21 september 2023  Derde keer geen scheepsrecht

Geplaatst op 21 september 2023 • 9:50 • NieuwsClubnieuws

Derde keer geen scheepsrecht

KNVB beker. Dat was vorig jaar een mooi avontuur voor de Veghelaren. Dit jaar begon de reeks ook goed met een keurige 5-1 overwinning op SVOD’22. Toen volgde de loting. Oudbekende FC Lisse kwam uit de spreekwoordelijke koker. 2 keer eerder gespeeld. 2 keer een verlies. In aanloop van het duel kreeg de formatie van Maurice Verbunt goeie hoop. FC Lisse staat namelijk laatste na een 7-4 nederlaag tegen Jong Sparta afgelopen weekend. Plus de boost van het zelfvertrouwen na de 3-0 in Den Haag gaf Blauw Geel het nodige zelfvertrouwen om deze wedstrijd goed in te gaan. Helaas werd de wedstrijd voor de 3e keer niet winnend afgesloten.

Door: Freek Laurijssen

Vrij snel kreeg FC Lisse een grote kans. Migiel Zeller kreeg een bal niet onder controle. FC Lisse kon daardoor een grote kans creëren. Dyallandro Panka kon van dichtbij de bal binnen schieten, maar de bal ging hoog over. Kort daarna was het Blauw Geel wat hun eerste kans kon creëren.  Een aanval via Koen van der Zanden en Ben van den Nieuwenhof en laatstgenoemde schoot hoog over. Blauw Geel bleef aanvallen. Lars Loermans kreeg een corner na een voorzet van Jay van Boxtel. Uit de corner kon Robin Voets nog koppen. Maar geen doelgevaar.

Een leuke openingsfase met kansen over en weer. Romano de Jonge kon de volgende voor Lisse op zijn naam schrijven. Zijn kopkans viel in de handen van Jordy Zielschot. In de tegenaanval kreeg Hidde van Dijk nog een kans maar over. Blauw Geel drukte door en via van den Nieuwenhof en Van Dijk moest Joost Meendering ingrijpen.

Iets later was het weer Blauw Geel via Van Dijk, nadat Loermans een bal liet vallen voor de middenvelder. Zijn schot werd verwerkt tot corner. Aan de andere kant was het Remi van Ekeris die kon uithalen na een diepe bal op hem, maar zijn schot ging voorlangs. De eerste helft vloeide rustig uit qua kansen. Naar bericht voor het einde van de eerste helft: Lars Loermans viel na een elleboog en een snee in zijn gezicht uit.

De tweede helft begon Blauw Geel, in tegenstelling tot andere wedstrijden dit seizoen, scherp en fel. Van der Zanden kreeg een diepe bal. Wat later een schot van Van den Nieuwenhof, nadat Kai Koreniuk een bal doorkopte uit een inworp. Maar het schot werd gepakt. Van Boxtel kreeg zelf ook nog een schietkans, die werd gekeerd door de keeper. De rebound van Koreniuk zat er niet in. Kort daarna kreeg Blauw Geel een vrije trap die heel gevaarlijk werd via de muur. Maar de paal stond in de weg van een bevrijdende 0-1.

Na deze gevaarlijke fase begon FC Lisse het langzaam over te nemen qua veldspel. Langzaam werden ze gevaarlijker, wat uiteindelijk resulteerde in een voorzet vanaf de rechterkant maar niemand raakte deze aan. Uiteindelijk viel toch de 1-0 voor de thuisploeg. Een variant bij een vrije trap en er kon een voorzet komen vanaf de flank. De eerste kopbal eindigde op de lat. De rebound voor Maxim van der Meer werd afgemaakt. Blauw Geel probeerde wel maar kon nauwelijks gevaarlijk worden. Lisse kon ook nog gevaarlijk worden. Een counter werd heel gevaarlijk. Zielschot werd gepasseerd maar van Boxtel kon erger voorkomen.

Een 1-0 nederlaag tegen een Tweede Divisionist. Op voorhand zou men daarvoor tekenen. Maar gezien het spelbeeld had Blauw Geel meer verdiend. Misschien zelfs een overwinning. Maar helaas telt dat zo niet. FC Lisse gaat dus door. Balen voor de selectie van Verbunt. Maar ze moeten door. Zaterdag om 18:00 komt het ambitieuze SteDoCo op bezoek.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO