28 oktober 2018  DIKVERDIENDE OVERWINNING IN OLDENZAAL.

Geplaatst op 28 oktober 2018 • 21:49 • NieuwsClubnieuws

DIKVERDIENDE OVERWINNING IN OLDENZAAL.

KVV Quick’20 — sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (0-2) 1-2. Competitieronde 10, zondag 28 oktober, voor Blauw Geel een reis naar Twente, want tegenstander is het Oldenzaalse Quick’20. De ploeg kon zich vorig seizoen via de nacompetitie handhaven en lijkt ook dit seizoen weer voor een lastige opgaaf te staan om zich te handhaven. Uit de voorgaande negen duels werden slechts 7 punten gehaald met wel als opmerkelijk resultaat de 2-3 winst bij het ijzersterk debuterende GOES dat tweede stond. Plaats 15 als huidige positie op de ranglijst. Blauw Geel was dus gewaarschuwd en met de wetenschap dat het zelf vorige week wel heel erg slecht aan de wedstrijd was begonnen zou men zich dat nu niet kunnen permitteren. Verlies was er dan ook met 1-2 in eigen huis tegen ADO’20. Slechts negen punten, plaats 12 op de ranglijst, op het eigen conto betekent uiteraard dat winst welkom zou zijn. Trainer Niels v Casteren had eigenlijk geen opstellingsproblemen waardoor de Veghelse aanhang dan ook geen verassende namen aantrof in de start elf.

Blauw Geel was direct bij de les en de Oldenzaalse Zwart/Witte brigade werd in balbezit snel aangepakt. In de vierde minuut wordt bij balverovering snel geschakeld en goed gecombineerd. Mustafa Guler heeft een prima pass in huis op Sander Egmond. Hij brengt de bal met het hoofd onder controle maar moet iets te ver naar de flank. Desondanks heeft hij gezien dat de doelman wat ver voor zijn doel staat maar helaas is zijn inzet net te hoog en gaat ook over het lege doel. Quick’20 heeft duidelijk last van de strategie van de Blauw Gelen en in de 6e minuut kan Blauw Geel zichzelf dan ook al belonen. Snel druk zetten zorgt ervoor dat Hidde van Dijk de bal kan oppikken halverwege de Quick’20 helft. Hij neemt de bal mee naar de flank om vervolgens een perfecte voorzet af te geven richting de tweede paal waar Rick Polman als echte spits wel raad mee weet: 0-1. Van Quick’20 komt weinig dreiging. In de 10e minuut een vrije trap maar ook die wordt zo slecht genomen dat de Blauw Geel defensie niet in de problemen komt. In de 11e minuut ziet het er wel gevaarlijk uit maar dat is dan mede te danken aan Tim Rerimassie. Een voorzet vanaf de flank wordt iets voorbij de eerste paal door Tim recht in de voeten geschoten van een tegenstander die de bal te slap en recht in de handen van Brahim Zaari schiet. Blauw Geel controleert de wedstrijd en buiten een afstandspoging van Quick in de 18e minuut, die hoog over gaat, komen de gastheren niet. Blauw Geel laat af en toe leuke dingen zien maar komt ook niet echt tot gevaar. In de 23e minuut wordt iets moois dan wel beloond. Een mooie opgezette aanval waarin Mark Dobbelsteen en Sander Egmond een belangrijk aandeel hebben en Sander uiteindelijk met een prima steekpass de bal bij Rick Polman bezorgt. Rick blijft koelbloedig en schuift de bal binnen: 0-2. Goede aanvallen blijft Blauw Geel opzetten maar de afronding blijft of achterwege of de eindpass is net iets te hard. Meeste dreiging blijft voor Blauw Geel. In de 38e minuut lijkt Danny Verbakel alleen op de doelman af te kunnen maar Sen Taner loopt hem op de hakken. Geel voor de Quick’20 verdediger en slechts een vrije trap op de rand van het strafschopgebied voor Blauw Geel. De vrijetrap, genomen door Mustafa Guler, gaat via de elleboog van de buitenste man van de muur, die zijn elleboog uitsteekt, over de achterlijn tot corner maar een penalty had zeker gegeven kunnen, moeten worden. In de 42e minuut wordt eerste een voorzet van Rick Polman door niemand verwerkt en uiteindelijk kan Hidde van Dijk de bal oppikken. Hij schiet op doel en de Quick-doelman moet lossen maar er is geen alerte Blauw Geler om de geloste bal binnen te tikken. Een minuutje later krijgt Blauw Geel een vierde corner op een rij omdat uit de derde corner de doelman met een voetreflex een nieuwe treffer voorkomt. De 45e minuut is inmiddels aangebroken als Brahim Zaari de bal speelt op Danny Verbakel. Die lijkt niet aan de bal te komen maar zet wel direct druk op de Quick verdediger. Die speelt de bal terug op zijn doelman en Danny jaagt door. De doelman schiet vervolgens de bal op het lichaam van Danny Verbakel die vervolgens de bal breed legt op de geheel vrijstaande Rick Polman. Met een leeg doel voor hem moet hij eigenlijk een hattrick door zijn derde doelpunt binnen een helft te produceren maar helaas schiet hij de bal naast het lege doel. Een doelpunt had het duel vroegtijdig beslist. Helaas bleef dat uit.

