13 januari 2023  DOMSTEDELINGEN UITERAARD MAATJE TE GROOT

Geplaatst op 13 januari 2023 • 8:26 • NieuwsClubnieuws

DOMSTEDELINGEN UITERAARD MAATJE TE GROOT

SV Blauw Geel’38/JUMBO – FC Utrecht (0-3) (1-3). We schrijven donderdag 12 januari de derde dag voor het Bekervoetbal om de KNVB beker in de tweede ronde. Sinds de loting hield dat de club al bezig, want eredivisionist FC Utrecht was gekoppeld aan Blauw Geel. Een geweldig affiche voor een thuiswedstrijd. Blauw Geel had zich goed voorbereid om het duel in eigen thuishaven te kunnen spelen tegen de huidige nummer 7 van de eredivisie. Op een uitverkocht en dus bomvol Prins Willem Alexander sportpark, waar voor dit duel 3500 toeschouwers op mochten werkte alleen het weer niet echt mee. De temperatuur voor januari was meer dan goed, de bakken regen waren minder maar weerhield niemand ervan om voor sfeer te zorgen. Qua kansberekening lijken de  krachtsverhoudingen duidelijk maar kan een stunt altijd. Normaliter is de huidige nummer drie van de derde divisie zondag de underdog. De Domstedelingen hadden afgelopen zondag in eigenhuis bijna koploper Feyenoord met een nederlaag naar huis gestuurd, het werd echter in extremis 1-1. Blauw Geel kwam voor het echie in december voor het laatst op de mat en had slechts een oefenwedstrijd in de benen. Voor trainer Niels v Casteren was er een fitte selectie ter beschikking, trainer Michael Silberbauer had een paar wijzigingen in zijn basisteam t.o.v. het thuisduel tegen Feyenoord.

Op een sfeervol sportpark mocht Blauw Geel de aftrap verrichten. En dan hoop je altijd dat je al niet snel een tegendoelpunt moet incasseren. Helaas was dit wel het geval. Ben van den Nieuwenhof speelde de bal erg slordig in de voeten van een tegenstander en toen ging het snel in de omschakeling bij FC Utrecht. Uit een goede voorzet is het Sander van der Streek die de bal binnen frommelt waar Jordy Zielschot de bal nog probeert voor de doellijn weg te tikken maar ook ziet dat de bal via de binnenkant van de paal binnen rolt 0-1. Het was pas de tweede minuut. Dan hoopt alles en iedereen die de Blauw Gelen een warm hart toedragen dat het geen afgang gaat worden. Blauw Geel lijkt gelukkig niet van het stuk gebracht en kan de volgende aanvalsgoven goed weerstaan. In de 10e minuut komt Taylor Booth in een akelig vrije positie maar schiet hij de bal naast. In de 11e minuut een corner voor Blauw Geel onder luid gejuich van de aanhang. De bal komt bij de tweede paal maar Ben van den Nieuwenhof kan de bal niet goed raken en dan gaat het weer razendsnel in de omschakeling bij FC Utrecht. Gelukkig blijft de schade voor Blauw Geel ditmaal beperkt tot een corner. In de 17e minuut een afstandspoging van Taylor Booth maar Jordy Zielschot tikt de bal over de lat. In de 18e minuut veert alles en iedereen van Blauw Geel op. Koen van der Zanden wordt aangespeeld op de rand van buitenspel en legt vrijwel meteen goed breed op de mee opgekomen Ben van den Nieuwenhof. Zijn inzet treft geen doel maar stuit op de doelman. Een doelpunt had ook niet gehonoreerd geworden, want een vlagsignaal leverde een fluitsignaal op voor buitenspel van Koen. In de 23e minuut ontsnapt Blauw Geel aan een verder achterstand want een inzet van Sander van der Streek beland op de lat. In de 24e minuut weer een hoopvolle Veghelse aanval die door het publiek rijkelijk wordt ondersteund. Robin Voets heeft en pass op maat in huis voor Ben van den Nieuwenhof. Ben kan de verdediger bijna omspelen maar zijn schot wordt nog net gekraakt en gaat de lucht in en lijkt met een boog net onder de lat binnen te vallen ware het niet dat doelman Mparkas de bal net over de lat kan tikken. Het publiek gaat weer vol achter de ploeg staan want ze voetballen zeer zeker aardig mee. Drie minuten later weer een goede bal op Ben van den Nieuwenhof maar ondanks dat hij de bal niet lekker mee  krijgt probeert hij Koen van der Zanden nog te bereiken. Helaas wordt de bal door een verdediger onderschept. In de 31e minuut maakt Jay van Boxtel een overtreding op de flank vlak bij de zestienmeterlijn. Anastasois Douvikas was het slechtoffer. Jens Toornstra neemt plaats achter de bal en schiet deze vervolgens bij de tweede paal binnen zonder dat iemand er nog aan komt 0-2. Ook doelman Jordy Zielschot lijkt verrast want zo geweldig hard was de bal niet en deze leek houdbaar. In de 33e minuut zowaar een mogelijkheid voor Blauw Geel om de achterstand weer terug te brengen tot 1. De felle en hardwerkende Max Boonstoppel verovert de bal en speelt direct naar Ben van den Nieuwenhof. Hij speelt de bal ook meteen en goed door op Koen van der Zanden maar helaas raakt hij de bal niet hard genoeg en is deze ook recht in de handen van de doelman. Twee minuten later een hard inzet van Taylor Booth maar de bal stuit op de vuisten van Jordy Zielschot. Toch valt nog onverwachts de 0-3. Anastasios Douvikas krijgt iets te veel ruimt recht voor het Veghelse doel en schiet de bal beheerst buiten bereik scherp in de benedenhoek: 0-3. Dat is dan ook meteen de ruststand.

