7 mei 2023  Derde plek wordt nog een lastige opgave

Geplaatst op 7 mei 2023 • 19:41 • NieuwsClubnieuws

Derde plek wordt nog een lastige opgave

Op zaterdagavond kwam Unitas uit Gorinchem op bezoek. De roodbroeken doen mee om de derde periode. Ondanks een achterstand van 5 punten op de nummer 2 Quick, zijn zij de grootste concurrent. ADO’20 staat weliswaar eerste, maar zij hebben de eerste periode al. De formatie van Niels van Casteren won 2 maal op rij. Van Gemert en van Baronie. Daar wilden de Veghelaren er graag 1 bij plakken, maar dat lukte niet.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard beekmans

Blauw Geel kreeg wel de eerste kansen. Lars Loermans kon na een aanval de zwervende Ben van den Nieuwenhof vinden met een hakje. Van den Nieuwenhof kon schieten maar niet voorbij doelman Luc van Dongen. Een minuut later was het van den Nieuwenhof die voorgaf. De voorzet kwam uit bij Koen van der Zanden die teruglegde op Dave de Meij. De Meij’s schot ging naast. Twee kansen voor de thuisploeg, maar de uitploeg kwam op voorsprong. Een tegenaanval via links voor Unitas, en de bal kwam uit bij Robert Mutzers. Hij tikte van dichtbij de bal binnen. Slechts 1 minuut later was door een foute inspeelpass van achteruit weer Mutzers de gelukkige. Hij ontving de bal en omspeelde Jordy Zielschot. Zijn schot kon in een leeg doel rollen. In een korte tijd 0-2. Uiteindelijk kwam de spanning terug in de wedstrijd. Een prachtige aanval op rechts zorgde er voor dat de bal uitkwam bij Ben van den Nieuwenhof. Hij kon de bal voorbij Van Dongen schieten. Blauw Geel drukte door en vlak daarna kreeg Van der Zanden de kans voor te geven dankzij een dieptebal van Loermans. Zijn voorzet kwam niet aan. Mutzers was nog gevaarlijk voor het einde van de eerste helft. Maar nadat hij Zielschot had uitgekapt, kon Migiel Zeller de bal nog onderscheppen.

In de tweede helft zette Blauw Geel alles op alles om de gelijkmaker en meer te maken. Mutzers had echter de eerste gevaarlijke kans. Zielschot kon deze redden. Later had de spits nog een kopkans, maar deze ging recht op Zielschot af. Blauw Geel was slordig in de aanval. Je zag de intenties wel, maar vaak miste de eindpass de benodigde kwaliteit. Zo’n 10 minuten voor tijd kreeg Loermans nog een schotkans, maar zijn schot krulde niet voorbij doelman Van Dongen. Doordat Blauw Geel vrij offensief speelde, ontstonden er ruimtes voor Unitas. Een eerste schot ging voorlangs, en bij een tweede keer stond Jordy Zielschot 2 keer goed op z’n plek om erger te voorkomen. Echter kon Blauw Geel niet meer tot een kans komen en ging de wedstrijd verloren.

Dankzij het verlies lijkt de derde plek een ongelofelijk lastige opgave. Hercules kan de voorsprong tot 5 punten brengen. Blauw Geel was vooral tegen zichzelf aan het voetballen en dankzij 2 slordigheden in de omschakeling verloor men tegen Unitas. Volgende week de verre uitwedstrijd naar Beverwijk. Voor een 2e keer. De vorige keer wonnen we daar met 1-4 en plaatste we ons voor de 2e ronde van de KNVB beker.