Blauw Geel gaat rusten met een 0-2 voorsprong en er lijkt geen vuiltje aan de lucht, Quick heeft voor de rust geen indruk kunnen maken. Quick weet dat het in de tweede helft anders moet en lijkt meteen de zaken anders aan te pakken. In de 46e minuut kan Melvin Degenaar alleen op Brahim Zaari af maar schiet hij de bal naast. Overigens was naast hem een mede aanvaller in de fout gegaan en had die een overtreding gemaakt op Edwin Huibers dus kreeg Blauw Geel een vrije trap en zou een doelpunt waarschijnlijk ook niet worden goed gekeurd. In de 49e minuut een tegenvaller voor Blauw Geel als Tim Rerimassie geblesseerd het veld moet verlaten, Martijn van Loon is zijn vervanger. In de 53e minuut een lobje van Hidde van Dijk dat over het doel gaat, overigens stond hij buitenspel. In de 63e minuut een vrijetrap voor Blauw Geel op zo’n 23 meter voor het doel van Quick’20. Danny Verbakel neemt deze vrije trap en de bal wordt net uit de benedenhoek getikt door de Oldenzaalse doelman. De rebound van Rick Polman gaat vanuit een scherpe hoek op het lichaam van de doelman waarna hij de bal terug legt op Danny Verbakel. Zijn inzet wordt vlak voor de doellijn uiteindelijk weggewerkt. Drie minuten later Blijft de Quick defensie wederom op de been maar is de dreiging van Blauw Geel weer duidelijk voelbaar. In de 69e minuut krijgt de thuisploeg een vrije trap. De ingevallen Jip Kemna had net daarvoor alleen Martijn van Loon nog voor zich zijn trucje mislukte omdat Martijn goed zicht bleef houden op de bal. Op de flank wordt dan een overtreding gemaakt zodat Quick een vrije trap krijgt. De bal komt hoog voor bij de tweede paal waar goed wordt terug gekopt maar voor de doellijn kopt Martijn van Loon de bal weg voordat een Quick speler kan inkoppen. Een minuutje later een klein opstootje nadat Brahim Zaari zuiver de bal speelt en een Quick speler wil laten geloven dat het anders was. Zowel Brahim Zaari als Luc Stolker krijgen geel getoond. Vier minuten later wordt het duel op zijn kop gezet, en hoe. Een hoge bal wordt door Brahim Zaari gemakkelijk gepakt maar een Quick speler vind het nodig om onnodig hard op Brahim Zaari door te lopen. De doelman mag zich binnen het vijf meter gebied beschermen en met de bal in zijn handen doet hij dat ook, zijn elleboog iets naar voren. De Quick speler stort ter aarde nadat hij met zijn hoofd omlaag tegen deze elleboog aankomt maar Scheidsrechter Tunnissen stond er zelf kort op fluit terecht en Blauw Geel krijgt een vrije trap. Protesten van Quick en het felle thuispubliek van Quick zien het anders en zij staan achter de grensrechter die vlagt op appelleren en intimidatie van het thuispubliek. Scheidrechter Tunnissen gaat luister en tot ontsteltenis van alles en iedereen uit Veghel krijgt Brahim Zaari rood getoond en Quick ook nog een penalty. Als de kruiddampen enigszins zijn opgetrokken, trainer Niels van Casteren haalt Rick Polman naar de kant en brengt doelman Sebastiaan de Schouwer, mag Jip Kemna het vonnis voltrekken en hij faalt niet: 1-2. Nu kunnen het ineens nog wel eens een zware 20 minuten worden voor Blauw Geel. Maar Quick is vrij onmachtig. In de 83e minuut is het Sebastiaan de Schouwer die een afstandspoging van Tim Zwienenberg vakkundig tot corner werkt. Het schot kwam overigens van net over de middellijn. Uit de corner volgt dan nog een gevaarlijke kopbal maar die gaat gelukkig naast het doel. Verder komt het onmachtige Quick niet zelfs niet tegen 10 Blauw Gelers.