Bij Blauw Geel geen wijzigingen voor de tweede helft, FC Utrecht vervangt gezien de stand en de competitieverplichtingen van komende zondag wel twee spelers. In de 50e minuut een verkeerde inspeelkeuze van Migiel Zeller op Max Boonstoppel die bijna fataal wordt. Gelukkig gaat de afstandspoging naast. Een minuutje later krijgt Anastasios Douvikas een vrije schietkans maar zijn inzet gaat in het zijnet en weer zes minuten later wordt een doelpunt van hem afgekeurd vanwege buitenspel positie. In de 61e minuut een overtreding op Max Boonstoppel op zo’n 25 meter voor het Utrechtse doel. Ben van den Nieuwenhof neemt de vrije trap maar helaas gaat zijn inzet hoog over. In de 69e minuut toch een ontploffing, een geluidsontploffing, op het sportpark. Blauw Geel weet de spreekwoordelijke eer te redden.

Op de linkerflank komt men in balbezit en weet Lars Loermans de bal te bezorgen bij Koen van der Zanden. Koen weet de bal in de loop van de op snelheid liggen de Ben van den Nieuwenhof te spelen. Doelman Mparkas lijkt te twijfelen en komt wat laat nog uit zijn doel maar Ben weet de bal bij de verre paal binnen te schieten: 1-3. Blauw Geel pakt de zaken nog even weer wat energieker aan en zet hoog druk. Daarmee weet het de FC even op eigen helft vast te zetten zonder dat het echt gevaarlijk wordt voor de Utrechters. In de 86e minuut nog gevaar namens de gasten maar de inzet van Naoki Maeda is recht in de handen van doelman Jordy Zielschot. In de 90e minuut geeft de ingevallen Yassin Nasser de bal goed mee aan Koen van der Zanden. Vanaf de achterlijn schiet hij de bal naar de eerste paal en ondanks het grabbelende werk van doelman Mparkas is er niemand alert namens Blauw Geel en kan de FC Utrecht defensie de bal ruimen. Na drie minuten blessuretijd vind scheidsrechter Kamphuis het welletjes en gaat FC Utrecht naar de volgende ronde.

Het bekeravontuur voor Blauw Geel is daarmee teneinde voor dit seizoen en men kan zich richten op de competitie om daarin misschien ook nog iets moois te behalen. Natuurlijk was FC Utrecht een maatje te groot maar men kan met opgeheven hoofd het veld verlaten en heeft FC Utrecht goed een waardig partij geboden. Wat jammer van die vroege goal want anders….. en wat jammer dat de gelijkmaker niet viel. Maar dat alles telt niet. Men is zeer zeker niet van het veld gespeeld ondanks dat vroege tegendoelpunt en de 0-3 ruststand.

Het was een mooi bekertoernooi: Baronie thuis verslagen met grote cijfers en daarna met fifty fity kansen tegen DEM. Ook DEM in Beverwijk met 1-4 verslagen waardoor dit laatste duel mogelijk werd. Het was een echt voetbalfeest met een geldige sfeer en ambiance. Dat zal zeker naar meer smaken voor de volgende seizoenen……

Nu weer even rust, lekker nagenieten en dan de focus op de competitie. Twee belangrijke duels zijn aanstaande. Op 29 januari de derby thuis tegen UDI’19 maar eerst op 22 januari de zeer lastige uitwedstrijd in Den Haag tegen Quick. Want natuurlijk wil men goed uit de winsterstop komen om de competitie een mooi vervolg te geven!!

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Ymanuel Hurkmans (67e min. Hadi Barglan),  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Wouter op den Camp (85e min. Mathijs Haeve),  Max Boonstoppel (67e min. Hugo van den Nieuwenhof), Koen van der Zanden

Voorhoede:  Lars Loermans (78e min. Yassin Nasser),  Dave de Meij (78e min. Vince Duits), Ben van den Nieuwenhof.