18 november 2018  DERBY EINDIGT IN GELIJKSPEL.

Geplaatst op 18 november 2018 • 18:30 • NieuwsClubnieuws

DERBY EINDIGT IN GELIJKSPEL.

O.J.C. Rosmalen — sv Blauw Geel’38/JUMBO  (0-1) 1-1.  Op zaterdagavond 17 november een korte reis voor Blauw Geel want Rosmalen was de eindbestemming. Op sportpark De Groote Wielen was OJC gastheer voor deze editie in de derby. OJC heeft het momenteel moeilijk gezien de stand op der ranglijst, een 18e plaats met slechts 7 punten uit elf wedstrijden. Maar derby’s zijn wedstrijden op zich en dus kon Blauw Geel zeker niet uit gaan van “gewoon” winst op de rode lantaarn. Blauw Geel tiende met 15 punten zou bij winst uiteraard goede zaken doen. Vorig seizoen werd in Rosmalen ook op een zaterdagavond verloren. Trainer Niels v Casteren, bezig aan zijn derde seizoen, had in de week voorafgaand aan dit duel voor twee seizoenen bijgetekend. Gemiddeld is een trainer drie seizoenen bij een club. PROFICIAT, het tekent de wederzijdse tevredenheid en is goed voor de continuïteit van de club. Dat het nog mooie seizoenen mogen worden…. Terug naar de realiteit: de trainer kon voor dit duel geen beroep doen in de basisopstelling doen van Mustafa Guler. De dit seizoen ijzersterke middenvelder was afgelopen zaterdag in het vriendschappelijke duel tegen eersteklasser Rhode (0-1 winst) geblesseerd geraakt aan de lies. Tim Rerimassie keerde terug in de basis, op het middenveld, Brahim Zaari zat zin laatste wedstrijd schorsing uit en werd vervangen door Sebastiaan de Schouwer.

Koud en weinig publieke belangstelling maar om 19.00 uur werd er afgetrapt. De eerste speldprikken zijn namens de thuisclub. In de 3e minuut is Sebastiaan de Schouwer alert uit zijn doel op een iets te harde verre bal van OJC, twee minuten later bij een verre ingooi van OJC is Desley Schilders alerter dan Wesley Meeuwsen en wordt de bal voor zijn voeten weggewerkt. In de 11e minuut een derde verre ingooi van OJC waarbij de bal voor het doel komt maar de kopbal van een OJC’er is recht in de handen van doelman Sebastiaan de Schouwer. Een minuutje later een eerste doelpoging van Blauw Geel, Hidde van Dijk, die tussen de palen was maar te zacht en recht op de OJC doelman. Blauw Geel begint beter in het spel te komen en de aanvallen worden gevaarlijker. In de 15e minuut komt een voorzet nog niet aan bij Danny Verbakel die op de penaltystip stond geposteerd, een minuutje later is het aan de ander kant dat de tegenstander van Sjaak Egmond zijn inzet net voorbij de tweede paal over de achterlijn ziet verdwijnen, Blauw Geel ontsnapt. In de 18e minuut moet eigenlijk de openingstreffer vallen. Uiteen ingooi voor Blauw Geel volgt een prima combinatie tussen Mark Dobbelsteen en Danny Verbakel waarbij Mark Dobbelsteen alleen voor doelman Bart Tinus komt. Laatst genoemde kan de inzet van Mark pareren en voorkomt een voorsprong uit een 100% kans van Blauw Geel. Drie minuten later komt die voorsprong er voor de Veghelnaren alsnog. Sander Egmond komt halverwege de OJC helft in balbezit en kan opstomen richting doel. Met een bekeken schot plaatst hij de bal buiten bereik van de OJC doelman net naast de paal binnen: 0-1. Gezien de dreiging en kansen een terechte voorsprong, het had echter de 0-2 moeten zijn. Slechts vier minuten later kan de OJC doelman weer met een uitstekende en noodzakelijke redding Rick Polman van het score afhouden. Hij tikt de bal net over de lat. Prima doelpoging ook van de Blauw Geel spits. Uit de corner volgt een rebound met een voorzet van Sjaak Egmond vanaf de achterlijn en de inzet van Sjaak gaat rakelings voor de doellijn langs, wordt door alles en iedereen gemist, en verdwijnt vlak na de tweede paal over de achterlijn. OJC stelt er weinig tegenover. In de 28e minuut een doelpoging van de rand van het strafschopgebied mar te zacht en recht op de Blauw Geel doelman af. Dan volgt er ruim tienminuten vooral een gevecht tussen de strafschopgebieden met veel balverlies en slordig voetbal. In de 40e minuut weer oh en ah’s nadat Rick Polman met een prima individuele actie op de flank zin tegenstander had afgeschut. Zijn steekbal op de vrijstaande Hidde van Dijk was ook prima maar helaas leunde Hidde in vrije positie te ver achterover en ging de inzet hoog over het OJC doel. Het is de 44e minuut als OJC misschien wel het dichts bij en doelpunt was maar Kevin van Kempen ziet zijn inzet ook net voor bij het doel verdwijnen.

