakel. Hij snelt weg en schiet de bal richting verre hoek van het doel maar de bal gaat voorlangs, Joey Hellstern stond behoorlijk vrij voor het doel en ook nu was een pass op hem een betere optie geweest.

Blauw Geel wint moeizaam met 1-0. Het was niet altijd even best en de ploeg kan echt wel beter. Maar de manier waarop is even ondergeschikt aan het resultaat: punten dat is wat momenteel telt. De ijzersterk spelende Tom Beissel bekroont zijn basis plaats na zoveel blessureleed met een meer dan prima prestatie EN het winnende doelpunt. Het is hem uiteraard van harte gegund en zeker ook voor Blauw Geel zeer waardevol want het krijgt daarmee weer aansluiting met EVV en JVC Cuijk. Men heeft nog steeds niet in eigen hand dat men de promotie/degradatieplaats kan verlaten maar een struikelpartij van een van de mede gegadigden kan nu bij een eigen winst voldoende zijn om wel van die 15e plaats af te komen.

Voorwaarde voor de komende twee duels is werklust, inzet en strijdvaardigheid te beginnen volgende week in Zeelst/Veldhoven waar UNA dan gastheer is. Zij verloren dit weekend met 1-0 in Haaksbergen bij HSC’21 en kunnen vrijuit spelen, voor hen geen belangen meer op het spel. Neemt niet weg dat Blauw Geel niets cadeau zal gaan krijgen. Eerder dit seizoen verloor Blauw Geel met liefst 1-4 in eigen huis en eindigde men het duel met 10 spelers. Wat zou een revanche nu niet alleen mooi en waardevol zijn maar ook nog eens heel mooi kunnen uitpakken?!

Overigens Felicitaties voor onze JO19-1, spelers en technische staf, die middels een 0-2 0verwinning bij VDZ in Arnhem de titel pakte in de vierde divisie.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Martijn van Loon, Tom Beissel (65e min. Danny Verbakel), Edwin Huibers,

Middenveld: Hidde van Dijk (62e min. Joey Hellstern), Mustafa Guler, Martijn van Kessel,

Voorhoede: Sander Egmond, Tim Rerimassie, Koen van der Zanden (84e min. Yevghenni Marcelli),

Scheidsrechter: Dhr. R. Hensgens

Ass. Scheidsrechters: Dhr. W. Linders en Dhr. M. Winckens