Blauw Geel wint hoog verdiend met 1-2 in Oldenzaal van Quick’20. Blauw Geel liet af en toe zeker mooie aanvallen zien en had het duel voor de rust al kunnen beslissen als het vizier iets beter had gestaan. Jammer ook voor Rick dat hij geen hattrick kon produceren, het was hem zeker gegund geweest. Maar toch twee belangrijke treffers. Quick heeft ook nooit aanspraak kunnen maken op meer, zelfs niet toen het in overtal kwam. Hopelijk valt de blessure van Tim mee en de schorsing van Brahim zal misschien niet mals zijn maar wellicht kunnen de TV beelden ervoor zorgen dat het wat milder kan worden. Hij zal er in ieder geval volgende week niet bij zijn. Mooie kans voor Sebastiaan de Schouwer om zijn kunnen op dit niveau te tonen.

Volgende week komt hoogvlieger GOES in Veghel op bezoek. De Zeelanders zijn nu al bezig aan een geweldig debuut in de derde divisie. Dit weekend wonnen zij met liefst 0-3 in Rosmalen bij OJC en zij hebben zich dus uitstekend hersteld van de thuisnederlaag vorig weekend tegen Quick’20. Als runner up komen zij dus naar Veghel en zij willen ongetwijfeld in het spoor blijven van Jong FC Volendam. Blauw Geel zal ongetwijfeld weer eens aan het thuispubliek een overwinning willen zien. Beide teams hebben overigens nog geen gelijkspel op hun conto. Bij beide is het dus nog steeds alles of niets geweest.
Een wedstrijd dus die wel weer eens heel spannend zou kunnen worden waarbij Blauw Geel alert en scherp zal moeten zijn en hard zal moeten werken om de punten in eigen huis te houden.

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie (49e min. Martijn van Loon), Desley Schilders, Edwin Huibers,
Middenveld: Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler, Hidde van Dijk,
Voorhoede: Rick Polman (70e min. Sebastiaan de Schouwer), Danny Verbakel (84e min. Joey Hellstern),

Scheidsrechter: Dhr. N. Tunnissen
Ass. Scheidsrechters: Dhr. S. Bosscha en Dhr. F. Winter
Quick’20: 38e min. Sen Taner, 70e min. Luc Stolker, 90e min.+ Tom Brummelhuis
sv Blauw Geel’ 38: 70e min. Brahim Zaari, 90emin.+ Joey Hellstern