Blauw Geel komt uit de rust met een mager voorsprong, OJC zal alle schroom van zich af moeten gooien want het heeft gewoon drie punten nodig. Het is inmiddels de 53e minuut als Blauw Geel doelman Sebastiaan de Schouwer handelend moet optreden op een inzet in de korte hoek. Drie minuten later ziet hij met zijn defensie dat een voorzet voorlangs gaat en er ook niemand van OJC zijn voet tegen kon zetten. In de 64e minuut een kans voor Blauw Geel. Sander wordt aangespeeld en wijkt met de bal uit naar de flank waarna hij de bal teruglegt op de ingekomen Danny Verbakel. OJC doelman Bart Tinus was inmiddels uit zijn doel maar de inzet van Danny was a: te slap en b: was er inmiddels een verdediger voor de doellijn die die bal kon weg werken. OJC wordt wat feller en gemener en komt er te vaak mee weg behalve in de 69e minuut als Kevin van Kempen geel krijgt. Blauw Geel lijkt de tweede helft te vergeten om “gewoon” te voetballen en OJC ruikt zijn kans en zet aan. In de 76e minuut heeft men dan ook succes, wel met behoorlijk wat hulp van Blauw Geel. De bal komt vanuit een vrije trap vanaf de flank voor het doel en valt bij de tweede paal binnen waarbij niet duidelijk was, door de drukte in het strafschopgebied, waarom geen Blauw Geler die bal weg werkt of wie de bal had kunnen weg werken. Feit: 1-1 door Kevin van Kempen. Zuur voor Blauw Geel maar misschien ook wel een beetje eigen schuld. Kort daarna gaat de ploeg dan ook weer voetballen en krijgt het weer een 100% kans. Het is Mark Dobbelsteen die voor de tweede keer oog in oog alleen voor doelman Bart Tinus weet te komen maar ook voor de tweede keer deze avond niet succesvol is. Als in de 86e minuut OJC dan nog ter nauwer nood een aanval kan afslaan en Blauw Geel slechts een corner rest wordt de eindstand 1-1.

De derby eindigt in een 1-1. Daarbij schiet de thuisclub nog het minst op, aan de ander kant heeft Blauw Geel de beste kansen gehad, dus is dat ene puntje misschien nog wel rijkelijk beloond. Blauw Geel speelt in de twaalfde competitie ronde voor het eerst gelijk en had bij winst hele goede zaken gedaan. Het heeft punten verloren op het moment dat men het voetballen even vergat en meeging in de strijd van OJC.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. Te gast is dan het stugge EVV uit Echt. De Limburgers hebben slechts 11 doelpunten gemaakt maar ook slechts 15 doelpunten tegen en daarmee zijn ze op de koplopers (TEC en Jong Volendam) na de minst gepasseerde ploeg. Dit weekend wonnen de Echters in eigen huis met 2-0 van vv Dongen en die winst zal men in Veghel vervolg willen geven. Een lastige klus dus!!!!!

Doel: Sebastiaan de Schouwer,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Erik van Loon, Desley Schilders, Edwin Huibers,

Middenveld: Hidde van Dijk (75e min. Mustafa Guler), Mark Dobbelsteen, Tim Rerimassie (90e min. Yevghenny Marcelli),

Voorhoede: Sander Egmond, Rick Polman (67e min. Joey Hellstern), Danny Verbakel,

Scheidsrechter: Dhr. L. Cairo

Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Smets en Dhr. A. Zoutendijk

Kaarten: Geel:

O.J.C.: 69e min. Kevin van Kempen